Frool írta:Nem csak saját autóval szoktam közlekedni!
Az alacsony fogyasztásra való törekvés dícséretes dolog, támogatom.
Körforgalom elõtt 3-400 méterrel üresben gurulni: csak ha elöötted sorban mennek az autók.
De ez megegyezik az elõre látó tudatos vezetéssel. Ha nincs elõtted senki akkor a fogyasztás ilyen módszerekkel
történõ csökkentése (amennyiben jönnek mögötted) már mások feltartásával jár.
És itt most ne AE86-ra gondolj hanem egy futárra Pl. akinek több száz címe van egy napra és nem akkor végez
amikor letelik a 8 óra munkaidõ hanem akkor amikor végigjárta a címeket.
Peace!
Igyekszem kerülni azokat az eseteket, amikor akadályoznék bárkit is. Aki meg engem ismer, az ezt tudja. Mégis, egy futár engem ne siettessen, mi jogon is tenné csak azért, mert neki még tizen-huszon x helyre kell menjen. Minden ilyen esetben lehúzódok a jobb szélére az útnak és jelzek neki, hogy elõzzön meg. Engem egy nem frusztrál, kb 1-2 másodperccel ér hamarabb a körforgóhoz, vagy keresztezõdéshez. Ha ez neki számít, azt õszintén sajnálom. De, amíg nem több tíz percen át "tartok föl" valakit, hanem másodpercekre "kényszerül" mögöttem jönni, addig az NEM feltartás, pláne nem akadályozás.
Mellesleg, ha én haladok országúton 100-al és valaki engem utolér százakámennyivel, qrvára lexarom, hogy siet, mert az õ sebessége már veszélyeztethet másokat. Ebben az esetben egyáltalán nem gondolom, hogy feltartanám õt. Autópályán, szintén, ha óra szerinti 130-140-nel elõzök és utolér valaki, akkor sem izgat, hogy belemászik-e a seggembe, vagy megpróbál levillogni, dudálni. Milyen jogon? Nem tartom fel, hiszen a megengedett legmagasabb sebességgel közlekedek - mindenhol -! Viszont, amennyiben befejeztem az elõzést a legelsõ alkalommal kihúzódok a külsõbe, feleslegesen egy métert sem haladok a belsõ sávban, révén, hogy jobbratartási kötelezettség van minden úttípuson Mo.-n. Na, jó, egy két sávos egyirányú utcában nem, de ez most mindegy.
Mindezek mellett 150-200km-en sincs a sietõ embernek 10, max. 15 percnél több elõnye velem szemben.