AutóHiFi szerelés, és minden ami hozzá tartozik
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Ha ezt nekem írtad, akkor... Az autót ezzel együtt vettük nemrég, amikor otthon megláttam a hifi 'beszerelést', egybõl kikötöttemSancy írta:Ha azonnal nem szereled ki, eloszor inkább egy poroltót vegyél
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Pioneer rádiók lábkiosztása. Hasznos lehet....bár lehet, hogy már ez is volt. 
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm
Az alapján amit a neten olvastam, és amit jónak gondolok a következõket vásároltam be eddig:
JVC KD-X50BT
Kicker Comp 150/300 W mélynyomó /zárt/
kicker zx 400.1
elöl van egy jó minõségûnek mondható sony xplode hangszoró ami maradnak, egy kicker váltót tervezék még elõlre és egy csipogó szettet.
Ami kérdéses még a kábelek, illetve ami autó specikfikus, hol a bánatba fussanak azok a fránya kábelek? Nem akartam túlzásokba esni, viszont azt hiszem egész jó tudást sikerült vásárolni, igen korrekt áron ( az egész 45k)
JVC KD-X50BT
Kicker Comp 150/300 W mélynyomó /zárt/
kicker zx 400.1
elöl van egy jó minõségûnek mondható sony xplode hangszoró ami maradnak, egy kicker váltót tervezék még elõlre és egy csipogó szettet.
Ami kérdéses még a kábelek, illetve ami autó specikfikus, hol a bánatba fussanak azok a fránya kábelek? Nem akartam túlzásokba esni, viszont azt hiszem egész jó tudást sikerült vásárolni, igen korrekt áron ( az egész 45k)
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Azt a fejet kicsit irigylem...
Honnan szerváltad?
A sony-t viszont cserélném. Inkább gyûjtögess még, és keress valami elsõ szettet akár használtan. 20 rongy körül már emberit lehet kapni. Hangváltó, csipogó vásárlás helyett... MDF-bõl gyártasz hozzá kiemelõt, kiszigeteled az ajtót, és te is a kocsiban fogsz zenét hallgatni, a garázsban.
Pl.: Hertz
Ez alá nem érdemes adni...
Rainbow, DLS gyárt jellemzõen nagy érzékenységû hangszórókat, jó minõségben.
Most Cordial cls 225 rõl tudok, hogy van "olcsón" . Ilyen 550/m áron kb.
Kábelekrõl pedig: Az RCA-t a gyári köteggel ellentétes oldalon, a küszöbben, hogy ne szedjen zajt.
Szerk. Azt hittem 4 csatis erõlködõ... Így viszont valami nagy érzékenységû hangszórót kéne elõre keresned. 90db fölöttit. Ha jó végfok van a fejben (amire elég kicsi az esély sajnos ált. 4x10-12W-ot tudnak, és azt se jó minõségben...
), akkor hajthatod róla is akár.
Honnan szerváltad?
A sony-t viszont cserélném. Inkább gyûjtögess még, és keress valami elsõ szettet akár használtan. 20 rongy körül már emberit lehet kapni. Hangváltó, csipogó vásárlás helyett... MDF-bõl gyártasz hozzá kiemelõt, kiszigeteled az ajtót, és te is a kocsiban fogsz zenét hallgatni, a garázsban.
Pl.: Hertz
Ez alá nem érdemes adni...
Rainbow, DLS gyárt jellemzõen nagy érzékenységû hangszórókat, jó minõségben.
Most Cordial cls 225 rõl tudok, hogy van "olcsón" . Ilyen 550/m áron kb.
Kábelekrõl pedig: Az RCA-t a gyári köteggel ellentétes oldalon, a küszöbben, hogy ne szedjen zajt.
Szerk. Azt hittem 4 csatis erõlködõ... Így viszont valami nagy érzékenységû hangszórót kéne elõre keresned. 90db fölöttit. Ha jó végfok van a fejben (amire elég kicsi az esély sajnos ált. 4x10-12W-ot tudnak, és azt se jó minõségben...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PiciPeti 2012 okt. 21, 09:08 pm-kor.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
kicker szettet tudok venni 18-ért a bolti 26 helyett, ha nagyon rászánom magam, a probléma az hogy nekem nincs az ajtóba hely és a gyári helyére pedig nem nagyon tudok variálni, ( ami ugye a müszerfal alsó traktusa), úgy vélem ennek a méretnek az egyik legjobb tahját tette bele Csocso. A zenehallgatás történet meg a garázsnál sajnos megbukott, de lehetõség szerint sokat fogom hallgatni.PiciPeti írta:Azt a fejet kicsit irigylem...![]()
Honnan szerváltad?![]()
A sony-t viszont cserélném. Inkább gyûjtögess még, és keress valami elsõ szettet akár használtan. 20 rongy körül már emberit lehet kapni. Hangváltó, csipogó vásárlás helyett... MDF-bõl gyártasz hozzá kiemelõt, kiszigeteled az ajtót, és te is a kocsiban fogsz zenét hallgatni, a garázsban.![]()
Most Cordial cls 225 rõl tudok, hogy van "olcsón" . Ilyen 550/m áron kb. Ha az utasülés alá teszed az erõsítõt, akkor nem is kell sok...
Kábelekrõl pedig: Az RCA-t a gyári köteggel ellentétes oldalon, a küszöbben, hogy ne szedjen zajt. Hangszóró vezetéket pedig az adott oldali küszöbben...
ha az utas ülés alatt lesz az erölködõ onnan még elkéne jusson hátra a hang, nem rossz az a hang kábelnek?
hátra nem kábelezek egy darab hangszorót se, csak a táp és az RCA megy oda
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Közben szerkesztettem bocsi...
Tápkábelt meg legalább 8-as minõségit, vagy 10-es akármit sztem. Ha finom szálakból áll, és ónozott, az már jónak számít. Ezt a gyári köteg oldalán érdemes húzni, dettó küszöbben.
Ha gondolkozol további fejlesztésen, 500W+, több csatis erõ) akkor érdemes a negatívot is visszahúzni az akksihoz. Ha nem, akkor mondjuk a hátsó bizti öv csattjának a csavarja alá. Csak csiszold fel alatta fémig a lemezt, hogy legyen kontakt...
Linket dobsz a kicker hangszóróról? Mekkora a hely? Sony-nak inkább a marketingje a jó, mint a hangminõsége. Alsó-középnek mondanám...
Ha 13-as befér, akkor erre rámennék a helyedben: MB Quart Ez már felsõ kat. 13 bemegy a mûszerfalba, csipogó az A oszlopra, 23-ast meg eladod.
Ezt meghajthatod úgy, hogy a közepet az elsõ 2 csatornával, csipogót a hátsóval. Így a fader-el könnyen tudod állítgatni a magast is. És még hangerõ is lesz talán.
RCA-ról meg a subot.
Sztem.
Tápkábelt meg legalább 8-as minõségit, vagy 10-es akármit sztem. Ha finom szálakból áll, és ónozott, az már jónak számít. Ezt a gyári köteg oldalán érdemes húzni, dettó küszöbben.
Ha gondolkozol további fejlesztésen, 500W+, több csatis erõ) akkor érdemes a negatívot is visszahúzni az akksihoz. Ha nem, akkor mondjuk a hátsó bizti öv csattjának a csavarja alá. Csak csiszold fel alatta fémig a lemezt, hogy legyen kontakt...
Linket dobsz a kicker hangszóróról? Mekkora a hely? Sony-nak inkább a marketingje a jó, mint a hangminõsége. Alsó-középnek mondanám...
Ha 13-as befér, akkor erre rámennék a helyedben: MB Quart Ez már felsõ kat. 13 bemegy a mûszerfalba, csipogó az A oszlopra, 23-ast meg eladod.
Ezt meghajthatod úgy, hogy a közepet az elsõ 2 csatornával, csipogót a hátsóval. Így a fader-el könnyen tudod állítgatni a magast is. És még hangerõ is lesz talán.
RCA-ról meg a subot.
Sztem.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
2010-es Corolla E15-ben szeretném kicserélni a hátsó, gyári 6x9"-os hangszórókat, de adapter kellene hozzá. Eddig csak amerikai oldalakon találtam adaptert (beépítõ keretet) ehhez a típushoz, itthon és német oldalakon semmi hasonlót. Tud valaki esetleg egy tutti címet itthon, ahol van ilyen ovális adapter?

- benkeszilard
- Visszajáró

Rövid antenna E11-re?
A minap a mosóban majdnem összekócolódott az antennám, esetleg nincs valami alternatív lecsavarhatós változat?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Re: Rövid antenna E11-re?
Mire gondolsz pontosan ?benkeszilard írta:A minap a mosóban majdnem összekócolódott az antennám, esetleg nincs valami alternatív lecsavarhatós változat?
Ha az A oszlopban van az antenna, az betolható.
Ha a tetõn van az antenna, az pedig lecsavarható.
Nálam legalábbis ez a helyzet
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
- benkeszilard
- Visszajáró

Re: Rövid antenna E11-re?
Az A oszlopban van, de nem tudom betolni, be van ragadva...Jorn írta:Mire gondolsz pontosan ?benkeszilard írta:A minap a mosóban majdnem összekócolódott az antennám, esetleg nincs valami alternatív lecsavarhatós változat?
Ha az A oszlopban van az antenna, az betolható.
Ha a tetõn van az antenna, az pedig lecsavarható.
Nálam legalábbis ez a helyzet
Elöször is Üdv mindenkinek!yvsmad írta:2010-es Corolla E15-ben szeretném kicserélni a hátsó, gyári 6x9"-os hangszórókat, de adapter kellene hozzá. Eddig csak amerikai oldalakon találtam adaptert (beépítõ keretet) ehhez a típushoz, itthon és német oldalakon semmi hasonlót. Tud valaki esetleg egy tutti címet itthon, ahol van ilyen ovális adapter?
Én új tag vagyok,de hifiben otthon mozgok...
Ilyen adapterrel még nem találkoztam,nekem is volt szükségem ilyenre,mi mdf-bõl faragtuk ki!
Ha ügyes vagy te is meg tudod csinálni,de ha gondolod tudok neked csináltatni is!
helló nemrég vettem egy E12es corollát és a gyári felyegységen a gombok 1-6ig mód stb. nem mûködik csak a hang és a mute gomb, ja meg ha megnyomom a 1es 6os gombot és a cd gombot befeketedik a kijelzõ de semmi több . Így nem tudom megnézni a fogyasztást. esetleg találkozót már valaki hasonló problémával valakinek valami ötlet a javításra vagy cserélni kell légyszi segítsetek köszönöm elõre.