És, ha ennyi pénzbõl meg tudom oldani, vszleg megteszem, de többet nem vagyok hajlandó rákölteni.
Motorfajták
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Nem antagonisztikára gondoltál?XJS írta:Akkor ideznek sajat magamtol, meg a tegnap este elejerol:Latod, latod, nem is kellett volna eddig varnod.Annyi penzert erdemesebb egy rendes leomlot csinaltatni szvsz, mar felteve, ha a gyari leomlo meretezese optimizalhato.
(Krisz blacktopjahoz meg nem erdemes hasonlitani, teljesen mas motor, teljesen mas valtoattetelek, btw.)
Abban minden motor hasonló, hogy nem érdemes azon tartományon kívül használni amire gyárilag tervezték. Váltóáttétel az most hogy?
Ha már itt tartunk. Elõbb nyúlnék a difihez ha intenzívebb gyorsulást szeretnék. Rövidebb áttételre cserélném. Akkor viszont az autópálya tempó és a városon kívüli utazások baromi rossz fogyasztással járnának, így is 4000 körül forognak az E11-ek 130km/h -nál.
Bandegoose kolléga meg jobban jár ha elõzésnél nem a 4E FE motor "erejére" hanem a az addig megszerzett lendületére épít. Biztonságosabb mint arra számítani, hogy a motor hirtelen elkezd húzni. Mitõl tenné?
A CHIP alapból 70 ezer + E85 az átalakító kütyü... nézzük azt is meg, hogy nem fog-e az AC bekrepálni. A benzinben sokkal kevesebb víz van mint az E85-ben. A gyári AC-t meg vízmentes környezetre tervezték. Lehet módosított AC-t kapni de a megint csak sok sok pénz. Zusammen akár 200 is lehet a dolog, ami egy kis kísérletezésnek azért drága. Bár kíváncsi lennék az eredményre.
Van a konkurens japán márkának hasonló korú 1,4-es motorral szerelt kiskocsija ami simán pörög 7000-ezret ( gyárilag )ha ez a vágyad. Sõt még a hangja is szebb. Tele van videókkal a jutyub.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Nem fogok annyit rákölteni, és konkurrens márkára sem vágyok.
Az E85 kütyü 50 körül van beszereléssel, és azt amúgy is megvenném, önmagában is értelmes "tuning".
AZ AC nem krepál be feltétlenül, csak ha már eleve szar, akkor meg úgyis cserélni kell elõbb-utóbb. Épp a napokban írtam hogy egy Walbro szivattyú 28.000 körül van.
Egyébként is, nem a kütyütõl krepál be az AC, hanem - esetleg - az etanoltól, de azt meg már most is használom!
Chipre meg nagyjából ennyit volnék hajlandó költeni, azért írtam, hogy nem komplett átprogramozást kérnék.
Matyi írta, hogy húszért tud dieselchipelést, innét indult az egész ötlet...
Az E85 kütyü 50 körül van beszereléssel, és azt amúgy is megvenném, önmagában is értelmes "tuning".
AZ AC nem krepál be feltétlenül, csak ha már eleve szar, akkor meg úgyis cserélni kell elõbb-utóbb. Épp a napokban írtam hogy egy Walbro szivattyú 28.000 körül van.
Egyébként is, nem a kütyütõl krepál be az AC, hanem - esetleg - az etanoltól, de azt meg már most is használom!
Chipre meg nagyjából ennyit volnék hajlandó költeni, azért írtam, hogy nem komplett átprogramozást kérnék.
Matyi írta, hogy húszért tud dieselchipelést, innét indult az egész ötlet...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Na akkor én is ide írom a véleményem
Egy adott karosszériába szériában szerelt legnagyobb motort erõsítgetni még csak-csak van értelme, de egy egyhármasra költeni szerintem tök fölösleges. Ha minden jól sikerül akkor egy kalap pénzbõl akár olyan jó is lehet mint egy széria 4A-FE, és még az se a csúcs...
Egy adott karosszériába szériában szerelt legnagyobb motort erõsítgetni még csak-csak van értelme, de egy egyhármasra költeni szerintem tök fölösleges. Ha minden jól sikerül akkor egy kalap pénzbõl akár olyan jó is lehet mint egy széria 4A-FE, és még az se a csúcs...
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

csak a chiptuning...és a tuningbox?Bandagoose írta:Nem olyan eccerü az.
Más a felfogatása, váltóharang, kábelek stb...
És a kérdés akkor se volna megoldva, mert 4A-FE-t is chipeltetni kellene már akkor!!
http://www.bacartuning.hu/index.php?opt ... 6&Itemid=4
ha már mindenáron ilyesmiben gondolkodsz...
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ