Honlap

Minden felhasználónak kötelező! A fórummal és a honlappal kapcsolatos tudnivalók és információk.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Sztem egyszerűbb az, ha az ember rögtön látja a menüt, mintha ilyen flashes vagy milyen leugró menüben lehet mászkálni. Nálam az ilyenek mindig akadnak és lassúak. Gyengusz gépen ez szubjektív véleményem szerint inkább nyűg.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

kleingy írta:Sztem egyszerűbb az, ha az ember rögtön látja a menüt, mintha ilyen flashes vagy milyen leugró menüben lehet mászkálni. Nálam az ilyenek mindig akadnak és lassúak. Gyengusz gépen ez szubjektív véleményem szerint inkább nyűg.

ÖÖÖ nem flash alapú menüt akarok. Azt semmi képpen. Az nemcsak egy gyenge, hanem egy erős géppel is öngyilkosság. Ezt tapasztalatból mondom...

Abszolút meg lehet azt oldani sima legördülő menüvel is. Csak mondjuk valami az oldalhoz illő kinézettel :)

Ezt azért is találtam ki Misellel. Mert beszéltük, hogy az oldal többi tartalma is "egyenrangúbb" legyen a fórummal. Illetve az új menüpontoknak köszönhetően. Sok dolognak nem is kell majd a fórumon szerepelnie.

Ezzel első sorban, az aloldalak látogatását tudjuk megnövelni, illetve a fórumot is tehermentesíteni némileg. Nyilván a kibeszélésnek a fórumon ettől függetlenül adott a hely :)

Ezt úgy értem hogy a Kecske jóllakik és nemhogy megmarad hanem megkétszereződik a káposzta...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Layosh 2008 júl. 27, 11:37 pm-kor.
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Na végre valami ellenvetés! Már kezdtem aggódni, hogy túl tökéletesen tervezünk Layoshal! :D
Akkor légyszi kommentáljatok srácok! Egyszerűbb menü a nyerő, avagy a részletesebb? :wink:
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

decaon16 írta:Na végre valami ellenvetés! Már kezdtem aggódni, hogy túl tökéletesen tervezünk Layoshal! :D
Akkor légyszi kommentáljatok srácok! Egyszerűbb menü a nyerő, avagy a részletesebb? :wink:
Az egyszerű,de részletes az nagy kérés? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Balázs

C-POWER!!!!!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pofonegyszerű lesz, mert odaméssz hogy Menü és mint az atom, részletes sok menüpont megjelenik. Rányomsz és voilá az oldalon vagy. :lol:

Nem vagyok én már annyira biztos ebben a legördülő menüben :D
Azt mondják a programozók, hogy JAVA SCRIPT kell hozzá.
És NGabee nak igaza van abban, hogy az új látogatóknak nem biztos hogy a legkönnyebb forma. :)

További ellenvetések javaslatok?

Most megint csináltam egy újabb dolgot. Biagio vetette fel. A visszaszámlálós témát még rágom magam :)

Itt lehet megnézni:

http://lali-kiraly.extra.hu/forum/webx1/index.html
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Layosh írta:Most megint csináltam egy újabb dolgot. Biagio vetette fel. A visszaszámlálós témát még rágom magam :)

Itt lehet megnézni:

Layosh a kép méret kimaradt ajánlás! :?
Jah és az ékezetekkel valami baj lehet, mert mind a médiánál, mindt a termékeknél japán ékírás van. :shock: :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Layosh írta:Nem vagyok én már annyira biztos ebben a legördülő menüben :D
És NGabee nak igaza van abban, hogy az új látogatóknak nem biztos hogy a legkönnyebb forma. :)
Nekem általános tapasztalat, hogy a kiterített menük jobban használhatóak. Nem hiszem, hogy olyan sok menüpont kell a klubnak, hogy kénytelenek legyetek helyhiány miatt kinyílóra tervezni.

A honlap Layosh által összehozott változatát nem kommentálnám, mert félek hogy kissé kukacoskodónak tűnnék. :lol: Ismét felajánlom, hogy segítek bármelyikőtöknek az előrehaladásban, pl. most hétvégén - annak nem látom értelmét, hogy saját változatot készítsek, és "egymás ellen" dolgozzunk. Az elérhetőségeimet tudjátok...
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Layosh írta:Most megint csináltam egy újabb dolgot. Biagio vetette fel. A visszaszámlálós témát még rágom magam :)

Itt lehet megnézni:

Nekem tetszene ez a megoldás, de az ajánlott felbotást tényleg oda kellene még biggyeszteni! :wink:
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

six írta:
Layosh írta:Nem vagyok én már annyira biztos ebben a legördülő menüben :D
Nekem általános tapasztalat, hogy a kiterített menük jobban használhatóak. Nem hiszem, hogy olyan sok menüpont kell a klubnak, hogy kénytelenek legyetek helyhiány miatt kinyílóra tervezni.

A honlap Layosh által összehozott változatát nem kommentálnám, mert félek hogy kissé kukacoskodónak tűnnék. :lol: Ismét felajánlom, hogy segítek bármelyikőtöknek az előrehaladásban, pl. most hétvégén - annak nem látom értelmét, hogy saját változatot készítsek, és "egymás ellen" dolgozzunk. Az elérhetőségeimet tudjátok...
Sziaa!

ÖÖ igazság szerint, akkor most hárman támogatjuk a sima menüt és mindenki más a lenyílót :)
De most tényleg jól jönne a segítséged :) MSN vagy skype on akkor majd tugnánk beszélni :)

Srácok a karakterhibákról tudok :)
Az már csak azért van mert maga a HTML file ba nem kóddal van a szöveg beírva és nincs megadva hogy UTF-8 at használjon. Ez már részletkérdés :) Amíg nincs tartalom ne fájjon a fejünk miatta.

Az oldalra, hogy 1024 re van optimalizálva, pedig azért nem írtam ki :) Mert ha bejön a tippem amit akarok, akkor full felbontásfüggetlen lesz az oldal.

Tesó veled meg akkor ma este talizok. Itt van nálam a noti. Legyen ugyanúgy mint tegnap. Becsüccsenünk a mekbe és átmásoljuk a cuccokat :) Ha gondolod hozzál CD-t vagy DVDt és ami kell kiírom neked.

Ngabeee segített nekem már megint :)

Most nézzétek meg. Lefognak esni az állak :)

http://lali-kiraly.extra.hu/forum/web9/index.html

Haliii
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szép napot mindenkinek!

Six el beszlétem az este!

Megcsinálja az új menüt.

Csak most szólok, hogy még a héten várom a reakciókat. A most hétvégém katasztrófa kb., de jövő hétvégén tolom ki élőre az oldalt, főleg ha senki nem mond negatívat. Ezt a klubbos megbeszélésen is megbeszéltük, hogyha valaki nem nyilvánítja ki a nem tetszését a dologgal kapcsolatba, akkor annak viselje következményeit, mert úgy tekintjük, hogy nem foglalkozik az adott témával.

Csak ennyit akartam. Nagyon szépen köszönöm az eddigi hozzászólásokat, nagyon sokat segített abban, hogy "eddigi életemben ilyen jól kinéző weblapot nem sikerült összehoznom" ilyen szép honlapot hoztunk össze.

Az oldalon azt hiszem a Klubéletben, fel fogom tüntetni azoknak a nevét akik segédkeztek :) Úgy gondolom ez a minimum.

Ők segítettek:
Paskucz László - webgrafikus
Mészáros Krisztián - programfejlesztő
Szokol Gábor - webprogramozó

A klubból pedig:
NGabeee
Six

Húha még valakit tuti kihagytam :S
Na de mindenkinek nagyon köszönöm a felajánlást is...
:)

Mivelhogy a menüvel Six pont a 10es változatot csinálja az oldalból. Ezért ez lesz az 1.0 mikor felkerül a serverre.

Mit szólnátok ahhoz, hogy !!!

Misel vetette fel, hogy a fórumnál felül van ugye a klub logója.
Namost szerintem mindenki odanyom amikor frissíteni akarja a fórumot.

Ellenben többen hozták fel nekem azt hibakénet, hogy a fórumról nem tud visszamenni az oldalra.

Namsot a fórumnál a baloldalon lévő tartalomjegyzék gomb szolgál a frissítésre. Ilyenkor csak az adatbázist nézi és úgy frissít, és gorsabb is.
Ellenben amikor a képre kattintunk, ugye akkor újra betölti.

Namost az lenne a javaslatom, hogy a képet irányítsuk a weboldalt főoldalára. És a frissítés lehet böngésző vagy a Tartalomjegyzék gomb által.
Így bármikor vissza lehet majd menni a fórumról a weboldalra.

Vélemények?
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Ha átlátható lesz legyen!
Nekem mer ez így sok! Már-már elveszítem a fonalat néha. Várom a végeredményt! :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Ne dumálj annyit tesó! Inkább Nyomjad!!!!! :D :D
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Összedobtam gyorsan megmutathatóvá az én verziómat is. Legalábbis a főoldalról:

Kép

Természetesen sok finomitás, változtatás vár még magára. A pixeles útról nem is beszélve.
A körülbelüli ötletem ez lenne.

Ezért mondtam, hogy teljesen más mint Layoshé. Nem modern flash-es. Azt én inkább egy tuningos oldalnak vagy valami olyasminek tundám elképzelni.
Ez inkább a baráti közösségre, a kirándulásra, a találkozókra van kihegyezve.
Amiket tudni kell. Ahogy a menüpontokon húzzuk az egeret, amelyiken van és aktit elszineződik (semmi csicsa)
A főoldal menüpont lenne a hirdetőtáblás hacsi pofa. meg van már csinálva. Ha rátolod az egeret, pislantani fog kettőt majd egy elakadásjelző és vége. Nem folytonosan!
Meg is mutatom (persze ez is változik még):
Kép

A szürke nagy mező lesz a változó tartalom. Főoldalként a hrek jelennek meg mint most. Fölötte az dvözlő üzenettel. Amint más menüpontra kattintassz, az üdvözlő üzenet helyén 1-4 almenüpont megjelenik (egy egy autó lámpájával) A főmenüpontról pár szó, majd ha fent az almenüpontokra kattintunk megint a szürkébe jelenik meg minden tartalom. Hú de bonyolultan magyaráztam. majd csinálok egy olyan képet is mint, pl ha a sportba lennénk.

Menüpontok (segitségeteket kérném 1-2 tartalmának feltöltésében)
Nem ebben a sorrendben vszinü

Főmenüpont / almenüpontjai

- Tagok / Tagok, Tiszteletbeli Tagok, regisztráció, Saját tipus teszt
- Fórum / Szabályzat, Netikett, Fórum(Belépés)
- Galéria / Találkozók, Minitalik, Rendezvények, Hátterek, Bontószökevények (rohadt, törött Coryk)...
- Videók / Klubos, Egyéb
- Klubélet / Kezdetektől napjainkig (mindig változtatjuk az aktálisra), Klubos kellékek, relikviák (Póló, matrica, szórólap, klubtagsági...),
- Történelem / Toyota, Corolla, RWD Corolla
- Hasznos linkek / Kedvezményes helyeink, Társoldalak, Boltok, Bontók, Szervizek, bannercseréink ...
- Letöltések / Leirások, Szervizkönyvek, Galériák Videók egyben zippelve
- Segédletek / Katalógusok (ujság), Média tesztek, Programok (Kerékátváltó, Képnézegető, Naptár...), Autó hifi tesztelő zenék, Mostani Motorkódos, alvázkódos táblázat, gyári kerék adatok a tipusainkra
- Kapcsolat / Vezetőség részletes elérhetősége, corollaclubhunos gmail
- Szórakozás / Internetes flashes játékok (mint pl a régi Street rod)versenyes, garázsban tuningolós stb... :) , Ahova autóval jó elmenni (Autósmozi, Vezetéstechnikai pálya...)
- Sport / Rally napjainkig, TTE, Forma1, WRC, Le Manche...

És végül két fontosabb. Szeretném ha a következő két menüpontra kattintva megjelenne egy php-s bejelentkezési mező (azért nem a főoldalon, mert nem egyezik a klubtagsággal). Ebben bejelentkezve Blog jelleggel lehetne beleirni pár sort az adott részhez. És a sajátunkat is fejleszthetnénk. Nem Fórum, Blog!! Képekkel illusztrálva

- Projektek / Tagok autói, Netesek
- Tuning / Tagok autói, Netesek, Hangtechnika

Igy szeretném a honlap tartalmát megnövelni, érdekesebbé, élvezetesebbé tenni, ahol már bátran lehet barangolni, időt eltölteni.
Ha az almenüpontokat is kirnánk lenne vagy 50 a főoldalon, viszont igy maradt egyszerü, de egyben tartalmas és átlátható.
A Projectek és Tuning menüponttal viszont azt tudjuk elérni, hogy már nem csak a fórumon lesz változó tartalom, hanem a honlapon is. Pl Kiss Gabi felrakja a tuninghoz az övét képekkel illusztrálva a megvásárlástól a mostani állpotáig, Vagy Áky a projectekhez, uigy, és ha vesznek egy garnitúra alufelnit, felrakhatják pár sorral, hogy most itt tartok, amit pedig a lelkes tagok kommentálhatnak RÖVIDEN! Szép fasza jó lett illik rá stb...

Amiért lett az út a hegyek stb, az pedig azért készült, hogyha minden sikerül szeretnék egy kis meglepit az oldalon a hosszan bámészkodóknak. Nem folyamatos mozgást, villogást. De pl ha 3 perce nézel egy menüpontot, az úton balról megjelenne egy kis klubos autókból álló mini konvoj, ami elmegy a hegyekig, felmegy a mezőre és egy bogrács elkezd gőzölögni. MAjd mittomén 7 perc után bográcsvége és visszamennek balra haza. Tehát nagy mozgás nincs, de időnként egy kis poén belefér. Aranyos, baráti (igaz nehéz megvalóstani, demeg lehet) Az meg senkit nem zavar, ha egy mini bogrács gőzölög.

Nos röviden leitam. Biztos kihagytam pár dolgot. Fáradt vagyok, és szomorú.
A kérdésem, hogy foglalkozzak vele, tökéletesitsem, vagy hagyjam a francba? Sok munkám van benne, pepecselős, aprólékos, de ha nincs rá igény, nem folytatom.

Magyarul van-e benne fantázia?
Vagy inkább legyen ez a modernebb Layosh verzió?
na meg a tartalom bővités tetszik-é?
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ne viccelj már Matyi! Baromi szép. Színes ez tetszik...
Látom te is adtál a menünek egy pofonnal. Jah már én is azt néztem, hogy brutál sok menüpont lessz.

Én helyből azt mondom hogy csináld.
Aztán a tartalmat meg mondtam, hogy ki fogjuk majd osztogatni jelentkezni lehet rá. És majd átültetjük... Ebből már gondot nem csinálunk :)

Amúgy szerintem a legoptimálisabb az lenne ha most az enyémet felraknánk, csinálgatnánk és mittomén most úgyis elvagy havazva, akkor legalább nyugodtan tudnád csinálni és pár hónap múlva minden szó nélkül dobnánk fel. Amit meg kell a menüpontokkal nálam sem kevés nyűg lesz.

Szerintem!
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

Sziasztok nekem mind két oldal tetszik Matyiénak talán kicsivel jobb a szinvilága és ez a blogos dolog is jó.
ha összegyúrnátok a 2 oldalt valamilyen szinten szerintem az lenne az igazi.
Hajráá sácok mind2 oldal jó!!! :twisted: akár melyik is lessz én örömmel fogom használni. (szivesen segítenék nektek ha tudnék)
Válasz küldése