Pénteken hajnalban vonatra ültem és elmentem megnézni a fent említett fehér Gti-t. Előző éjszaka alig tudtam aludni az izgalomtól, mert ugye telefonban is nagyon ígéretes volt, meg a további képek amiket kaptam ezt erősítették. Megérkezés nagyon korrekt volt a tulaj kijött értem a vasútállomásra (nem a Gti-vel, az hideg motorral várt a garázsban). Megérkeztünk kinyitja a garázsajtót első pillantásra olyan mint a képeken, nagy öröm. Lassan körbejárom, közelről azért jönnek azok amik a képeken nem voltak kivehetők pontosan, az elején volt korábbi sérülés, amit kijavítottak ugyan, de még némi csoportos foglalkozást a fényezővel/karosszériással igényelt volna. Korántsem vészes, valami hasonló lehetett, mint ami szegény Corollámmal is megesett és a projektemben írtam is róla. A lökös jobb elején volt egy benyomódás, amit amennyire tudtak kiegyengettek meg le is fújták, de azért még maradt némi nyom, a sárvédők első 15-20 centije volt fújva meg a motorháztető. Az első lámpák depo-k voltak. Említésre méltó rozsdát nem is találtam rajta kívülről. Áttértem a belsejére, a sofőr/anyós oldali ajtókárpitot leszámítva makulátlan volt! A hátsó ülést felnyitva a hátsó biztonsági övek bekötési pontjánál volt némi felületi rozsda, de nem átlyukadt lemez, hanem épp csak mikor még a festéken átüt. Elmentünk próbaútra, kanyarodik nem lóg a futómű, kátyúkban sem akar szétesni semmi, a fékek is jók, a hátsók is! (kapott új tárcsákat hátra meg féktakarítást is) mikor kell lassul, a motor nagyon szépen jár, húz ahogy azt kell.

Váltó is teszi a dolgát. Szerintem valós az a feltüntetett 123000 km.
Tettem ajánlatot, de nem hoztam el végül, nekem az elején lévő sérülés nagy csalódás volt, nem a nagysága miatt, mert tényleg nem vészes, csak egyszerűen nem arra készültem rá, és nem tudtam volna maradéktalan örömmel elhozni.
Szóval ennek a mesének a címe valami hasonló lehetne: "Így nem lett Gti-m"
Szerintem talál rá vevőt a tulaj ha van türelme, ha nem azt mondta megtartja hétvégékre....