E11 - (1997-2002)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Áprilisban vinnem kell a kocsit vizsgára. Pont el fog fogyni a télim mintája a nyári meg 15-ös, amivel ne fogják átengedni. Tudom, hogy még messze van de szeretnék majd kölcsönkérni egy téli szettet pár napra. MDaemon, PiciPeti többiek? Van aki tudja elõre, hogy tud majd segíteni? PM-eket kérek, köszi!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- Funkii
- Visszajáró

Megállt ma reggel alattam a kis E11-m.. 
Tegnap este hazafelé kigyulladt két jelzõlámpa, piros körben egy felkiáltójel és kis akksi ikon.
Ma reggel pöccre indult még, a két jelzõlámpa viszont ugyanúgy világított. Vetettem egy pillantást a motortérre de reggel a sötétben nem igazán láttam semmit, így elindultam de kb. 8 km után kialudt minden visszajelzõ fény és a fényszórók fénye is visszaesett. Lehúzódtam, leállítottam, majd visszaindítottam de már meg sem nyikkant, telefon, hazahúztak. Elõször azt gondoltam akksim ment ki, de azóta hívtak már, hogy nincs töltés, valszeg generátor ment ki. Néztem unixnál újat de a legolcsóbb is 65 000-tõl indul, még ha van is kedvezmény az is húzós. Így elõször megpróbálkozunk egy generátor javítással, meglátjuk.
Ha újat kéne majd vennem van valakinek tippje melyik márkát érdemes?
Unixnál ezek vannak:
Bosch
Delco Remy
HC-parts
Jakoparts
Valeo
Elõre is köszi!
Tegnap este hazafelé kigyulladt két jelzõlámpa, piros körben egy felkiáltójel és kis akksi ikon.
Ma reggel pöccre indult még, a két jelzõlámpa viszont ugyanúgy világított. Vetettem egy pillantást a motortérre de reggel a sötétben nem igazán láttam semmit, így elindultam de kb. 8 km után kialudt minden visszajelzõ fény és a fényszórók fénye is visszaesett. Lehúzódtam, leállítottam, majd visszaindítottam de már meg sem nyikkant, telefon, hazahúztak. Elõször azt gondoltam akksim ment ki, de azóta hívtak már, hogy nincs töltés, valszeg generátor ment ki. Néztem unixnál újat de a legolcsóbb is 65 000-tõl indul, még ha van is kedvezmény az is húzós. Így elõször megpróbálkozunk egy generátor javítással, meglátjuk.
Ha újat kéne majd vennem van valakinek tippje melyik márkát érdemes?
Unixnál ezek vannak:
Bosch
Delco Remy
HC-parts
Jakoparts
Valeo
Elõre is köszi!
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE

- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Generátor simán javítható, ha így össze-vissza töltött, lehet csak a fesszabnál van valami kontakt hiba. Hívj fel pár bontót, hogy mennyi egy bontott generátor. El tudom képzelni, hogy bontva töredéke lenne mint egy komolyabb felújítás.
E11-nél nem jellemzõ a generátorhalál...
E11-nél nem jellemzõ a generátorhalál...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Még nem hallottam olyanról, hogy klubtagot nagyobb alufelni miatt vágtak volna meg. Ahhoz nagyon kötözködõnek kell lennie a vizsgabiztosnak...bubidisc írta:Áprilisban vinnem kell a kocsit vizsgára. Pont el fog fogyni a télim mintája a nyári meg 15-ös, amivel ne fogják átengedni. Tudom, hogy még messze van de szeretnék majd kölcsönkérni egy téli szettet pár napra. MDaemon, PiciPeti többiek? Van aki tudja elõre, hogy tud majd segíteni? PM-eket kérek, köszi!
Komolyan megvágnák?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
A segítségeteket szeretném kérni. A neten régóta árulják az alábbi termosztátot avensis 4a-fe motorjához. Azonos lehet az én Corollámban lévõvel? Gondolkodom rajta, hogy meg merjem-e venni.
http://aprod.hu/hirdetes/toyota-avensis ... 1Kk7j.html
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Az angol Liftbacken néztem meg a garázsbanpézsé írta:Este 10 után kimentél megnézni?Jorn írta:Nos, az egyik csecs mutasson a rúd (a hegesztés felé), a másik pedig a legtávolabb attól. Másképpen mondva, a csecsek egy vonalba esnek a rúddal.Jorn írta: Ha nem túl sürgõs, akkor én a hétvégén cserélek hosszlengõkarokat, és akkor megfotózom neked...
(addig nincs aknám, szerintem anélkül nem lehet lefotózni rendesen, meg hát csupa kosz is biztosan...)
Beszereléskor pedig a csecsek essenek befelé, a benzintank felé.köszönöm.
Érdekes, mert nekem a szilenten 4 csecs volt. A cserét akna nélkül is jól meglehet oldani, csak nem vagyok biztos benne hogyan kell gyárilag állni a szilentnek, ezért kérdeztem. Szóval nem mindegy hogy megy bele mert ha 45 fokot elforgatva van benne akkor sokkal nagyobbat rugózik. Hazamegyek jól megnézem jól raktam-e bele.
Ha kell segítség (ilyen referenciák alapján) akkor szívesen megosztom a tapasztalataimat. pl nagyon nézd meg a szilent és a szem furata egy tengelyen van-e, mert a kaszniba nem fogod tudni a csavart betenni.
A cserét a Haynes 3 mondatban elintézi, úgyhogy sok meglepetésre nem számítok
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Tudok adni 1db E11 Facelift mankókereket

Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
A mi gyári számunk 90916-03115, és is ilyenre cseréltem.Han írta:A segítségeteket szeretném kérni. A neten régóta árulják az alábbi termosztátot avensis 4a-fe motorjához. Azonos lehet az én Corollámban lévõvel? Gondolkodom rajta, hogy meg merjem-e venni.![]()
Az Autopartoo szerint a 90916-03046 "Indirect Cross Interchange"... ez szerintem ezt jelenti, hogy nem pont ugyanaz, de beszerelhetõ valahogy. (lehet, hogy eltér valamiben, pl. nyitási hõmérséklet...)
A hirdetésben használt van gondolom.
Kell még hozzá tömítés is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Jorn 2014 jan. 29, 08:38 am-kor.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
Köszönöm az infót! Én újnak gondoltam, de így felejtõs a dolog, hogy nem egyezik teljesen a miénkkel. Lehet, hogy ugyanott lennék vele, mint a benne lévõ utángyártottal. Mûködik, de nem tökéletes, fél és negyed között járkál a mutató. Amikor bele lett rakva vagy 2 éve, még nem voltam kiokítva, hogy csak és kizárólag gyárit szabad venni bele.Jorn írta:A mi gyári számunk 90916-03115, és is ilyenre cseréltem.Han írta:A segítségeteket szeretném kérni. A neten régóta árulják az alábbi termosztátot avensis 4a-fe motorjához. Azonos lehet az én Corollámban lévõvel? Gondolkodom rajta, hogy meg merjem-e venni.![]()
Az Autopartoo szerint a 90916-03046 "Indirect Cross Interchange"... ez szerintem ezt jelenti, hogy nem pont ugyanaz, de beszerelhetõ valahogy. (lehet, hogy eltér valamiben, pl. nyitási hõmérséklet...)
A hirdetésben használt van gondolom.
Kell még hozzá tömítés is.
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ