Live For Speed / egyéb szimulátor szoftverek

Élet a Corollakon túl. Felhasználók hobbijai, egyéb érdeklődési körei.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Keresgéltem a Corolla-kat:

E12 Sedan
Kép

E10 Sedan
Kép

E15 Sedan
Kép

AE86 2dr Trueno
Kép

TE71 Coupe
Kép

AE92 Liftback
Kép

AE86 3dr Trueno
Kép

GT86
Kép

Persze vannak más Toyota-k is.
Egyszer játszhatnánk úgy, hogy ilyenekkel megyünk :) Igazi CCH verseny.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Én innen töltöttem le autókat. Azt a fehér E9 lb-t nem ajánlom, nem sikerült valami részletesre, de tomi E7 Gt-je szuper! Van fent több hacsi is, Trueno, Levin, de érdemes ezeket is alaposan átnézni, mert minõségben elég vegyesek. Vannak nagyon szépek is.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

az E9-et is én kezdtem el még ku*va régen :D
nem lett belõle semmi, az E7-és nagyon kezdetleges volt, soha nem volt idõm befejezni, javítani õket.. :(
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.”
Kép 1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ne légy túl szerény, én igen sokat peregtem az E7-tel, nagyon tetszett. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2014 jan. 29, 03:00 pm-kor.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az elõzõt javítottam tartalmi hiba miatt. Légyszi töröljétek EZT a postot. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2014 jan. 29, 03:01 pm-kor.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Én imádtam, hogy csinálod õket!
Szuper érzés a saját autómmal menni virtuálisan is! :)
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Leszedtem pár verziót de nem igazán lát egyik se szervert:-(Nem hiszem,hogy nem játszik vele senki?!
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Re: Live For Speed

Jön az E7 LB :D sokkal részletgazdagabb lesz, mint a coupe

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Lesz igazi CCH verseny klubos autókkal :)
Klubelnök

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

to4m5i írta:Jön az E7 LB :D sokkal részletgazdagabb lesz, mint a coupe
:taps: :)
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Amíg TRD csinálja az enyémet, addig én is kreatívoskodom. :D Így legalább meg tudom csinálni a hátsó spoilert, "toldatot"
Kép
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Elég rég, kb 2-3 éve nem csináltam semmit játékokhoz, hát most újra kedvet kaptam :D
Kép
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Akkó' kreatívoskodj nekem az aláírásomba kombit meg hacsit! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Készülök...

Még Lyanival 6-7 évvel ezelőtt elmentünk egyszer egy játékterembe, ahol játszhattunk 1, másfél órát Logitech G25-el. Akkor igen gyakorlottak voltunk LFS-ben. Ő és én is Logitech Wingman Formula GP-vel nyomtuk, csak az enyémben force feedback sem volt. A játéktermes mondta, hogy először kezdjünk elsőkerekessel. Hooogyne...
Aztán a hátsós turbo-val nem tudtunk 1 teljes kört sem végigmenni a pályán. Éjjel-nappal eldobtuk és sírva röhögtünk egymáson. Majd nyomtuk inkább az elsőkerekessel.

Aztán sok időre rá, most a szimulátorozás előtt játszottam egy órát Bardos6-nál ugyancsak Cockpit-ben G25 szettel. To4m5i-től vette igen-igen kedvező áron. Jó, hogy van a CCH ;)
Itt Gran Turismo 5-tel nyomtuk Playstation-ön. Itt is volt bénázás bőven, de látványosan, körről-körre lehetett fejlődni. A végén egész szép köröket mentem.

Mindig is akartam egy G25-öt, annó egyetemista korunkban még csak álmodtunk róla. Az évek során többször eszembe jutott, de végül mindig feledésbe merült. Most, hogy játszottam Bardos6-éval persze erősödött a vágy, főleg, hogy elkezdtünk klubos szimulátorozni is.
Egyszer csak azon kaptam magam, hogy a böngészőben be van állítva 3 ablak is kormány keresésre. Tudni kell, hogy G25-öt már nem gyártanak. Használt áruk 42-55 ezer Ft közt mozog, és igen ritka. Ha beütjük a Google-be szinte csak Keresek/Vennék hirdetést találunk. Ráadásul így, már "sok ezer" pálya km után hajlamos a csapágyházuk eltörni, a szénkefék elkopni, a holtjátékok megnőni, a váltó elromlani... Néztem a második generációt, a G27-et, amiből lehet garanciálist is venni. Sok fejlesztés nincs bennük. Kicsit csendesebb, kicsit erősebbek a rugók, de alapjaiban véve ugyanaz. Előfordulások ugyancsak nagyon ritka, áruk pedig 60-70 ezer Ft. Ezen felül néztem még pár egyéb kormányt (H váltós). Legtöbbjük horror ár, profi kategória, de volt még egy kiemelkedően jó a Porsche Fanatec sorozatból a 911 Turbo. Sok teszten veri kicsit a G25-öt. Az ára még nem is annyira horror (50-60 ezer Ft), de csak ebayen találtam, ott is egy db-ot és versengtek érte rendesen.
Végül pár hete találtam itthon egy G25-öt. Elmentem, kipróbáltam és nagyon megkíméltnek tűnt. Olcsó is volt, mivel csomagból vettem részeként, így megvettem. Azon kívül, hogy H váltó, meg kuplung, meg ihaly, nagyon szép esztétikailag is. Szálcsiszolt fém, bőr, jó tapintású műanyag. Van súlya is rendesen. Férfias holmi... :)
Ugyan semmi időm nem volt abban a 3 hétben, de amikor hazajöttem, muszáj volt 1 órára bekapcsolni, hogyha bármi baja van, akkor jöjjön ki.

Felraktam egy régi LFS-t, a kormányt egy kis íróasztalra és GO... A kormánnyal semmi gond nem volt. Az elején az erőő visszacsatolás elég erősre volt állítva és ha ellnentartottam neki, emelgette a kis íróasztalt... :D Nem túl profi technika így...
No de a játék... Borzasztóan, űber béna voltam :D Olyannyira, hogy majdnem leköptem magam. Ugye nem játszottam LFS-t 5 éve, de akkoris. Egy kanyart nem tudtam gyorsan bevenni. Meg kell erősítenem Walaki állítását, hogy nem említhető egy lapon a GT5 és az LFS... :roll:
Mindegy, nem volt időm, kikapcsoltam, gondoltam a beállítások, meg a mozgó íróasztal...

A nagy íróasztalra nem rakhattam, hisz azon akvárium van... Más lehetőség nem volt. Valami összecsukható, szétszedhető kezdetleges Cocpit kéne. Abból sincs túl sok, vagy nagyon drágák 25000Ft-tól a csillagos ég, de átlagban 40-50 ezer Ft. Találtam egyet, ami szimpi volt. Azt is csomagban árulta az illető, egy G25-el együtt. Rákérdeztem, hogy nem adja-e külön, hisz a G25-re külön biztos lenne pár óra alatt vevő. Mondta, hogy ok, de 30-40 ezer Ft. Mondtam, hogy ne haragudjon, de nekem most meghaladja a költségvetésem. Ha netán idővel nem kelne el együtt a szett, vagy elvinnék külön a kormányt és sokáig megmaradna a cockpit, írjon rám egy újabb ajánlattal. Persze le is mondtam róla. Utána el is felejtődött a projekt, a munka is sok volt és a pénzem is megcsappant. Majd a múlt héten jön egy üzenet. "Családi gondok miatt olcsóbban eladnám a Cockpi+G25 szettet, de csak egyben". Mivel tudom, hogy elég hamar elmegy egy jó G25, gondoltam megvehetném egybe és így a cockpit olcsón kijöhetne. Azonnal szólt, hogy iszonyat sokan hívják, de én jeleztem először, így enyém az elsőség. Nem kamu volt és jól esik a mai világban a betyár becsület. Ritka, mint a fehér holló sajnos...
Elmentem, leteszteltem (GT5-el) és ez is ritka megkíméltnek tűnt. El is hoztam mindent (alku nélkül, mert érétkeltem a korrektséget).

Gyönyörű... Pár hét alatt lett 2db G25-öm is, de csak nézni van időm őket... Hazaérve ezt is alaposan megpucoltam és 1-2 óráig leteszteltem. Ugyanolyan béna voltam, de a kormány tökéletes volt. A Cockpitnek is nagyon örültem, hisz végre nem imbolygott a felület. Van hozzá valami kagyló, de a tarcsi E9 Gt-i ülést szeretném hozzá:

Kép

Kép

Kép

Az új szettet megemlítettem Bohinak.
Azonnal rá is csapott. Ő is nagyon olcsón kapta (plusz nincs utánajárása, keresgélése, átvétele és rizikója) és nekem is olcsón jött így ki a cockpit.

Az övé:

Kép

Kép

Összesen játszottam már vagy 3 órát.
Katasztrófa :cry: Annó legjobb időm a GP Track-en (alap pálya) XRT-vel 1:25:20 volt (de jó, hogy felírtam a fórumra). Most egyszer tudtam bemenni 1:30 alá... :lol: :lol: :lol: :uzis: :haha:
A gépen és a játékban a kormány és autó kormányzás beállításokat belőttem jól. Viszont így sem ment. Ha az ember óvatosabban megy, akkor érezhető, hogy sokkal apróbb korrekciókra képes a 900°-os elfordulás miatt (nagyon szerethető), de ha egyszer nagy szögben kitor a feneke, akkor szinte lehetetlen összeszednem. Azt mondta mindenki RWD, hogy a 900° ilyen az elején. Rá kell érezni és utána már elkezdődhet a fejlődés. Egyszerűen olyan kevés a visszacsatolás, hogy nem tudom melyik pillanatban és mennyit kellene ellenkormányozni. Pontosabban azt, hogy mikor kellene visszavenni, mert általában itt jön a baj. Igazi autónál magától értetődő, de itt... Talán ezért mondják, hogy aki jó szimulátoron, az jó lehet versenyautóban is, mert itt sokkal kevesebb info alapján kell kontrollálni az autóját, nem úgy, mint az életben.

A kormány mindent tud. Levehetném az elfordulást akár 200°-ra is, meg bekapcsolhatnám a" rugós" középre állást, de akkor mi értelme a továbblépésnek? Mindig a valóságra törekszem... :)
Sokat kell gyakorolni és meg kell tanulni kezelni. Ha sikerül, utána benne lesz a lehetőség, hogy a korábbi rekordomat is megdöntsem, hisz ezzel tényleg sokkal "részletesebben" lehet vezetni.

Elvileg jövő héten már tudok rá szakítani 1-2 órát, így folytatódik a gyakorlás.

A régi kormányom, viszont teljesen felesleges.
Megkerestem, lepucoltam. Ha valakit érdekel pár ezer Ft-ért szívesen odaadom. Én vagyok az első tulaja, még valahol a doboza is megvan.
A potijait gondolom kellene tisztítani (mint az RCC-ben a DFGT-két). Egyedüli baja, hogy a gumis része ragacsos lett. Jön ki a kőőőolaj :D
Megtisztítottam, de ragad. Vagy valami vegyszerrel le lehet mosni, vagy bandázsszalag / folpakkk :)
Ha valakil érdeket, szóljon.

Kép

Kép

Kép

Kép
Klubelnök

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Bardos6, RWD, Walaki, nem írtok ti is egy kevés tapasztalatot?
Mire figyeljek, mit érdemes csinálni stb stb...

Más:

Playstation-öm ugye nincs. Gran Turismo sorozat ugye kilőve.
LFS maradt nekem. Melyik variációval játszotok, ahol majd tudunk Multiplayerezni? Küldtök egy linket?

Egyéb játék?
Iracing?
rFactor?
GTLegends?
Klubelnök

Kép
Válasz küldése