6,27 l/100 km átlagfogyi 450 km-es távon mérve.
üzemanyag: B98-B99 mix kb. 60:40 arányban
megj.: nagyon nehéz volt megcsinálni

KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)

Értem a célzást! Remélem a talin lesz rá alkalom!Pacsker írta:Nagyon jó motor az a BT!
Egyébként a jó kipu óta vezette már valaki, aki másik BT-t is? (én még nem)
A 6-os váltó miatt is fickósabbnak kéne lennie. Ez érezhetõ?

Pedig ez 20V tulajdonság, nagyon sok helyen (aeu86, club4ag, többek közt) leírták. A VVTi vezérlés silvertopnál a 4200-nál vált, a blacktopnál asszem 4500-nál.[Walaki]D`Lair írta:Nem értem én amit már visontán is mondtál. Enyém egyáltalán nem úgy mûködik, hogy 5000-nél ránt egy öhhöm nagyot...Szépen alapjárattól egyre jobban erõsödik és egyre nagyobbat húz...ennyivel könnyebb lenne a hacsi?

Ki kell egyszer próbálni! Jobban belegondolva az is igaz lehet, hogy padlózni inkább 5000 felett szoktam az alatt nem nagyon, valószínûleg még a 16V-s beidegzõdés miatt.[Walaki]D`Lair írta:Nem értem én amit már visontán is mondtál. Enyém egyáltalán nem úgy mûködik, hogy 5000-nél ránt egy öhhöm nagyot...Szépen alapjárattól egyre jobban erõsödik és egyre nagyobbat húz...ennyivel könnyebb lenne a hacsi?

nem hiszem, hogy emiatt lenne, mondjuk, ha a kardántengely gumiszerûen rugalmas lenne és rugóként megfeszülve gyûjti, majd leadja az erõt. Az én forgalmimban 1060 kg van írva az E9 Liftbackre, akkor az pont 100kg plusz a Te Hacsidhoz képest.AndrewGL írta:Pedig ez 20V tulajdonság, nagyon sok helyen (aeu86, club4ag, többek közt) leírták. A VVTi vezérlés silvertopnál a 4200-nál vált, a blacktopnál asszem 4500-nál.[Walaki]D`Lair írta:Nem értem én amit már visontán is mondtál. Enyém egyáltalán nem úgy mûködik, hogy 5000-nél ránt egy öhhöm nagyot...Szépen alapjárattól egyre jobban erõsödik és egyre nagyobbat húz...ennyivel könnyebb lenne a hacsi?
Elképzelhetõnek tartom azt a magyarázatot, hogy hátsós autóban az elsõshöz képest "indirektebb" a hajtás, így a lökésszerû teljesítmény-növekedés a hajtáslánc bonyolultabb és "hosszabb" mivolta révén nem olyan szembe(hátba-)tûnõ.

ez valószínûleg így van! egyetértek!Pacsker írta:Fickósságra gondoltam és nem gyorsulási versenyre. Az én topicomba is leírtam, hogy a 6-os váltó nem éri el sima 16V-vel 2-esben a 100-at, így vszínüleg rosszabb lehet a 0-100 értéke, de ha azt vesszük, hogy 4-esbe megyünk mindkettõnél 60-al a városban és egyet kimegyünk elõzni, akkor talán harapósabb picivel a 6-os. .
engem érdekelne, de szerintem sok mindenki mást is, de lassan a fogyasztás topic-ot szétoffoljuk. Illetve, hogy a váltó mitõl tud akadni az is érdekelne.Pacsker írta: Váltó mizériából már vannak nekem diagrammjaim, sebseség értékeim stb. Ha van rá igény írok róla képekkel.

Blacktopnál nem fordulatszám függõ a váltás, a TPS értékek alapján tekeri el az ECU a szívótengelyt. Szóval ha padlózom, akkor akár 1500-tól váltja a vezérlést, egész magas fordulatig (asszem 6500-ig, ott aztán deaktiválja magát a VVT) Ezért is ég ki csomó BT ECU-ban a kis fekete vezérlõ szarAndrewGL írta:Pedig ez 20V tulajdonság, nagyon sok helyen (aeu86, club4ag, többek közt) leírták. A VVTi vezérlés silvertopnál a 4200-nál vált, a blacktopnál asszem 4500-nál.[Walaki]D`Lair írta:Nem értem én amit már visontán is mondtál. Enyém egyáltalán nem úgy mûködik, hogy 5000-nél ránt egy öhhöm nagyot...Szépen alapjárattól egyre jobban erõsödik és egyre nagyobbat húz...ennyivel könnyebb lenne a hacsi?
Elképzelhetõnek tartom azt a magyarázatot, hogy hátsós autóban az elsõshöz képest "indirektebb" a hajtás, így a lökésszerû teljesítmény-növekedés a hajtáslánc bonyolultabb és "hosszabb" mivolta révén nem olyan szembe(hátba-)tûnõ.

Én próbáltam így menni amikor rájöttem, hogy az E85-tõl megnõ a fogyasztásom, de hasztalan. Valamennyit biztos segít hosszútávon de ha az az útszakasz amin közlekedsz pl. olyan amin 12%-os emelkedõn kell menned rendszeresen akkor lehet akármilyen finom lábad. Tudom, hogy amin fel kell menned azon le is kell és ezzel elvileg ki kéne, hogy egyenlítõdjön a dolog de valahogy vannak olyan útszakaszok amin nem tudsz egszerûen jó fogyasztást produkálni.Biagio írta:Egy pohár vízzel benzint spórolhatsz, szól egy cikk. Természetesen a Toyota keze is benne van.
Én személy szerint elég haszontalan cikknek tartom, de kiváncsi vagyok belõletek mit vált ki.
http://addict.blog.hu/2010/07/28/egy_po ... porolhatsz