Autoreszelgetes
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szervusz!
Egyáltalán nem tesz jót a motornak, ha nem tud üzemi hõfokra bemelegedni!
Vagy a biztosítéktáblában az egyik relé, ami a ventillátort kapcsolgatja ki és be (ez gyakoribb), vagy a ventihõfokjeladó vízgombád. Én már találkoztam mindkettõvel.
Próbálj meg a gombáról lehúzott 1 erû csatiba beledugni egy vékony drótot, a másik végét letestelni (természetessen gyújtáson), ha abbahagyja a venti a pörgést, akkor a hõgombád a rossz. Ha nem, akkor a relé.
Egyáltalán nem tesz jót a motornak, ha nem tud üzemi hõfokra bemelegedni!
Vagy a biztosítéktáblában az egyik relé, ami a ventillátort kapcsolgatja ki és be (ez gyakoribb), vagy a ventihõfokjeladó vízgombád. Én már találkoztam mindkettõvel.
Próbálj meg a gombáról lehúzott 1 erû csatiba beledugni egy vékony drótot, a másik végét letestelni (természetessen gyújtáson), ha abbahagyja a venti a pörgést, akkor a hõgombád a rossz. Ha nem, akkor a relé.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- szullosz
- Aktív fóruméletet élõ

divesto írta: Vettem egy 98-as sedan corollát,olyan gondom van,hogy a motor ventillátor állandóan megy mi lehet a gond és csinálhat e nagyobb bajt.
Fõnök!Pacsker írta: Vagy a biztosítéktáblában az egyik relé, ami a ventillátort kapcsolgatja ki és be (ez gyakoribb), vagy a ventihõfokjeladó vízgombád. Én már találkoztam mindkettõvel.
Ott a pont...
A fantasztikus Toyota-nal nem bízták a véletlenre!
2001-ig a legtöbb esetben a hûtõáramkörben NYITÓ reléket alkalmaznak! Vagyis ha a relé vezérelve van: "zárva" a ventillátor áll!!!
Tehát: ha a vezérlõáramkörben bármi megsérül (jeladó, vezeték, stb.) a hûtõventillátor bekapcsolt gyújtás esetén folyamatosan megy!!!
A jeladó folyamatos testet kapcsol pl. 90°C-ig, utána "szakadás"!
Csodálatos!!!
Szabber
- szipak
- Gyakori látogató

kellene nekem segítség. vagy szakember.
probléma: hûtõrendszert retekmentesítettük, mostmár olyan vízszintesen áll a vízhõfok jelzõ, hogy ahhoz vízmértéket lehet állítani. csak éppenséggel gondolom a lerakódott dzsuva elkezdett keringeni és pont az utastérfûtés csöveinek valamelyikében megállt. és most nincs fûtésem. ami gáz. ehhez kellene nekem ember, vagy felszerelés. magyarul teljesen kipucolni a csöveket, rozsdamentesíteni végleg. valamint ha már egyszer úgyis kiürül a mindenség, akkor egy tömítést is be kellene rakni. további részletek majd este, mert akkor mindent beírok a projektbe.
probléma: hûtõrendszert retekmentesítettük, mostmár olyan vízszintesen áll a vízhõfok jelzõ, hogy ahhoz vízmértéket lehet állítani. csak éppenséggel gondolom a lerakódott dzsuva elkezdett keringeni és pont az utastérfûtés csöveinek valamelyikében megállt. és most nincs fûtésem. ami gáz. ehhez kellene nekem ember, vagy felszerelés. magyarul teljesen kipucolni a csöveket, rozsdamentesíteni végleg. valamint ha már egyszer úgyis kiürül a mindenség, akkor egy tömítést is be kellene rakni. további részletek majd este, mert akkor mindent beírok a projektbe.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Elõször termosztát. Ha nem segít, utána jöhet a fûtésdoboz kivétele és a radiátro kádban való akár zuhannyal történõ átfujatása, tisztítása mindkét irányból. Meglepõ, mi jön ki belõle!
Megéri leellenõrizni a fûtésdoboz lapátjait, "rudazatait" helyén vannak-e és hogy a fúvó csövek, nyúlványok nincsenek-e elmozdulva. Ezek közül minddel találkoztam már.
Megéri leellenõrizni a fûtésdoboz lapátjait, "rudazatait" helyén vannak-e és hogy a fúvó csövek, nyúlványok nincsenek-e elmozdulva. Ezek közül minddel találkoztam már.
Klubelnök

megint kiégett a mfal izzom
aztat kérdezném hogy a fapados ford.számmérõs muszeregységnél az izzocsere hogy néz ki? ki kell venni a muszeregyseget? félek h eltöröm a napi km számlálo kis muanyag rudat és a km spirált
nem lehet benyulni vhogy mögé kicsavarozás nélkül:
a másik h nekem sötétkék a kárpit. a kalaptartobol ki akarom venni a régi hangszorokat de ha kibeszem ott marad a luk a kárpiton.
mivel tudnám azt potolni? vmi hasonlo anyag?
aztat kérdezném hogy a fapados ford.számmérõs muszeregységnél az izzocsere hogy néz ki? ki kell venni a muszeregyseget? félek h eltöröm a napi km számlálo kis muanyag rudat és a km spirált
a másik h nekem sötétkék a kárpit. a kalaptartobol ki akarom venni a régi hangszorokat de ha kibeszem ott marad a luk a kárpiton.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Ki kell venni a mûszeregységet mindenképp. A motortérbe megtalálod a km spirál folytatását egy oldhatósági ponttal. Ha azt elengeded, akkor sokkal könnyebb kihúzni a mûszeregységet.
Kalaptartót meg mondjuk valami vékony préselt fa lappal, de akkor újra kéne kárpitozni.
Nekem van egy eladó kivágás nélküli. Bár nem kék, úgyhogy pótolgass, vagy keresgélj a neten
Kalaptartót meg mondjuk valami vékony préselt fa lappal, de akkor újra kéne kárpitozni.
Nekem van egy eladó kivágás nélküli. Bár nem kék, úgyhogy pótolgass, vagy keresgélj a neten
Klubelnök

-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Ezzel én is eljátszottam.De a legegyszerûbb ha a motortérben szétcsavarod a km óra spirál csavarját.Utána leszeded azt a mûanyagot(ez egybe van a középkonzollal.) ami a kormány felett van amibe a hátsóablakfûtés és a ködlámpa kapcsolója is van.Utána kiszeded a mûszeregység feletti fekete mûanyagot (aminek a jobb szélén az óra és az elakadásjelzõ szokott lenni(Vagy ha minden igaz a tiedben ott van a magnó.Ha ez megvan akkor azt hiszem már csak a mûszeregység csavarjai és a spirál kitekerése marad.utóbbi még így,-hogy a motortérben ki van csavarva-se egyszerû dolog a helyszûke miatt.murray írta:megint kiégett a mfal izzom
Kalaptartós téma szerintem bontó és másik.Nem hiszem,hogy lehetne úgy pótolni,hogy az szép legyen.
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Ha kivetted akkor már mindenhez hozzáférsz.A mûszeregység hátoldalán,elfordítós és kivevõs.Ennyi.Kivenni nagy szívás a spirál miatt.Utánna már nincs para.Leszámítva a spirál visszatételétmurray írta:hát ez az izzocsere jó bonyi![]()
és ha kivettem a muszeregyseget akkor látom a rizsszem izzok lábait?
mindenhez hozzáférek?
emlékszem ez az e8ban könnyebb volt. nõgyógyász meló volt de nem kellett kivenni
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

Már nagyon esedékessé vált a felújítás, illetve cserém öndindító témába.
Kérdésem: házilagosan valahogy meg lehet csinálni? Valószínüleg bendix problémám lesz.
Illetve tudtok ajánlani valami helyet, ahol -lehetõleg olcsón- megcsinálják?
Kérdésem: házilagosan valahogy meg lehet csinálni? Valószínüleg bendix problémám lesz.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

- Birka
- Fanatikus fórumozó

Volt már róla szó, de az neked nem tudom mennyire esik ki, hogy a tizenhétbe kell jönnöd emiatt...Slampixxx írta:Már nagyon esedékessé vált a felújítás, illetve cserém öndindító témába.
1172 Budapest, Gõzös utca 28 vagy 30 nem tudom pontosan.
Öreg szaki, nagy tudással, korrekt hozzáállással.
Amúgy mit csinál az indító vagy mit nem?
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

Szoktam a XVII-be járni, megoldható.birka007 írta: Volt már róla szó, de az neked nem tudom mennyire esik ki, hogy a tizenhétbe kell jönnöd emiatt...
1172 Budapest, Gõzös utca 28 vagy 30 nem tudom pontosan.
Öreg szaki, nagy tudással, korrekt hozzáállással.
Amúgy mit csinál az indító vagy mit nem?
Háááát, ha épp "teker" valamennyire, daráló hangot ad. De van, hogy nem is teker már. Egyik barátom mondta, az õ kocsijuk ilyen daráló hangot adott, és nekik is a bendix volt a rossz.
Mennyiért csinálnák meg kb?
Az is lehet, hogy van nekem a pincébe a rengeteg alkatrész között. Meg kéne néznem.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986