Szervusz!
Beleférni szerintem 100 %, hogy belefér, mivel az erősebb kivitel az E7-es szériából 2T-G motorral volt szerelve, ami még a 4a-GE motornál is szélesebb szelepfedelet kapott.
Nem is ez a kérdés. Hanem a hajtás. 4A-FE motorokat, csak keresztben szereltek toyotákba. A váltó bakok még megoldhatók AE86-os Corollákból (4A-4AGE), a 4A hosszmotor váltójával kardánjával és diffijével.
Túl sok átalakítás.
Amit tudnék ajánlani, vagy egy 4A motos és hajtásrendszer AE86-os hátsókerekes Corollából, (így ki tudsz kerülni, minden komolyabb elektronikus problémát: nagynyomású benzincsövek, elektromos AC-s tank, Kábelköteg hegyek, szervó... ) Nagyon jó kis motor. 16 szelepeseket meghazudtoló menetteljesítménnyel és fogyasztással!! Én jobban szerettem, szinte mindegyik toyota motoromnál! Volt már 4A, 4A-F, és most van 4A-GE-m.
Ha már még komolyabban belebonyolódnál, akkor 4A-GE-t ajánlanék. azt is AE86-ból. Sőt már nyernél vele Sperr difit! Hozzáteszem nagyon nehéz ehhez mind hozzájutni és ha van is , akkor is iszonyat drága.
Vagy keresel egy E7 GT-t. Legyen az Sedan, Liftback, vagy Coupe és annak a hajtását dobod alá!
A 2T-G is iszonyat jó motor!
4A: 8 szelep 85 ló (sokkal többnek érződik)
4A-F: 16 szelep 90-96 ló (porlasztós kivitel, az elektronikai hóbelebanc megspórolása érdekében)
4A-FE: 16 szelep 105 ló
4A-GE: 16 szelep 115-136 ló
2T-G: 8 szelep (dupla vezéműtengely, 2 karbi 4 torokkal) 105 ló
Gondolkozz rajta!
(mindegyikkel elrakod a popsiját

)