bubidisc írta:Mondjuk, nekem a komfort pont nem jut eszembe a corollámról. Esetleg az újabb típusú corollákról, avensisekrõl. Ez 97 - 02 -ig gyártott típus pont az egyszerûségrõl szólt. Szerintem.
Értem, hogy a menetkomfortról beszéltél csak elkalandoztam. Sportos és komfortos irányba is nehéz bármit is tenni ezekkel a corikkal. Egyszer less meg hungaroringen, még az is lehet, hogy viszlek egy kört...
Lehet, hogy némiképp majd megváltozik a véleményed...
hát lehet, nem annyira komfortos, mint egy újabb corollával, de közelebb van hozzá. az egyszerû szó valóban jobb rá.
ami a sportost illeti: ha egy erõs autóm lenne, lehet-h tökre tetszene, meg egy olyan autóval biztos jó, de ami 86LE, szerintem bután érezteti magát. nekem ennyi pont elég.
hungaroringen viszont kipróbálnám, ott ki lehetne belõle hozni a maxot.
Én is ott fertõzõdtem meg! : )
Következõ lehetõség aug. 28 asszem, szervezd úgy, hogy jó legyen : )
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Valami lehet a gyujtáskábeleimmel. Úgyan még kimérni nem tudtam mert elromlott az az eszköz, de v.mi lehet velük mert 1 - 2 ezres fordulat között határozott gázadásra rángat, durran, nem is kicsit. Gyertyacsere után k.b 1 hónapra elmúlt aztán visszajött.
V.kinek volt hasonló gondja, s etleg orvosolta? Mennyibe fájt?
ex bubidisc felhasználó
báze
rendeltem késmárkitól tükröt. két nap alatt meghozta a postás. örülés ezerrel.
aztán jött a fekete leves.
nekem olyan a tükörbúrám, hogy 4 csavarral le lehet venni magáról a szerkezetrõl, meg a tükörlap-tartó mûanyag fehér színû.
fekete tükröt kaptam, ami nem is lett volna baj, a gyári tükröt színre fújtuk.
ez a tükör amit kaptam csak külsõre egyezik, a tükörbúra ragasztva van, nem pedig csavaros.
hívom õket, oké cserélik.
anyu felvitte, adtak is egy szép szürke tükröt. örülés ezerrel, most vettem kézbe, hogy akkor felteszem. kerestem a belsõ kis állító pöckét, nem találom. levettem a kis gumi takaróját, hát látom ám ott ácsingózik 4 vezeték... elektromos tükröt kaptam... szopás.
hétfõn újra hívom, újra keresek valakit, aki el tudja cseréltetni stb stb stb
rohadtul nincs hozzá most kedvem...
nem éri meg még egy elektromost pecázni valahonnan és átszerelni elektornyosra?
Magyarul most kaptál egy manuális árán elektronyost.
Egyébként tudom mekkora szopó. Sajnálom, hogy így alakult! Hívd fel õket és rágd a szájukba, mert 1-2 alkalmazott elég "link"
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Pacsker írta:nem éri meg még egy elektromost pecázni valahonnan és átszerelni elektornyosra?
Magyarul most kaptál egy manuális árán elektronyost.
Egyébként tudom mekkora szopó. Sajnálom, hogy így alakult! Hívd fel õket és rágd a szájukba, mert 1-2 alkalmazott elég "link"
szívesen buherálnám elektromosra, de most van más pénznyelõ is (bringa, bringaverseny)
meg most nincs kedvem vacakolni vele...
Korábban már írtam valahol, hogy gyorsíásnál 2000-ig óvatosan lehet csak a gáz lenyomni. Ha hirtelen rálépek a gázra akkor dadogni kezd a gép. Amikor kicseréltem a gyertyákat 1 - 1,5 hónapra elmúlt a hiba. Most újra kezte, ezért kimértem az ellenálást a gyújtáskábeleknél. Nem tudom pontosan, hogy milyen egységekben de az értékek a kábelek hosszúságában változtak: A legrövidebb 5,11 a következõ 6 az utánna lévõ 7, az utolsó (a gyújtáselosztótól legtávolabb lévõ) hengernél 9 egység volt az ellenállás.
Nem tudom, hogy mire gondoljak, de van egy másik tünet is ami kicsit aggaszt. Alacsony az alapjárat. Mióta hozzám került (25 e km óta )ugyanolyan alacsony az alapjárat.
4E FE 1,3 16V
Van v.kinek ötlete?
ex bubidisc felhasználó
bubidisc írta:
Nem tudom, hogy mire gondoljak, de van egy másik tünet is ami kicsit aggaszt. Alacsony az alapjárat. Mióta hozzám került (25 e km óta )ugyanolyan alacsony az alapjárat.
4E FE 1,3 16V
Van v.kinek ötlete?
Mennyire alacsony? Mert a 4EFE 1,3, 16V -nek gyári alapjárata 650, amire megállás után néhány másodperc múlva áll be. Nekem legalábbis így viselkedik...
Annál biztos nem alacsonyabb.
Majd kiméretem. Nem vészes a probléma csak bosszantó, mint a féklötyögés meg a kárpitzörej. Biztos, hogy corollám van, nem valami kiszuperált dacia?!
1310 tx beszrsz
ex bubidisc felhasználó
bubidisc írta:Annál biztos nem alacsonyabb.
Majd kiméretem. Nem vészes a probléma csak bosszantó, mint a féklötyögés meg a kárpitzörej. Biztos, hogy corollám van, nem valami kiszuperált dacia?!
1310 tx beszrsz
Nekem kuplung-pedál lötyögésem is van (pedig JT-s!), de még nem foglalkoztam vele - ráadásul annak olykor hülye kotyogó hangja van, ha gyorsan leveszem a lábam róla.
Nézegettem már az esetet, lehet holtjátékot állítani, az nem annyira gond (le is kellene szednem a mûszerfal alsó részét, ahol talán hozzá is férnék a kontraanyás állítási lehetõséghez. Viszont oldalirányú lötyögése is van (mint az általad említett fék-pedálnak), amit nem tudom, hogy lehet-e állítani - hézagolni biztos, de ahhoz a csapját ki kéne szedni, amihez szintén nincs affinitásom. Majd egyszer lebontom és rendbe teszem ott a dolgokat, a gányolt kábelezéssel együtt.
Ghee írta:
Nekem kuplung-pedál lötyögésem is van (pedig JT-s!), de még nem foglalkoztam vele - ráadásul annak olykor hülye kotyogó hangja van, ha gyorsan leveszem a lábam róla.
bubidisc írta:Annál biztos nem alacsonyabb.
1310 tx beszrsz
Nézegettem már az esetet, lehet holtjátékot állítani, az nem annyira gond (le is kellene szednem a mûszerfal alsó részét, ahol talán hozzá is férnék a kontraanyás állítási lehetõséghez. Viszont oldalirányú lötyögése is van (mint az általad említett fék-pedálnak), amit nem tudom, hogy lehet-e állítani - hézagolni biztos, de ahhoz a csapját ki kéne szedni, amihez szintén nincs affinitásom. Majd egyszer lebontom és rendbe teszem ott a dolgokat, a gányolt kábelezéssel együtt.
Az nekem nem ott lötyög. A fék topicban van egy kis kálváriám ha gondolod olvasd el. Amúgy a fékbetét lötyög mert hiányzik róla a rezgéscsillapító lemez. Ha ráütsz az elsõ kerékre kong mint egy hordó, nagyonbrutálgáz!
ex bubidisc felhasználó