E8 - (1983-1987)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Pampi »

Hello mindenkinek. Én is jórég írtam már ide :) Nemhiszitek el mitörtént! Szombaton mentem ki Pécelről. Ment előttem egy Mazda 323-as, és a Budapest táblánál minden ok nélkül lesatuzott én meg hátulról beleszáltam a corollával. Mivel már csúszott a kocsi kicsit kihúztam balra, hogy ne az egész eleje törjön össze. :cry: Lökös, lámpa, motorháztető jobboldalt felgyűrődött... Neki a lököse a csomagtartóajtója, és a hátsó lámpája ment tönkre. Betétlapot töltöttünk, de egyikünk sem tudta hogy kell kitölteni, így nem irtuk a megjyegyzés rovatba ki volt a hibás. A gyerek elismerte, hogy ő a hibás. Aztmondta azért fékezett hirtelen, mert valamit keresett az anyósülésen, és nem vett észre... Én ordítottam vele (30-40év körüli lehetett, tipikus szerencsétlen számítógépmatyi feje volt, és látszott rajta hogy félt :lol: ) Na a lényeg, hogy egyikünk sem írta alá, hogy ki a hibás, ezért a biztosító nem fizet senkinek... Nagyjából ideiglenesen kikalapáltam a kocsit, most szemből csúnya, dehát istenem ez van. Pacskernak köszönet az első lámpájért!
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Pampi majd azért értesíts a fejleményekről!
Hogy találkoztál-e már vele.

És kikérem magamnak a számítógépmatyi fej címet :D :lol:
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Talán használjuk a "monitorfejű" jelzőt. 8)
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Vigyázzatok, kedves tagjaink!

Ne törjétek a gépeket, mert akkor ki kell javítanunk a klub feliratot (Törött Corolla Club) :roll: 8) :D :wink:
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Pampi »

Pacsker bocs a számítógépmatyiért, nem rád gondoltam! :D Nem találkoztam vele, már a tököm tele van az egésszel... A biztosítóm igyse úgyse fizet mivel hátulról mentem neki. Ő ok nélkül (nem ugrott ki elé senki...) hirtelen fékezett, és aztmondja szertinte én vagyok a hibás. Hát mondom neki, hogy ne mondjad, mert te is ugyanúgy hibás vagy mint én, és ő sem irja alá hogy hibás, meg én se. Na ilyenkor most mi van? Nem úgy van, hogy ha a helyszinen hibásan töltöttük ki a lapot, és rendőrt sem hívtunk akkor az a mi hibánk és oldjuk meg ahogy tudjuk. Vagy ő mit tehet ilyenkor? :?
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Örömmel újságolom nektek, hogy Tibi csoda kezével meggyógyította az autómat... Az eddig jelentkező erőtlenség eltünt, úgy ís mondhatnám, hogy újjászületett...

Tibi, mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

Bele se merek gondolni, mit művelne a kocsi, ha megkapná egyszer azt a másik karbit... :roll:
Asszem nem kell egy darabig EFI :twisted:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Pampi írta:Pacsker bocs a számítógépmatyiért, nem rád gondoltam! :D Nem találkoztam vele, már a tököm tele van az egésszel... A biztosítóm igyse úgyse fizet mivel hátulról mentem neki. Ő ok nélkül (nem ugrott ki elé senki...) hirtelen fékezett, és aztmondja szertinte én vagyok a hibás. Hát mondom neki, hogy ne mondjad, mert te is ugyanúgy hibás vagy mint én, és ő sem irja alá hogy hibás, meg én se. Na ilyenkor most mi van? Nem úgy van, hogy ha a helyszinen hibásan töltöttük ki a lapot, és rendőrt sem hívtunk akkor az a mi hibánk és oldjuk meg ahogy tudjuk. Vagy ő mit tehet ilyenkor? :?
Még jó hogy nem írtátok alá meg nem hívtatok rendőrt.
A rendőr annyit mondott volna hogy követési távolság nem betartása és kapásból az egészet rádverik. A gyereknek meg hát tanulja már meg hogy vezetés közben nem szöszmötölünk. Vagy ha igen akkor legalább tudjon vezetni...
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

CindR írta:Örömmel újságolom nektek, hogy Tibi csoda kezével meggyógyította az autómat... Az eddig jelentkező erőtlenség eltünt, úgy ís mondhatnám, hogy újjászületett...

Tibi, mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

Bele se merek gondolni, mit művelne a kocsi, ha megkapná egyszer azt a másik karbit... :roll:
Asszem nem kell egy darabig EFI :twisted:
Igazán nincs mit :oops:
Lehetne még finomítani, rendberakom neked a másik karbit és alkalom adtán felpattintjuk a helyére.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Pacsker

Meséljetek már! :)

Mi volt a baja? Mit csináltál rajta Tibcsi? És mennyi időbe telt? Kuplung is lett cserélve, vagy az nem?

Örülök, hogy végre megy az autó! :) Tényleg! Remélem mostmár élvezet vezetni és nem csak fáj a szíved, akárháynszor beleülsz... :lol:
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Hú, erre én is kíváncsi vagyok. Az enyém is kicsit beteges mostanában. Képzeljétek tegnap alig tudtam beindítani, ilyet még nem csinált. Meg egy kicsit gyengélkedig, nem lépeget annyira mint régen... :cry:
Én gyújtásra gondolok, meg szelephézagot is kéne nézni rajta meg az autóvillamosságis fószer azt mondta, hogy nem ártana áthúzni a kábeleket, mert öregek... Erről mi a véleményetek???
Na Cindi már megy a vas??? :lol:
Matyi: Pampi gépe nagyon megy, úgy odaba...ott a pirosoknál, mint állat! :shock:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Na hát a kuplunggal kezdődött a móka, Tibi olyan gyorsan kapta le a váltót, hogy addigra még nem tudtunk kifogyi Anzsival a kérdésekből :D . Kiderült, hogy a szerkezettel van a gond, nem a tárcsával, így csak azt kellett cserélni. Ha jól láttam, az most egy Valeo lett, de Tibi szerint az még egy erősebb is, mint az előző Aisin volt.. hiszek neki... :wink:

Aztán Tibi kipróbálta, mi a gond. Minden előzetes szövegelés nélkül, 10 méter után előhozta a problémát, a hatalmas torpanást. Ennyi idő alatt elmondani nem tudtam volna... Aztán egy kis gyújtás állítás, kiderítettük, hogy a kábeleim szinte tökéletesen jók, egyedül a csatlakozónál a szigetelés töredezik. Nem is magas, ha nem alacsony volt az előgyújtás, jópár fokkal nagyobbra kellett állítani. Utána Tibi megint vezette, 6000-ig pörgette 8) , és úgy repült, mint még soha... Kipróbáltam én is, nem hittem az érzékeimnek...

És ha még ezek után rajta lesz egyszer az a karbi, és amit beszéltünk, hogy kidobáljuk a fölös dolgokat a motortérből, azt hiszem nem fogok tudni elszabadulni a kocsitól egy percre sem. Azóta sajnos mégjobban nyomom a gázt, nem birok betelni az érzéssel :twisted: .

Hazafelé mentünk egyszer direkt, egyszer véletlenül 170-et, nem mondom, hogy villám gyorsan, de még nem az a vége asszem...

Egy szóval, Tibi, te vagy a csúcs!!! :D
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Hát ez jól hangzik :)

Akkor mostmár repkedhetsz :)
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

CindR írta:Na hát a kuplunggal kezdődött a móka, Tibi olyan gyorsan kapta le a váltót, hogy addigra még nem tudtunk kifogyi Anzsival a kérdésekből :D . Kiderült, hogy a szerkezettel van a gond, nem a tárcsával, így csak azt kellett cserélni. Ha jól láttam, az most egy Valeo lett, de Tibi szerint az még egy erősebb is, mint az előző Aisin volt.. hiszek neki... :wink:
Jól láttad, valóban valeo. Bár erre nem vagyok túl büszke mert nem vagyok híve túlzottan az utángyártott alkatrészeknek.
De ez tényleg újszerű állapotú.
Valószinű előtte cserélhették mielőtt megvettem a tiéd tesóját. :D
Örülök hogy jó lett.
További jó pedálnyomkodást.
Dehát nem is szabad sehol 170-nel menni :idea:
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Pacsker

Nem szabad bizony!!
:) :lol:

Tehát csak a gyújtás volt? Örülök neki! A fogyasztásodat is magyarázza. szarul gyorsult és ha el akartad érni azt, hogy úgy menj ahogy szeretnéd jobban kellett nyomni a gázt. Az meg nyelte a dupla torokból.
Reméhetőleg most szépen be fog állni a fogyasztásod!

Örülök, hogy nem adtad fel és nem az eladáson gondolkoztál, hanem azon, hogy megcsináljuk megcsináljuk!

Köszi Tibcsi, hogy segítettél neki! :)
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Ajánlom az ae82 kedvelőknek... EZT

Kicsit más. Egy külföldi fórumon kaptam az ötletet, hogy megfordított, és úgy a helyére csavarozott légszűrőház tetővel érdemes próbálkozni, egyesek szerint érezhető, ahogy fellélegzik a motor. Tegnap meg is csináltam, de csak ma reggel tudtam kipróbálni. A hangja valami őrületes, ahogy magas fordulaton szívja a levegőt, az kész. Nem egy direktszűrő hang, de sokkal morcosabb, mint eddig. Arra, hogy jobban húz-e, megesküdni nem merek, de szerintem könnyebben indul meg, ha rálépek a gázra... 8)

Természetesen úgy oldottam meg, hogy a karbi levegőt továbbra is csak a légszűrőn keresztül kap, szűretlenül nem. Ha valakit érdekel (nem sokan tudják megcsinálni a légszűrőházak kialakítása miatt), csinálok ma képeket, és illusztrálom a leírtakat.
Válasz küldése