A 2 azért nekem picit erõs.
Muszaj leirnom...
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Nem Slampi lett a nap hülyéje...
Ezzel durván rálicitáltak: katt!
Ismerem a helyet, és ehhez eszméletlen módon hülyének kellett lenni, ugyanis a belsõ íven van a buszmegálló. Pontosabban azon az oldalon, a kanyar után. Ide így beesni egy értelmes futómûvön lévõ, hátsó kerekes autóval azért nagy mûvészet száraz idõben. Nem tudom elképzelni, hogy milyen tempó kell hozzá, hogy abban a kanyarban bebicskázzon valaki, amúgy is 60-as vagy 70-es tábla van... 100-nál biztosan bõven több volt.
A másik, az a brutális mák: elvitt egy buszmegálló, és leborított több mázsa törmeléket egy céges parkolóba... Hogy ebbõl nem lett személyi sérülés, mert üres volt a megálló és lent sem parkolt senki, az iszonyat nagy mázli. Hálát adhat a marhája, ebbõl a manõverbõl simán lehetett volna néhány halott és letöltendõ...
Ismerem a helyet, és ehhez eszméletlen módon hülyének kellett lenni, ugyanis a belsõ íven van a buszmegálló. Pontosabban azon az oldalon, a kanyar után. Ide így beesni egy értelmes futómûvön lévõ, hátsó kerekes autóval azért nagy mûvészet száraz idõben. Nem tudom elképzelni, hogy milyen tempó kell hozzá, hogy abban a kanyarban bebicskázzon valaki, amúgy is 60-as vagy 70-es tábla van... 100-nál biztosan bõven több volt.
A másik, az a brutális mák: elvitt egy buszmegálló, és leborított több mázsa törmeléket egy céges parkolóba... Hogy ebbõl nem lett személyi sérülés, mert üres volt a megálló és lent sem parkolt senki, az iszonyat nagy mázli. Hálát adhat a marhája, ebbõl a manõverbõl simán lehetett volna néhány halott és letöltendõ...
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Yautja
- Gyakori látogató

Érden volt egy hasonló, helyi rossz fiú volt (nem tudom, kimosták-e belõle) elvitt egy s kanyar után egy a buszmegállót...ott volt halálos áldozat és sérült is.montoya írta:Nem Slampi lett a nap hülyéje...Ezzel durván rálicitáltak: katt!
BMW-és
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Monty!
Frool rávilágított arra, hogy nem kellene másokat a saját értékrendem felé terelni állandóan. Nem is teszem egy ideje, és ezzel kevesebb "világ gondja" nyomja az én vállamat is. Ezt a folyamatos (poénból való) önpocskondiázást viszont nem állhatom! Andrew GL anno azt írta nekem, hogy ha valaki qrvának áll ne csodálkozzék, ha netán... ha érted mire célzok.
A személyes véleményem, hogy ez a szerephozzád teljesen méltatlan.
Béke!
A diplomához meg gratulálok bár agyat nem osztanak vele
(tisztelet a kivételnek), ezt nap mint nap látom bebizonyítva (másokat látva)!
Frool rávilágított arra, hogy nem kellene másokat a saját értékrendem felé terelni állandóan. Nem is teszem egy ideje, és ezzel kevesebb "világ gondja" nyomja az én vállamat is. Ezt a folyamatos (poénból való) önpocskondiázást viszont nem állhatom! Andrew GL anno azt írta nekem, hogy ha valaki qrvának áll ne csodálkozzék, ha netán... ha érted mire célzok.
A személyes véleményem, hogy ez a szerephozzád teljesen méltatlan.
A diplomához meg gratulálok bár agyat nem osztanak vele
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Tul komolyan veszed az eletet...bubidisc írta:Monty!
A személyes véleményem, hogy ez a szerephozzád teljesen méltatlan.Béke!
![]()
A diplomához meg gratulálok bár agyat nem osztanak vele(tisztelet a kivételnek), ezt nap mint nap látom bebizonyítva (másokat látva)!
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Furcsa dolog szokatlanul rossz idõben vezetni. Amikor már akkora vihar van, hogy az autósok egy része félreáll, akkor úgy elnéz az ember mindent. Elég durva vihar kapott el, országúton volt, hogy 50 körül mentem, brutálisan esett és fújt a szél. Az autó Toyotához méltóan tette a dolgát, néhol tényleg brutális mennyiségû vízben gázolva.
Az autópályán már kicsit más volt a helyet, ott csak csendes esõ volt, de az embereknek ez is elég. Volt, aki ettõl úgy érezte, hogy a belsõ sávban bérlete van, volt, aki csak szimplán elsõ-hátsó ködlámpával közlekedett. Láttam persze olasz autót is, aminek a hátsó helyzetjelzõje egyszerre égett a tolatólámpával.
Furcsa dolog az autópályán a saját sávodban megpillantani két fehér(!) fényt. Elõször azt hittem, hogy valami marha szembe jön...
Az autópályán már kicsit más volt a helyet, ott csak csendes esõ volt, de az embereknek ez is elég. Volt, aki ettõl úgy érezte, hogy a belsõ sávban bérlete van, volt, aki csak szimplán elsõ-hátsó ködlámpával közlekedett. Láttam persze olasz autót is, aminek a hátsó helyzetjelzõje egyszerre égett a tolatólámpával.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Csak érintõlegesen kapcsolódik ide, de a hazai közlekedési morált mindennap a bõrömön érezve, én kötelezõvé tenném 5 évente a KRESZ vizsgát 'mindenkinek'... Nemcsak elméletben, gyakorlatban is. 1 nap fizetett szabadságot adhatna az állam erremontoya írta:Furcsa dolog szokatlanul rossz idõben vezetni. Amikor már akkora vihar van, hogy az autósok egy része félreáll, akkor úgy elnéz az ember mindent. Elég durva vihar kapott el, országúton volt, hogy 50 körül mentem, brutálisan esett és fújt a szél. Az autó Toyotához méltóan tette a dolgát, néhol tényleg brutális mennyiségû vízben gázolva.
Az autópályán már kicsit más volt a helyet, ott csak csendes esõ volt, de az embereknek ez is elég. Volt, aki ettõl úgy érezte, hogy a belsõ sávban bérlete van, volt, aki csak szimplán elsõ-hátsó ködlámpával közlekedett. Láttam persze olasz autót is, aminek a hátsó helyzetjelzõje egyszerre égett a tolatólámpával.Furcsa dolog az autópályán a saját sávodban megpillantani két fehér(!) fényt. Elõször azt hittem, hogy valami marha szembe jön...
Az irányjelzés elmulasztása például állandó (és szerintem az egyik legkomolyabb) probléma, ebben két kategóriát figyeltem meg:
- újgazdag terepjáróval, illetve taxis (majd a többiek félreállnak, illetve vigyáznak az autójukra... ha bármi van, neki áll feljebb)
- öregek, akik amúgy minden világítóberendezéssel hasonlóképpen 'spórolnak'
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Én is hasonlóképpen gondolkozom. Én kötelezõvé tenném a pszichológiai vizsgálatot is!
Szerintem mondjuk nem csak a közlekedõkkel van gond, hanem a közlekedés szervezõivel is.
Van olyan, hogy maga a közlekedés kialakítása van demoralizálló hatással az autósokra. Ez egy fura jelenség. Ha lehetetlen módon van egy környék közlekedése szabályozva, olyan autósok is szabálytalankodók között találhatják magukat, akik álmukban sem gondolták, hogy valaha szándékosan mesértik a KRESZ-t. Ez egy "önértékelési" lavinát indíthat el az emberben, pedig itt nem a közlekedõ közvetlenül a hibás, de mutogatni mégsem mutogathat senkire.
Szerintem mondjuk nem csak a közlekedõkkel van gond, hanem a közlekedés szervezõivel is.
Van olyan, hogy maga a közlekedés kialakítása van demoralizálló hatással az autósokra. Ez egy fura jelenség. Ha lehetetlen módon van egy környék közlekedése szabályozva, olyan autósok is szabálytalankodók között találhatják magukat, akik álmukban sem gondolták, hogy valaha szándékosan mesértik a KRESZ-t. Ez egy "önértékelési" lavinát indíthat el az emberben, pedig itt nem a közlekedõ közvetlenül a hibás, de mutogatni mégsem mutogathat senkire.
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
Szerintem meg komolyabb pénzbírságokat kellene kiszabni, pl irányjelzés elmulasztásra. Ez nem azon múlik, hogy tudja-e valaki a KRESZ-t vagy nem. De ugyanez érvényes a gyorshajtásra is.
Abban viszont egyetértek, hogy sokan elfelejtik pl az elsõbbségadási kötelezettségüket és az ehhez hasonlókat. Mindegy a lista hosszú lenne, a lényeg szerintem, hogy kicsit komolyabban kellene fellépni a hatóságoknak ezekkel kapcsolatban.
Abban viszont egyetértek, hogy sokan elfelejtik pl az elsõbbségadási kötelezettségüket és az ehhez hasonlókat. Mindegy a lista hosszú lenne, a lényeg szerintem, hogy kicsit komolyabban kellene fellépni a hatóságoknak ezekkel kapcsolatban.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Ma haza kellett ugranom ebédidõben kb. azonnal otthon kellett lennem. 7km csak az út, de van egy olyan szakasz ahol lehet sietni, bár huplis az út. Én 99%-ban nyugizom és elengedem a gyorsabbakat de most siettem. Sajnos nem volt ráírva az autóra. Egy arra haladós tipikus idióta ráérõ idejében elõzésemet kihívásnak vette. Ezt ugye a járdán gyalog senki nem csinálja meg! Egy autóban ülve viszont azt hiszik, lehetnek más emberek - hogy ez olyan mint egy SUPERMAN pizsama. Hát nem az! Ez csak egy rozsdásodásra hajlamos, jobb esetben áramvonalasra hajtogatott fémlemez. Ettõl se szuperhõs se akcióhõs nem leszel. Nem kell üldözni a másikat mert siet. A lökhárítóm alatt volt a lámpája szuperhõsünknek ezért egy buszmegállóba kitérve elengedtem. Aztán megmutattam neki, hogy én tényleg sietek. Nem volt több kérdés. Nagyon nem vagyok rá büszke.
Amikor egy normál esetben 60 km/h - vel vehetõ kanyarból kifele jövet egy 4E FE-vel hajtott dögnehéz E11-nek csont száraz meleg aszfalton elforog a kereke. Nah, szóval kb. értitek. Soha többet nem akarok ilyet csinálni!
Amikor egy normál esetben 60 km/h - vel vehetõ kanyarból kifele jövet egy 4E FE-vel hajtott dögnehéz E11-nek csont száraz meleg aszfalton elforog a kereke. Nah, szóval kb. értitek. Soha többet nem akarok ilyet csinálni!
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Igen, a hétvégére 'kinnfelejtett' útépítõs, 30-as táblák, és társaik...bubidisc írta:Én is hasonlóképpen gondolkozom. Én kötelezõvé tenném a pszichológiai vizsgálatot is!
Egyszer kell elkezdeni a szabálytalankodást, onnantól kezdve nincs megállás...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F