Ez tipikusan a minden piacra jó lesz forma. Nem hinném, hogy kevésbé fogyna majd EU-ban, mint az E15, ami szintén kissé ázsiaira sikeredett.
Sokat számít majd szerintem, hogy a vezethetõségét is megörökli-e az új Auristól, illetve a belteret. Errõl még nincs infóm, de nem tartom kizártnak, hogy az Auriséhoz nagyon hasonló, vagy ugyanazt a belsõt kapja meg a Cori is.
A külseje egészen biztosan jobb arányokkal rendelkezik - már a méreteibõl fakadóan is - mint a Yaris sedan, de az ennyi alapján is kijelenthetõ, hogy a formája nem lett Európaibb a kifutó modellénél. Azért várom, hogy legyen róla egy profilból lõtt kép is...
(Én azért a kifutó modellt is megkedveltem, bár, nyilván mások a szempontjaim, mint annak, aki egy sportos autóhoz van szokva)
ui.: Érdekes, de legalábbis megfigyelhetõ több, új Toyota modellen - nem csak a front része hasonlósága, hanem - a szinte azonos hátsó rész kialakítása. Ha jól emlékszem, kezdõdött a PriusIII-mal, hogy a kasztniról a hátsó lökhárítóban folytatódik és lefelé hajlik egy ív. A lökhárító alján függõleges prizma van, mintegy szélesítse az autó kinézetét hátulról. Maga a lökhárító, pedig fel van húzva egészen a lámpáig. Nekem ez utóbbi kevésbé tetszik, szerintem a szerényebben dudorodó lökhárító kellemesebbé tenné az összes modell kinézetét. De kétségkívül tipikus Toyota kinézetet ad, még laikusok számára is.
Ez figyelhetõ meg ezen az új Corollán is, annyi különbséggel, hogy a prizma itt vízszintesen fekszik a lökhárítóban.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy vajon a hibrid hajtást bele teszik-e a sedanba is, vagy az marad az Auris kiváltsága? Ott ugyan a kombiban is lesz hibrid, de, ha a tervezésnél eleve úgy alakítják ki a padlólemezt, hogy képes legyen fogadni az aksikat is, akkor miért ne tennék bele...?