"szerintem tompa, és erőtlen az alja, és dinamikátlan a teteje" ?????
Én pont ezekkel jellemezném az épített cuccok túlnyomó részét. ( a tiédet nem tudom mert nem hallottam)
Természetesen nagyon kíváncsi vagyok a tiédre, amellett hogy én is sok éven keresztül építettem komolynak nevezhető hifiket,mert ilyen cégnél dolgoztam.
Mondjuk már 6 éve nem foglalkozom ilyennel, azóta sok minden változott és lemaradtam.
Viszont haverom építtetett 800e-ért hifi stúdióban Celica-ba cuccot, direkt hangzásversenyre (nem hangnyomás)és szerintem borzalmasan szólt azzal a beállítással amivel kategória 3. lett.
Kis hangerőn semmi dinamika, nagyobb hangerőn kopogó mély és kiegyenlített közép és magas.
Tehát szerintem ezek a hifi versenyek olyanok, mint a Drag versenyek.
Rohadásmód jól gyorsulnak az autók, de alkalmatlan minden másra.
"A 10 hangszóró egy vicc, olyan mint a lóerőhajhászás. Nem attól lesz jó egy rendszer, hogy mindenhova hangszórót teszünk...
Nem tudom hallgattál e ilyen cuccot, de ezek szerint nem. Gyanítom hogy a Fujitsu mérnökei sem hülyék
Azt is lehet állítani hogy egy rendszer nem attól lesz jó hogy minden frekvencia sávra külön erősítőt építünk be, ráadásul ahány annyi gyártmány.
Ez is egy előítélet ami nem biztos hogy helytálló. Nem szabad általánosítani
Amúgy az autóban szerintem a hifit nem álló helyzetben kell hallgatni, hanem menet közben, mivel az a célja hogy utazás közben élvezzük.
Mondjuk úgy kellene hasonlítani a hangzást, hogy a te autódban meghallgatni egy teszt lemezt 90-es tempónál, meg egy jó gyári rendszeren meghallgatni ugyanilyen tempónál.
Na ebben van a mérnöki munka
Na az is lehet hogy tévedek és a tiéd lealázza mondjuk az IS300H Mark Levinson cuccát
Reménykedem benne hogy egyszer megoldódik ez a rejtély

KE11 Sedan