Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Nálam a méretek:

Nyári: Pirelli P6000 185/55R15 /2,3 bar elöl, 2,1bar hátul/

Téli: Kléber Krisalp HP 175/65R14 /2,4 bar elöl, 2,2bar hátul/

Fogyasztás:

tiszta város: 5,8 l - 6,5 l/100 km, függõen attól hogy a fáradt dieselt meddig melengetem, meg egyáltalán leállítom-e pár perc miatt

országút: 4,3 l - 5,5 l/100 km, függõen attól, hogy tolom-e neki avagy nem, illetve, hogy egyedül vagyok-e, vagy agyig pakolva (mostanság építési anyagokkal)
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

DBandesz írta:Nálam a méretek:

Nyári: Pirelli P6000 185/55R15 /2,3 bar elöl, 2,1bar hátul/

Téli: Kléber Krisalp HP 175/65R14 /2,4 bar elöl, 2,2bar hátul/

Fogyasztás:

tiszta város: 5,8 l - 6,5 l/100 km, függõen attól hogy a fáradt dieselt meddig melengetem, meg egyáltalán leállítom-e pár perc miatt

országút: 4,3 l - 5,5 l/100 km, függõen attól, hogy tolom-e neki avagy nem, illetve, hogy egyedül vagyok-e, vagy agyig pakolva (mostanság építési anyagokkal)
szép adatok! hol szoktál és mit tankolni? csak a kútnál és csak gázolajat?:-))
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

[quote="Balanyi Krisztián
szép adatok! hol szoktál és mit tankolni? csak a kútnál és csak gázolajat?:-))[/quote]

Köszi!

OMV-n és csak OMV-n. Általában Alpesi Dieselt tankolok, és csak gázolajat. Illetve nem. Minden 8-10-ik tankoláskor beleborítok a tankba egy tisztító adalékot is.

Egyébként sztem teljesen vállalható a fogyi. Annyi a trükk, hogy nem pörgetem feleslegesen a gépet, de nem is nyúzom fölöslegesen alacsony fordulaton sem. Rengeteget használom a motorféket, ami megintcsak csökkenti a kilométerre esõ fajlagos fogyasztást, no meg az adagolón a "füstcsavar" kissé vissza van tekerve. Nem is rakéta! :)
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Régi topikot belendíteném egy kicsit.
Lehet köpködni és fújjogni, de ilyen benzinárak mellett igen-igen elgondolkozik az ember, hogy mivel is tudná csökkenteni üzemanyag költségeit. Nem szeretem a termékeket reklámozni és fölösleges hülyeségeket irogatni, de nem olyan rég Magyarországi piacon megjelent egy adalék 20 ml-es kiszerelésben, külön benizn és diesel is ill. egy autómata adagoló rendszere is.
A lényege, hogy tankolás elött a tankba kell önteni a 20 ml-t (40 literhez). Ennek hatása, hogy 100 km-ént +20 km-t biztosít, természetesen vezetési stílustól függõen. Hosszú jobblábasoknak nem ajánlott. :)
Mindössze 500 Ft az adalék és ha ezt levetítjük egy 40 literes teli tankra akkor ez 80 km pluszt jelent. Eléggé elgondolkoztató.
Ami a lényeg a motort nem károsítja, nincs füstölés, kormolással járó mellékhatás.
Egy szó, mint száz én már hetek óta használom a második ampullával és elég bíztatóak az adatok.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ne haragudj Biagio, de én ebben nem hiszek. Nem bántásiból, csak azért, hogy mindenki leírhassa a saját véleményeit, tapasztalatait. (egyébként beírhatod a márkáját).

Magyarul, amit most leírtál az azt jelenti, hogy 1,33 literrel kevesebbet fog enni az autód. Minden átalakítás, elõgyújtás, égéstér csökkentés nélkül, csupán 100km-re 3ml adaléktól. Szerintem így leírva is elég furán hangzik.
Azt elhiszem, hogyha rakok piros spurit a 95-öshöz és ha tényleg teljesen ugyanúgy vezetek, mint elõtte, akkor nem 600km-t fogok elmenni eg tankkal, hanem 630-at, de te közel 100 km-enként említessz ilyen mértékû növekedést.
kiváncsi vagyok a hiteles és nem pszihésen befolyásolt eredményre!
Valami olyasmit kéne várnunk, hogyha eddig elmentél a 2E-vel egy tankból 680km-t(csak tipp), akkor ezzel az adalékkal ugyanolyan vezetés mellett el fogsz menni 810-et.

Bár nagyon olcsó és ha tényleg nem marja a gumialkatrészeket, akkor tisztító jelleggel érdemes belerakni!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

620 km-t mentem egyszer kb 39l benzinbõl fogcsikorgatva minden sulyt kidobálva nyáron, vidéken 80-90el 2E motor
ugyanez dizellel 800km BP-Zadar 1C motor 40l gázolaj
:cry:
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

hát én 580 kilométert szoktam max meg tenni egy tankkal (kb 43 liter) !
De ez már szinte nem is számít autó használatnak ez krúzolás :)
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Attila írta:hát én 580 kilométert szoktam max meg tenni egy tankkal (kb 43 liter) !
De ez már szinte nem is számít autó használatnak ez krúzolás :)
elhiszem, csak akkor a turbód még be sem kapcsolt! :lol:
Forró Fecske
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Nem bántasz meg. Én sem vagyok híve az alcsó pancsolt, no name adaléknak mondott dolgok beleöntögetésével kapcsolatban az autóba.
Mivel valamelyest már ismerhetsz nem vagyok az a tipikus Mrs. Daisy soffõrje. Nálam ez a phszihés dolog nem játszik, sõt a honlapon írják is, hogy jobb alapjárat és szebb, dinamikusabb járású a motor, na ilyen hatása nincs, mert nálam ugyan úgy viselkedik.
Megoszlanak a vélemények a hatásfokáról is. Nem vagyok elvakult, ha nem használ, mint fogyasztás csökkentõ akkor, mint egy adalék ahogy írtad is tisztító kúrának felel meg.
A tényleges adatok eddig elautóztam 480 km átlagban egy teli tankból és most tart 240-nél több, mint fél tanknál. Én úgy voltam vele, hogy jól körül ugráltam a témát, a terméket és belevágtam, hisz veszteni valóm nincs vele.
to be continue...

A terméke: plusz 20 km! A honlap cím: http://www.plus20.hu/
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Biagio írta:Régi topikot belendíteném egy kicsit.
Lehet köpködni és fújjogni, de ilyen benzinárak mellett igen-igen elgondolkozik az ember, hogy mivel is tudná csökkenteni üzemanyag költségeit. Nem szeretem a termékeket reklámozni és fölösleges hülyeségeket irogatni, de nem olyan rég Magyarországi piacon megjelent egy adalék 20 ml-es kiszerelésben, külön benizn és diesel is ill. egy autómata adagoló rendszere is.
A lényege, hogy tankolás elött a tankba kell önteni a 20 ml-t (40 literhez). Ennek hatása, hogy 100 km-ént +20 km-t biztosít, természetesen vezetési stílustól függõen. Hosszú jobblábasoknak nem ajánlott. :)
Mindössze 500 Ft az adalék és ha ezt levetítjük egy 40 literes teli tankra akkor ez 80 km pluszt jelent. Eléggé elgondolkoztató.
Ami a lényeg a motort nem károsítja, nincs füstölés, kormolással járó mellékhatás.
Egy szó, mint száz én már hetek óta használom a második ampullával és elég bíztatóak az adatok.
Ne haragudj Biago, de én sem hiszek ezekbe a csodaszerekbe, a fizika és a kémia törvényeit egyik sem tudja áthágni. Fogyasztáscsökkenést a hatásfok növeléssel lehetne elérni, vagyis kisebb surlódás és hõveszteség (ez inkább kenéstechnika) vagy egyenletesebb és tökéletesebb égés (üzemanyag befecskendezés, porlasztás, gyújtás, égéstér kiképzés, stb. Legjobb fogyasztáscsökkentést a jobb lábbal lehet elérni, ha mindig úgy haladsz, gyorsítasz, hogy égjen az economy (zöld) lámpácskád, hogy megpróbálsz minél inkább egyenes vonalú egyenletes mozgást végezni, kihasználod a többi jármû szélárnyékát, nem használod a fékeket, hanem mindig elõrelátóan már elveszed a gázt, a motorfékkel lassítasz, stb. Nem cipelsz plusz súlyt, a gumiabroncs nyomásod a maximumon, leveszel minden külsõ akadályozó dolgot a kocsiról, tetõcsomagtartó, tükrõk :lol: ez csak vicc volt.
ezekkel állítom, hogy átlagosan 5,5 körülire le lehet vinni bármelyik benzines AE92 fogyasztását, még a Gt-ijét is.

Csak mindezek elveszik az autózás örömeit, igaz el lehet jutni így is A-ból B-be!
Forró Fecske
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Örülök, hogy nincs harag :)
Ha netán tényleg ilyen brutálisan megnöveli a futásteljesítményt, akkor én is veszek :lol:
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

az az 5.5 elég esélytelenül hangzott! :) én meg 7 alá sem tudtam vinni a fogyasztást! Országúton 90-nel volt 7.2 egyszer
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Attila írta:az az 5.5 elég esélytelenül hangzott! :) én meg 7 alá sem tudtam vinni a fogyasztást! Országúton 90-nel volt 7.2 egyszer
a turbós autódat kivéve! egyébként lehet(ne) közlekedni vele úgy, hogy a turbó még nem kapcsol be?
Forró Fecske
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Én a 6-ot elhinném. Nekem fogyasztott már a MAP-os!!! 6,8-at és nem nagyon figyletem a figyasztásra, csak nem õrültködtem. Ha mindezt be tudná tartani az ember, tényleg csodákat lehet elérni, d képtelen vagyok rá. Majd talán 30 év múlva. Egyébként néha rámjön a nyugalom és nagyon óvatosba krúzolok, akkor hihetetlenül könnyedén jár a motor és érezhetõ, hogy lejjebb menne a fogyasztás, még városban is. De inkább arra vagyok büszke, hogy igen nehéz lábbal is tartósan 8 körül eszik CSAK városban.
Klubelnök

Kép
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lehet úgy közlekedni a KOMPRESSZOROS autómmal hogy az ne dolgozzon! :)
szerintem a gyári katalógusban is 6 liter felett volt az adat :) De én csak örülnék az alacsony fogyasztásnak! :)
Válasz küldése