És azok a féktárcsák mind felszabályozottak voltak? Vagy olyanok, amik behullámosodtak, és úgy használták õket? Pl egy tartós fékezés után tócsába hajtás, vagy gyártási hiba?
A mérnökök lenézését, és az általánosítást nem kommentálnám, ülj le egy rajztábla elé, rajzold le a fékrendszert, méretezd be, és vállalj érte felelõsséget (biztonsági tartalék). Persze más dolgába beleszólni sose okos dolog...
Amit toytomi feltett képet, annak semmi köze nincs a felszabályzáshoz, pedig látszik, hogy rendesen kopott a tárcsa... Azzal amúgy mi lett?
És jól mutatja, amit írtam, hogyha törik, akkor abban a síkban fog törni.
Mert én meg látok rengeteg agyig használt motort (futármotorok), amik olyan szinten vannak elkopva, hogy pengeként használható... De felrobbantat még nem láttam.
Haver autószerelõ mûhelyben dolgozik, félre van téve legalább 3 tárcsa, amit addig használtak, hogy a hûtõbordáig kopott!
Volt olyan, aki úgy vitte az autóját oda, hogy rossz az ABS mert dobál fékezésnél a pedál... Közben belül már a bordákig el volt kopva, mert megszorult a nyereg...
(BMW volt, amit hülyegyerekautónak használnak, mégse robbant fel)
Ezt csak azért mondom, mert tapasztalatra vagy kíváncsi, illetve abban hiszel. Akkor most melyikõnk tapasztalata jobb?
Én nem akarok senkit, semmire rábeszélni, vagy meggyõzni csak kicsit erõsnek tartottam a kijelentésedet.
Persze ha teheti az ember,akkor vegyen mindenbõl újat, az a legtutibb. Ebben egyetértek. De esetemben teljesen járható, és biztonságos út volt a felszabályozás, mivel meghagytam a gyári tárcsát, és betettem egy puha, de jól fogó betétet (Ferrodo DS2500). Azért lett felhúzva, hogy eltûnjön a tárcsa válla, és friss felülete legyen. Inkább lett volna veszélyes csak úgy behányni a betétet, ami azért nem egy hallatlan dolog szerintem. (E12-nél a gyári minimum az új vastagság - 0.5mm...)
Ezt használom majd kopásjelzõig, aztán jöhet az EBC szett, green betéttel.
Én részemrõl lezártam, mindenki azt csinál amit akar, csak ne állítsuk már be közveszélyes hülyének, aki
ésszel csinálja a dolgokat.