E9 alkatrészek (1987-1992)

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nagyon örülök neki!!!!

Tényleg!
Tök jó érzés, hogy nem adod fel! És látod ezek a kis apróságok is tudnak örömet okozni!
Hajrá az autóhoz!! Már csak 1 álmom lenne. Hogy valahogy olcsón tudjunk neked még a héten, jövőhét elején légtömegmérőt szerezni és eljöhess te is velünk tökölre! :oops:
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Ha már üzembiztos lenne az autó, ami meglesz 30-ig, akkor mennék, csak beosztottak arra a hétvégére végig (29-30-1), és nem tudom elcserélni, mert mindenki szabadságra megy :( Nagyon jó lenne, ha véletlenül jönne egy olcsó légtömegmérő, mert ha a gyárit kell megvennem, akkor a felújítás költségei nagyjából 600e forintot jelentenek. Úgyhogy remélem, hogy az OTP-vel tényleg megbízunk egymásban, és adnak kölcsön :)

Nem adom fel, mert rengeteg autót nézegettem és próbálgattam az utóbbi időben. Max. kezdeti lelkesedést tudtam produkálni. Utána ugyanolyan volt, mint a többi. Szinte már betegesen szeretem az autómat, és még az sem érdekel, hogy nincs benne klíma és ömlik rólam a víz, hiszen hűt a menetszél :D
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Nem akarlak idegesíteni, de cikkszám szerint pont a tiédhez való a légtömegmérő.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hát én szíven szúrom magam :D Amikor én leveleztem vele, akkor nem egyezett :D Na asszem felkutatom az illetőt, és irány Debrecen :D
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Debrecen kipipálva. Gyönyörűek a lányok :wink:

De komolyra fordítva a szót. Természetesen jól emlékeztem, a cikkszám nem stimmel (22250-74160). Gyakorlatilag a légszűrőház tér el, a légtömegmérő háza kísérteties hasonlóságot mutat. Zavaromban gyorsan felhívtam a miskolci Toyota szalon munkafelvevőjét, hogy szerinte mennyire kompatibilis. Nos, véleménye szerint elvileg jó. Holnap meglátjuk, hogy gyakorlatilag mi újság. Viszont amióta tojást raktam a gázpedál alá, a fogyasztás egész jól alakul (7,1 és 6,9). Hazafelé úton még némi lelkesedést is produkált az autó, megmutatva hogy ilyet is tud :)
Eladva...
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

paradoxx írta:Debrecen kipipálva. Gyönyörűek a lányok :wink:

De komolyra fordítva a szót. Természetesen jól emlékeztem, a cikkszám nem stimmel (22250-74160). Gyakorlatilag a légszűrőház tér el, a légtömegmérő háza kísérteties hasonlóságot mutat. Zavaromban gyorsan felhívtam a miskolci Toyota szalon munkafelvevőjét, hogy szerinte mennyire kompatibilis. Nos, véleménye szerint elvileg jó. Holnap meglátjuk, hogy gyakorlatilag mi újság. Viszont amióta tojást raktam a gázpedál alá, a fogyasztás egész jól alakul (7,1 és 6,9). Hazafelé úton még némi lelkesedést is produkált az autó, megmutatva hogy ilyet is tud :)
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=27930626
Ezt a cikkszámot küldte és ez a tiédhez való.
Honnan van a másik?
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Arról a légtömegmérőről beszélünk, ami a vaterán volt, délelőtt leütöttem, délután már Debrecenben voltam. Neked valamiért téves cikkszámot adott meg, az első volt a jó, amit még én kérdeztem.

Ő a termék lapján ezt a cikkszámot adta meg, ami baromság, még arra emlékezett, amikor én kérdeztem tőle, mert nem tudta, és biztos ami biztos, leírtam neki azt, amit én keresek:

22250-16100-4150
(ez gyakorlatilag a Toyotás és a Denso-s cikkszám keveréke :D)

Ez az, amit én keresek:
22250-16100
Ez az, ami a Vaterán volt, amit mindketten láttunk, és ma délután megnéztem személyesen:
22250-74160

Tehát a kettő közötti eltérés gyakorlatilag a légszűrőház mérete és alakja, a légtömegmérő része külsőre ugyanaz, holnap derül ki, vagy legkésőbb pénteken, hogy gyakorlatban mennyire passzol az én autómmal.
Eladva...
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

paradoxx írta:Arról a légtömegmérőről beszélünk, ami a vaterán volt, délelőtt leütöttem, délután már Debrecenben voltam. Neked valamiért téves cikkszámot adott meg, az első volt a jó, amit még én kérdeztem.

Ő a termék lapján ezt a cikkszámot adta meg, ami baromság, még arra emlékezett, amikor én kérdeztem tőle, mert nem tudta, és biztos ami biztos, leírtam neki azt, amit én keresek:

22250-16100-4150
(ez gyakorlatilag a Toyotás és a Denso-s cikkszám keveréke :D)

Ez az, amit én keresek:
22250-16100
Ez az, ami a Vaterán volt, amit mindketten láttunk, és ma délután megnéztem személyesen:
22250-74160

Tehát a kettő közötti eltérés gyakorlatilag a légszűrőház mérete és alakja, a légtömegmérő része külsőre ugyanaz, holnap derül ki, vagy legkésőbb pénteken, hogy gyakorlatban mennyire passzol az én autómmal.
Akkor bocsi ha félrevezettelek, nem ált szándékomban :cry:
Igen a 16100-as végü való a tiédhez és nekem ezt adta meg.
Bár te is látod ha rákattintassz arra amit írtam.
Mégegyszer, ne haragudj. :?
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Ne viccelj már, hogy haragudnék? Nem vezettél félre, a srác nincs tisztában azzal, amit elad, de még jó lehet :) Holnap kiderül :) Ha mégsem, akkor is legalább láttam szépet, nem is egyet :D Bár már annyiszor megfogadtam, hogy távolsági kapcsolatot többé soha :D
Eladva...
Pacsker

Tibi neved megváltoztatva!!!

Így tudsz belépni:

Toytib

Nagy t-vel írtam!
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Pacsker írta:Tibi neved megváltoztatva!!!

Így tudsz belépni:

Toytib

Nagy t-vel írtam!
Nagyon hálás vagyok :P

Épp most tapasztaltam hogy nem tudok bejelentkezni. :(
De már sikerült :D
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Pacsker

Örülök, h sikerült!
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Délután voltam a miskolci Toyota szalonban. Belepróbálták a hozott légtömegmérőt, de még a fordulatot sem volt hajlandó felvenni :( Úgyhogy bukta. Egyelőre kaptam egy "jobb" ajánlatot a bruttó ~190 ezres (annyi, mert elszámoltam magam 180-nal, azt csak hasraütésszerűen számoltam) ár helyett már 177 ezerért is hoznak, ráadásul nem 10 nap, hanem 1-3 nap alatt...
Megkértem őket, hogy cseréljék ki a műszerfal izzókat, mert már nagyon gyengék. Asszem én voltam a hülye. Első körben csak az tűnt fel, hogy a kormány alatti burkolatot rosszul rakták vissza. Aztán visszakerült a régi légtömegmérő, a helyzet keleten változatlan. Elindultam haza, erősen el voltam keseredve, de a java még hátra volt: a km óra nincs visszakötve, nem megy a motorhiba, a kézifék jelzője, és persze az olaj visszajelző lámpája, bár ez utóbbi már régi probléma, eddig is tudtam róla, plusz az egész műszerfal zölden világít, kivéve egy izzót a fordulatszámmérő 2500-as részénél. Na ekkor dobta le az agyam az ékszíjat. Miért ilyen hanyag egy szerelő? Elhiszem, hogy a munkaidő vége felé kaptam időpontot, az én autóm volt az utolsó, de biztos, hogy pont engem kell megint ama bizonyos szervnek a rosszabbik végére helyezni? A munkafelvevőt nem hibáztatom, mert a kollégája szabadságon van, szerencsétlen futkos fel-alá, elég pocsékul nézett ki a nap végére. De a szerelővel azért váltanék pár szót. Nem ez az első eset. A lambda szonda berakását azért nem vállalták, mert nem passzol az autóhoz. Univerzális NGK, érdekes módon a "snassz mezei" szerelő bele tudta rakni, csak az volt a probléma, hogy olyan szinten szét volt rohadva a csavar, hogy flexet kellett elővenni, és utána hegeszteni. Szóval a második esetnél már végleg elrúgták a pöttyöst. Holnap reggel 8-ra van időpontom, elvileg azért mennék, hogy nézegessék az autót, hátha mégsem a légtömegmérő a ludas, de azt hiszem picit feszültebb hangnemben indul a nap.
A nap tanulsága: hiába tűnik összetettnek a probléma, nem minden márkaszerviz ért az autódhoz. Csak kicsit szánalmasnak tartom, hogy Budapestre kell hordanom az autót azért, mert ott van egy olyan szerelő, aki fülre megmond olyan hibákat, amiért más hivatalos Toyota szervizek szétszedik az egész autót, és már-már kopaszságot okozva saját maguknak vakarják a fejüket, és nem értik. Az utóbbi időben rengeteg ilyen problémám volt, nem csak autóval kapcsolatban, és azon gondolkodom, hogy most bennem van a hiba, mert életemből 21 évet Budapesten töltöttem, és ettől függetlenül is magasak az elvárásaim? Vagy hülyének vagyok nézve, és jogos?
Mostanra kicsit lenyugodtam, bár ez 3 sörnek köszönhető. Nem tudom, hogy mi lesz légtömegmérő ügyben. Holnap jönnek a felnik és a gumik, és meglátjuk, hogy mi lesz reggel a szervizben.
Eladva...
Pacsker

Lajosnak Anzsival mi ketten cseréltük ki az összes műszerfal izzóját.

Kb 1000-1500 forint lehetett az izzók ára. Ha jobb helyen veszed még annyi sem. A lényeg, hogy vannak ilyen kis gumi bugyik a toyotánál az izzókra, amik a sárgás fényt ezzel a KÉK színű bugyival teszik fehéressé az E9-es szériánál. Volt, hogy a régi izzóról (gyanítom még gyári) le kellett kapirgálnunk a bugyit, vagy össze kellett törnünk az izzót, hogy levegyük róluk, mivel ráégtek az idő során. Volt hogy azújakra már pillanat ragasztóval kellett ráraknunk ezeket a foszlányokat, pénz és idő hiányában. De megérte!!!! Szép fehér egyenletes és nagyon erős lett Lajosé.

A műszerfal szétszedése főleg ugye a ti gti-teknél elég hosszadalmas és precíz munka. Sokminden szorul, pattan törik, szakad. Sokat kell vele szenvedni, és nagyon kell vigyázni. Gondolom a szerelő nem kérhet el 10-15000-et egy izzócseréér, ennek ellenére túl időigényes a munka és ezért nem csinálják meg prrecízen. Összecsapják, kihagyják a csavarokat, nem pattintanak helyre mindent, letörik a füleket. Képzelem hogy tépte a hajtá, hogyha a fűtés konzolt világítást is cseréltetted vele.

Nyugodtan menj vissza! Mond meg, h kapják be, nem zöld világítást akartál, zörög a műszerfal, rosszul rakták vissza a burkolatot...
Állj a sarkadra! Kapják be... És mond meg, h ne nézzenek balféknek, hogy a "parasztnak" ez is jó! Remélem érted, h nem ellened beszélek!
Csak engem is nagyon felháborít a szerelők hozzáállása. Ezért nem viszem soha senkinek. Csak pl ha a tárcsát kell felszabályozni, de akkoris ott vagyok mellette kézbe viszem és ismerőst keresek!
Pl Anzsi autóját lealvázvédőzték, összekenték a kerékjárati íveknél a fényezést már az oldalán aztán úgy hagyták. Fehéren a fekete ecsetvonások? szerintetek?.... Buzi szerelők TISZTELET A KIVÉTELNEK! Mert van
Persze lenne sok sok eset, hogy elviszed ki se cserélik, hanem mást is kilopnak stb... de leírni sem éri meg

Ja és Tibi nem téged minősítelek!
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Reggel 8-kor megjelentem a szervizben, elpanaszoltam a problémáimat, hogy mivel nem vagyok elégedett a pénzemért. Röhögni fogtok, megint elszúrták :D Fájdalomdíjként reggel kértem egy külső belső takarítást, ami abban merült ki, hogy összevizezték az autót, kiporszívózták a szőnyeget úgy, hogy a szemét ott maradt. Délután már gyanús volt, hogy tegnap mintha még a késő délutáni napsütésben is lehetett volna látni a műszerfal világítását. Este megnéztem: nincs műszerfalvilágítás! :D Sőt! Még a kormány mögé elrejtett riasztó ledet is bent felejtették a burkolatban, csak a lyuk látszik :D Már röhögök az egészen, és kínálgatom magam borral, mert ezt másképp nem lehet :D

Ha ezt anno előre tudom, akkor nem szakközépbe megyek, hanem autószerelőnek állok...
Eladva...
Válasz küldése