Én sokat szoptam a hűtőrendszerrel. Miből gondolod, h az? Nem biztos, h ennyit ki kell dobnod rá és lehet, h fölöslegesen. Szedd le még amikor nem forró a víz a hűtősapkát, aztán a motortérből huzigáld meg a gázt. ha emelkedik és tolja ki a vizet rendesen, akkor szerintem nincs para. Csak nézd meg előtte, h teli vaan-e. Ja és utána ne felejtsd el visszatölteni ami kifolyt. De ha gondolod megnézzük együtt, meg átbeszéljük a hibaforrásokat. Ma itthon vagyok. Végre....
E8 - (1983-1987)
-
Pacsker
Biztos, hogy a vízpumpa?
Én sokat szoptam a hűtőrendszerrel. Miből gondolod, h az? Nem biztos, h ennyit ki kell dobnod rá és lehet, h fölöslegesen. Szedd le még amikor nem forró a víz a hűtősapkát, aztán a motortérből huzigáld meg a gázt. ha emelkedik és tolja ki a vizet rendesen, akkor szerintem nincs para. Csak nézd meg előtte, h teli vaan-e. Ja és utána ne felejtsd el visszatölteni ami kifolyt. De ha gondolod megnézzük együtt, meg átbeszéljük a hibaforrásokat. Ma itthon vagyok. Végre....
- Pampi
- Gyakori látogató

Na háj evribádi!
Megmutatom persze! Még nincs meg, vasárnap megy le Layosh a Totyához akkor hozza el. Azért gondoltunk a vízpumpára, mert ugyanaz a jelenség Bohinak is, mint nekem volt. Először nekem is picit néha feljebb ment a mutató. Aztán picit zörgött a motortérben, majd már a vizet is fröcskölte, és fort is rendesen!
Megmutatom persze! Még nincs meg, vasárnap megy le Layosh a Totyához akkor hozza el. Azért gondoltunk a vízpumpára, mert ugyanaz a jelenség Bohinak is, mint nekem volt. Először nekem is picit néha feljebb ment a mutató. Aztán picit zörgött a motortérben, majd már a vizet is fröcskölte, és fort is rendesen!
-
Pacsker
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Köszi szépen Matyi! Egyenlőre várok, mert beszéltem bátyámmal és mondta, hogy nyáron mindig ezt csinálja... Hát érdekes, remélem nem egyből vízpumpa, majd megcsinálom amit mondasz, lehet igazad van! (remélemPacsker írta:Biztos, hogy a vízpumpa?
Most a napokan nem érek rá sajnos, rohadt vizsgák, de jövő hét végén nekiállok kipofozni a vasat!
Majd lehet jelentkezem!
Köszi mégegyszer!
- CindR
- Gyakori látogató

Srácok, megint tennivalóm akadt... Eddig is tervben volt a kipufogó, hátsó dob mindenképp, aztán valamit a teljesítmény érdekében is tennék. Most vált elhalaszthatatlanná, mivel valószinű a lamellák eltörtek a dobban, és minden nagyobb kipufogó mozgásra szörnyű fémes csörgés jön elő.
Itt már sokan javasoltátok a Proex-et, esetleg más ismeretségetek van, amit ajánlanátok is? Körül szeretném járni a témát, és a jövő héten intézkednék. Ezen a héten semmi időm rá, járhatok vele így..
Itt már sokan javasoltátok a Proex-et, esetleg más ismeretségetek van, amit ajánlanátok is? Körül szeretném járni a témát, és a jövő héten intézkednék. Ezen a héten semmi időm rá, járhatok vele így..
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Szia Balázs!CindR írta:Srácok, megint tennivalóm akadt... Eddig is tervben volt a kipufogó, hátsó dob mindenképp, aztán valamit a teljesítmény érdekében is tennék. Most vált elhalaszthatatlanná, mivel valószinű a lamellák eltörtek a dobban, és minden nagyobb kipufogó mozgásra szörnyű fémes csörgés jön elő.![]()
Hát attól függ, mennyit szánsz rá. Ha nem akarsz komoly rendszert venni, azaz proexet vagy remust vagy boombastikban vmit akkor érdemes megvenni sztem a 17 kerben a proexéknál a sufnis sportdobot. Nekem nagyon bejön, 16ezer forint volt jó egy éve. A komolyabbak meg azért 30 fölött vannak...
Én is valószínű a közeljövőben ellátogatok hozzájuk, mert a flexicsövet ki kell majd cserélni, már hallom, hogy egy kicsit kifúj. Arra is valami 10en 20-at mondtak, de azt mondta a srác méretben jó rá az opelé ami 6-8ezer ft.
Majd írj mire jutottál. Ha proexékhez mész szólj anzsinak vagy matyinak mert már ők állítólag törzsvendégek, hátha okosban megoldjátok...
- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

- CindR
- Gyakori látogató

Háááát skacok...
Az úúúgy volt, hogy mára voltam bejelentkezve a Proexhez... Elsőre mondták, hogy az a bizonyos csörgés egy eltört hővédő lemez volt a katalizátornál, nem létfontosság, úgyhogy leszedték. A hátsó dobom több sebből vérzett, vagy 10 helyen fújt ki, úgyhogy azt cseréltük, valamint az azt követő egy méternyi csövet is, mert volt rajta egy 7-8 centis kirohadt luk..
A dob egy halkabb sport lett, ami elvileg jóval kevesebbet fojt a gyárinál, sokkal mélyebben szól, és kissé hangosabb is lett.
Amit nem értek, vagyis Makida Laci magyarázata alapján most már kicsit igen, hogy amióta fent van az új dob, sokkal kevésbé torpan az autó...
És végül, köszi Matyi, hogy ennyi időt tudtál rám szánni, jól elment az a pár óra!
Az úúúgy volt, hogy mára voltam bejelentkezve a Proexhez... Elsőre mondták, hogy az a bizonyos csörgés egy eltört hővédő lemez volt a katalizátornál, nem létfontosság, úgyhogy leszedték. A hátsó dobom több sebből vérzett, vagy 10 helyen fújt ki, úgyhogy azt cseréltük, valamint az azt követő egy méternyi csövet is, mert volt rajta egy 7-8 centis kirohadt luk..
A dob egy halkabb sport lett, ami elvileg jóval kevesebbet fojt a gyárinál, sokkal mélyebben szól, és kissé hangosabb is lett.
Amit nem értek, vagyis Makida Laci magyarázata alapján most már kicsit igen, hogy amióta fent van az új dob, sokkal kevésbé torpan az autó...
És végül, köszi Matyi, hogy ennyi időt tudtál rám szánni, jól elment az a pár óra!
-
Pacsker
Nincs mit! Jót beszélgettünk! 3 és fél órán keresztül
Milyen lett? Jobban megy? Szép doromboló hangja lett?
Ne csodálkozz, h kisebbet torpan, meg ha joban megy. Mondtam, h nem az eredeti dob volt fent neked. Valami virsli 1.3asé lehetett. Vagy aleko. nemtudom. Lehetett benne vagy 30-as cső....
Mennyi lett a végösszeg?
24-25? Ha nem vagyok túl indiszkrét
Ne csodálkozz, h kisebbet torpan, meg ha joban megy. Mondtam, h nem az eredeti dob volt fent neked. Valami virsli 1.3asé lehetett. Vagy aleko. nemtudom. Lehetett benne vagy 30-as cső....
Mennyi lett a végösszeg?
- CindR
- Gyakori látogató

Teljesen korrektek voltak szerintem, mert a végösszeg 20 ezer Ft lett. Az egyetlen ami aggaszt, hogy mi lett azzal a hővédő darabkával, mert egy ismerősöm szerint azt vissza kéne rakni...Pacsker írta:Nincs mit! Jót beszélgettünk! 3 és fél órán keresztül![]()
Ne csodálkozz, h kisebbet torpan, meg ha joban megy. Mondtam, h nem az eredeti dob volt fent neked. Valami virsli 1.3asé lehetett. Vagy aleko. nemtudom. Lehetett benne vagy 30-as cső....![]()
Mennyi lett a végösszeg?
- CindR
- Gyakori látogató

Most még annyi van, hogy motorféknél iszonyatosakat vissza durrog... Eddig is csinálta, de mivel most minden hangosabb, jobban hallatszik. Egyébként tetszik, de ez valószinű azért lesz, mert benzin kerül a kipufogóba. Ismerősöm szerint ennek egyik oka lehet az, hogy a kipufogó oldali szelep nem zár teljesen. Ez magyarázata lehet annak is, hogy miért fogyaszt ennyit az autó. Úgyhogy mostanában kompressziómérés lesz, valamint lehet hogy egy ilyen kipufogógáz vizsgálatot is végeztetek, mint amit zöldkártyánál csinálnak, elvileg ebből meg lehet állapítani hogy a szelepek a ludasak vagy nem.
- CindR
- Gyakori látogató

A legutolsó naplóbejegyzésemhez képest, most azok a változások vannak, hogy a szelepekkel nincs gond, a kompresszióm 12 12 12 11,5, vagyis jónak mondható. A CO méréssel sem volt gond, de a gyertyáimat cserélték egyből, mondanom sem kell, nem az enyémbe való tipusra. Megrendeltem a gyújtáskábel szettet 6000 ft-ért. Úgy volt, hogy mikor azért megyek, kicseréljük a gyertyákat. Tegnap mentem is, persze a kábel nem volt jó, de legalább jó gyertyák vannak benne, Denso-k, és megtáltosodott tőle a paripa. Ami viszont megint bosszúság, hogy most már azt mondták, hogy 15 ezer lesz az ebbe való gyújtáskábel, a másik pedig az, hogy a proexéknél nem vették észre, hogy a katalizátor elött is lukas a kipufogóm, valószinű azért durrog...
A tanulság megint az, hogy ha magyarországon bármi szolgáltatást igénybe akarsz venni, magad is alaposan rágd bele magad a dolgokba, én mondjuk azóta is szar gyertyával járnék... De akkor mire való a szerelő? Mindegy, egy újabb hely a listán, ahova csak létszükségben fogok járni.
A tanulság megint az, hogy ha magyarországon bármi szolgáltatást igénybe akarsz venni, magad is alaposan rágd bele magad a dolgokba, én mondjuk azóta is szar gyertyával járnék... De akkor mire való a szerelő? Mindegy, egy újabb hely a listán, ahova csak létszükségben fogok járni.