E8 - (1983-1987)
- Pampi
- Gyakori látogató

Hello mindenkinek. Én is jórég írtam már ide
Nemhiszitek el mitörtént! Szombaton mentem ki Pécelről. Ment előttem egy Mazda 323-as, és a Budapest táblánál minden ok nélkül lesatuzott én meg hátulról beleszáltam a corollával. Mivel már csúszott a kocsi kicsit kihúztam balra, hogy ne az egész eleje törjön össze.
Lökös, lámpa, motorháztető jobboldalt felgyűrődött... Neki a lököse a csomagtartóajtója, és a hátsó lámpája ment tönkre. Betétlapot töltöttünk, de egyikünk sem tudta hogy kell kitölteni, így nem irtuk a megjyegyzés rovatba ki volt a hibás. A gyerek elismerte, hogy ő a hibás. Aztmondta azért fékezett hirtelen, mert valamit keresett az anyósülésen, és nem vett észre... Én ordítottam vele (30-40év körüli lehetett, tipikus szerencsétlen számítógépmatyi feje volt, és látszott rajta hogy félt
) Na a lényeg, hogy egyikünk sem írta alá, hogy ki a hibás, ezért a biztosító nem fizet senkinek... Nagyjából ideiglenesen kikalapáltam a kocsit, most szemből csúnya, dehát istenem ez van. Pacskernak köszönet az első lámpájért!
-
Pacsker
- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

- Pampi
- Gyakori látogató

Pacsker bocs a számítógépmatyiért, nem rád gondoltam!
Nem találkoztam vele, már a tököm tele van az egésszel... A biztosítóm igyse úgyse fizet mivel hátulról mentem neki. Ő ok nélkül (nem ugrott ki elé senki...) hirtelen fékezett, és aztmondja szertinte én vagyok a hibás. Hát mondom neki, hogy ne mondjad, mert te is ugyanúgy hibás vagy mint én, és ő sem irja alá hogy hibás, meg én se. Na ilyenkor most mi van? Nem úgy van, hogy ha a helyszinen hibásan töltöttük ki a lapot, és rendőrt sem hívtunk akkor az a mi hibánk és oldjuk meg ahogy tudjuk. Vagy ő mit tehet ilyenkor? 
- CindR
- Gyakori látogató

Örömmel újságolom nektek, hogy Tibi csoda kezével meggyógyította az autómat... Az eddig jelentkező erőtlenség eltünt, úgy ís mondhatnám, hogy újjászületett...
Tibi, mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Bele se merek gondolni, mit művelne a kocsi, ha megkapná egyszer azt a másik karbit...
Asszem nem kell egy darabig EFI
Bele se merek gondolni, mit művelne a kocsi, ha megkapná egyszer azt a másik karbit...
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Még jó hogy nem írtátok alá meg nem hívtatok rendőrt.Pampi írta:Pacsker bocs a számítógépmatyiért, nem rád gondoltam!Nem találkoztam vele, már a tököm tele van az egésszel... A biztosítóm igyse úgyse fizet mivel hátulról mentem neki. Ő ok nélkül (nem ugrott ki elé senki...) hirtelen fékezett, és aztmondja szertinte én vagyok a hibás. Hát mondom neki, hogy ne mondjad, mert te is ugyanúgy hibás vagy mint én, és ő sem irja alá hogy hibás, meg én se. Na ilyenkor most mi van? Nem úgy van, hogy ha a helyszinen hibásan töltöttük ki a lapot, és rendőrt sem hívtunk akkor az a mi hibánk és oldjuk meg ahogy tudjuk. Vagy ő mit tehet ilyenkor?
A rendőr annyit mondott volna hogy követési távolság nem betartása és kapásból az egészet rádverik. A gyereknek meg hát tanulja már meg hogy vezetés közben nem szöszmötölünk. Vagy ha igen akkor legalább tudjon vezetni...
Igazán nincs mitCindR írta:Örömmel újságolom nektek, hogy Tibi csoda kezével meggyógyította az autómat... Az eddig jelentkező erőtlenség eltünt, úgy ís mondhatnám, hogy újjászületett...
Bele se merek gondolni, mit művelne a kocsi, ha megkapná egyszer azt a másik karbit...![]()
Lehetne még finomítani, rendberakom neked a másik karbit és alkalom adtán felpattintjuk a helyére.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
-
Pacsker
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Hú, erre én is kíváncsi vagyok. Az enyém is kicsit beteges mostanában. Képzeljétek tegnap alig tudtam beindítani, ilyet még nem csinált. Meg egy kicsit gyengélkedig, nem lépeget annyira mint régen...
Én gyújtásra gondolok, meg szelephézagot is kéne nézni rajta meg az autóvillamosságis fószer azt mondta, hogy nem ártana áthúzni a kábeleket, mert öregek... Erről mi a véleményetek???
Na Cindi már megy a vas???
Matyi: Pampi gépe nagyon megy, úgy odaba...ott a pirosoknál, mint állat!
Én gyújtásra gondolok, meg szelephézagot is kéne nézni rajta meg az autóvillamosságis fószer azt mondta, hogy nem ártana áthúzni a kábeleket, mert öregek... Erről mi a véleményetek???
Na Cindi már megy a vas???
Matyi: Pampi gépe nagyon megy, úgy odaba...ott a pirosoknál, mint állat!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- CindR
- Gyakori látogató

Na hát a kuplunggal kezdődött a móka, Tibi olyan gyorsan kapta le a váltót, hogy addigra még nem tudtunk kifogyi Anzsival a kérdésekből
. Kiderült, hogy a szerkezettel van a gond, nem a tárcsával, így csak azt kellett cserélni. Ha jól láttam, az most egy Valeo lett, de Tibi szerint az még egy erősebb is, mint az előző Aisin volt.. hiszek neki...
Aztán Tibi kipróbálta, mi a gond. Minden előzetes szövegelés nélkül, 10 méter után előhozta a problémát, a hatalmas torpanást. Ennyi idő alatt elmondani nem tudtam volna... Aztán egy kis gyújtás állítás, kiderítettük, hogy a kábeleim szinte tökéletesen jók, egyedül a csatlakozónál a szigetelés töredezik. Nem is magas, ha nem alacsony volt az előgyújtás, jópár fokkal nagyobbra kellett állítani. Utána Tibi megint vezette, 6000-ig pörgette
, és úgy repült, mint még soha... Kipróbáltam én is, nem hittem az érzékeimnek...
És ha még ezek után rajta lesz egyszer az a karbi, és amit beszéltünk, hogy kidobáljuk a fölös dolgokat a motortérből, azt hiszem nem fogok tudni elszabadulni a kocsitól egy percre sem. Azóta sajnos mégjobban nyomom a gázt, nem birok betelni az érzéssel
.
Hazafelé mentünk egyszer direkt, egyszer véletlenül 170-et, nem mondom, hogy villám gyorsan, de még nem az a vége asszem...
Egy szóval, Tibi, te vagy a csúcs!!!
Aztán Tibi kipróbálta, mi a gond. Minden előzetes szövegelés nélkül, 10 méter után előhozta a problémát, a hatalmas torpanást. Ennyi idő alatt elmondani nem tudtam volna... Aztán egy kis gyújtás állítás, kiderítettük, hogy a kábeleim szinte tökéletesen jók, egyedül a csatlakozónál a szigetelés töredezik. Nem is magas, ha nem alacsony volt az előgyújtás, jópár fokkal nagyobbra kellett állítani. Utána Tibi megint vezette, 6000-ig pörgette
És ha még ezek után rajta lesz egyszer az a karbi, és amit beszéltünk, hogy kidobáljuk a fölös dolgokat a motortérből, azt hiszem nem fogok tudni elszabadulni a kocsitól egy percre sem. Azóta sajnos mégjobban nyomom a gázt, nem birok betelni az érzéssel
Hazafelé mentünk egyszer direkt, egyszer véletlenül 170-et, nem mondom, hogy villám gyorsan, de még nem az a vége asszem...
Egy szóval, Tibi, te vagy a csúcs!!!
Jól láttad, valóban valeo. Bár erre nem vagyok túl büszke mert nem vagyok híve túlzottan az utángyártott alkatrészeknek.CindR írta:Na hát a kuplunggal kezdődött a móka, Tibi olyan gyorsan kapta le a váltót, hogy addigra még nem tudtunk kifogyi Anzsival a kérdésekből. Kiderült, hogy a szerkezettel van a gond, nem a tárcsával, így csak azt kellett cserélni. Ha jól láttam, az most egy Valeo lett, de Tibi szerint az még egy erősebb is, mint az előző Aisin volt.. hiszek neki...
![]()
De ez tényleg újszerű állapotú.
Valószinű előtte cserélhették mielőtt megvettem a tiéd tesóját.
Örülök hogy jó lett.
További jó pedálnyomkodást.
Dehát nem is szabad sehol 170-nel menni
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
-
Pacsker
Nem szabad bizony!!
Tehát csak a gyújtás volt? Örülök neki! A fogyasztásodat is magyarázza. szarul gyorsult és ha el akartad érni azt, hogy úgy menj ahogy szeretnéd jobban kellett nyomni a gázt. Az meg nyelte a dupla torokból.
Reméhetőleg most szépen be fog állni a fogyasztásod!
Örülök, hogy nem adtad fel és nem az eladáson gondolkoztál, hanem azon, hogy megcsináljuk megcsináljuk!
Köszi Tibcsi, hogy segítettél neki!
Tehát csak a gyújtás volt? Örülök neki! A fogyasztásodat is magyarázza. szarul gyorsult és ha el akartad érni azt, hogy úgy menj ahogy szeretnéd jobban kellett nyomni a gázt. Az meg nyelte a dupla torokból.
Reméhetőleg most szépen be fog állni a fogyasztásod!
Örülök, hogy nem adtad fel és nem az eladáson gondolkoztál, hanem azon, hogy megcsináljuk megcsináljuk!
Köszi Tibcsi, hogy segítettél neki!
- CindR
- Gyakori látogató

Ajánlom az ae82 kedvelőknek... EZT
Kicsit más. Egy külföldi fórumon kaptam az ötletet, hogy megfordított, és úgy a helyére csavarozott légszűrőház tetővel érdemes próbálkozni, egyesek szerint érezhető, ahogy fellélegzik a motor. Tegnap meg is csináltam, de csak ma reggel tudtam kipróbálni. A hangja valami őrületes, ahogy magas fordulaton szívja a levegőt, az kész. Nem egy direktszűrő hang, de sokkal morcosabb, mint eddig. Arra, hogy jobban húz-e, megesküdni nem merek, de szerintem könnyebben indul meg, ha rálépek a gázra...
Természetesen úgy oldottam meg, hogy a karbi levegőt továbbra is csak a légszűrőn keresztül kap, szűretlenül nem. Ha valakit érdekel (nem sokan tudják megcsinálni a légszűrőházak kialakítása miatt), csinálok ma képeket, és illusztrálom a leírtakat.
Kicsit más. Egy külföldi fórumon kaptam az ötletet, hogy megfordított, és úgy a helyére csavarozott légszűrőház tetővel érdemes próbálkozni, egyesek szerint érezhető, ahogy fellélegzik a motor. Tegnap meg is csináltam, de csak ma reggel tudtam kipróbálni. A hangja valami őrületes, ahogy magas fordulaton szívja a levegőt, az kész. Nem egy direktszűrő hang, de sokkal morcosabb, mint eddig. Arra, hogy jobban húz-e, megesküdni nem merek, de szerintem könnyebben indul meg, ha rálépek a gázra...
Természetesen úgy oldottam meg, hogy a karbi levegőt továbbra is csak a légszűrőn keresztül kap, szűretlenül nem. Ha valakit érdekel (nem sokan tudják megcsinálni a légszűrőházak kialakítása miatt), csinálok ma képeket, és illusztrálom a leírtakat.