Fogyasztás
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Nálam a méretek:
Nyári: Pirelli P6000 185/55R15 /2,3 bar elöl, 2,1bar hátul/
Téli: Kléber Krisalp HP 175/65R14 /2,4 bar elöl, 2,2bar hátul/
Fogyasztás:
tiszta város: 5,8 l - 6,5 l/100 km, függõen attól hogy a fáradt dieselt meddig melengetem, meg egyáltalán leállítom-e pár perc miatt
országút: 4,3 l - 5,5 l/100 km, függõen attól, hogy tolom-e neki avagy nem, illetve, hogy egyedül vagyok-e, vagy agyig pakolva (mostanság építési anyagokkal)
Fogyasztás:
tiszta város: 5,8 l - 6,5 l/100 km, függõen attól hogy a fáradt dieselt meddig melengetem, meg egyáltalán leállítom-e pár perc miatt
országút: 4,3 l - 5,5 l/100 km, függõen attól, hogy tolom-e neki avagy nem, illetve, hogy egyedül vagyok-e, vagy agyig pakolva (mostanság építési anyagokkal)
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
szép adatok! hol szoktál és mit tankolni? csak a kútnál és csak gázolajat?:-))DBandesz írta:Nálam a méretek:
Fogyasztás:
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

[quote="Balanyi Krisztián
szép adatok! hol szoktál és mit tankolni? csak a kútnál és csak gázolajat?:-))[/quote]
Köszi!
OMV-n és csak OMV-n. Általában Alpesi Dieselt tankolok, és csak gázolajat. Illetve nem. Minden 8-10-ik tankoláskor beleborítok a tankba egy tisztító adalékot is.
Egyébként sztem teljesen vállalható a fogyi. Annyi a trükk, hogy nem pörgetem feleslegesen a gépet, de nem is nyúzom fölöslegesen alacsony fordulaton sem. Rengeteget használom a motorféket, ami megintcsak csökkenti a kilométerre esõ fajlagos fogyasztást, no meg az adagolón a "füstcsavar" kissé vissza van tekerve. Nem is rakéta!
szép adatok! hol szoktál és mit tankolni? csak a kútnál és csak gázolajat?:-))[/quote]
Köszi!
OMV-n és csak OMV-n. Általában Alpesi Dieselt tankolok, és csak gázolajat. Illetve nem. Minden 8-10-ik tankoláskor beleborítok a tankba egy tisztító adalékot is.
Egyébként sztem teljesen vállalható a fogyi. Annyi a trükk, hogy nem pörgetem feleslegesen a gépet, de nem is nyúzom fölöslegesen alacsony fordulaton sem. Rengeteget használom a motorféket, ami megintcsak csökkenti a kilométerre esõ fajlagos fogyasztást, no meg az adagolón a "füstcsavar" kissé vissza van tekerve. Nem is rakéta!
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Régi topikot belendíteném egy kicsit.
Lehet köpködni és fújjogni, de ilyen benzinárak mellett igen-igen elgondolkozik az ember, hogy mivel is tudná csökkenteni üzemanyag költségeit. Nem szeretem a termékeket reklámozni és fölösleges hülyeségeket irogatni, de nem olyan rég Magyarországi piacon megjelent egy adalék 20 ml-es kiszerelésben, külön benizn és diesel is ill. egy autómata adagoló rendszere is.
A lényege, hogy tankolás elött a tankba kell önteni a 20 ml-t (40 literhez). Ennek hatása, hogy 100 km-ént +20 km-t biztosít, természetesen vezetési stílustól függõen. Hosszú jobblábasoknak nem ajánlott.
Mindössze 500 Ft az adalék és ha ezt levetítjük egy 40 literes teli tankra akkor ez 80 km pluszt jelent. Eléggé elgondolkoztató.
Ami a lényeg a motort nem károsítja, nincs füstölés, kormolással járó mellékhatás.
Egy szó, mint száz én már hetek óta használom a második ampullával és elég bíztatóak az adatok.
Lehet köpködni és fújjogni, de ilyen benzinárak mellett igen-igen elgondolkozik az ember, hogy mivel is tudná csökkenteni üzemanyag költségeit. Nem szeretem a termékeket reklámozni és fölösleges hülyeségeket irogatni, de nem olyan rég Magyarországi piacon megjelent egy adalék 20 ml-es kiszerelésben, külön benizn és diesel is ill. egy autómata adagoló rendszere is.
A lényege, hogy tankolás elött a tankba kell önteni a 20 ml-t (40 literhez). Ennek hatása, hogy 100 km-ént +20 km-t biztosít, természetesen vezetési stílustól függõen. Hosszú jobblábasoknak nem ajánlott.
Mindössze 500 Ft az adalék és ha ezt levetítjük egy 40 literes teli tankra akkor ez 80 km pluszt jelent. Eléggé elgondolkoztató.
Ami a lényeg a motort nem károsítja, nincs füstölés, kormolással járó mellékhatás.
Egy szó, mint száz én már hetek óta használom a második ampullával és elég bíztatóak az adatok.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Ne haragudj Biagio, de én ebben nem hiszek. Nem bántásiból, csak azért, hogy mindenki leírhassa a saját véleményeit, tapasztalatait. (egyébként beírhatod a márkáját).
Magyarul, amit most leírtál az azt jelenti, hogy 1,33 literrel kevesebbet fog enni az autód. Minden átalakítás, elõgyújtás, égéstér csökkentés nélkül, csupán 100km-re 3ml adaléktól. Szerintem így leírva is elég furán hangzik.
Azt elhiszem, hogyha rakok piros spurit a 95-öshöz és ha tényleg teljesen ugyanúgy vezetek, mint elõtte, akkor nem 600km-t fogok elmenni eg tankkal, hanem 630-at, de te közel 100 km-enként említessz ilyen mértékû növekedést.
kiváncsi vagyok a hiteles és nem pszihésen befolyásolt eredményre!
Valami olyasmit kéne várnunk, hogyha eddig elmentél a 2E-vel egy tankból 680km-t(csak tipp), akkor ezzel az adalékkal ugyanolyan vezetés mellett el fogsz menni 810-et.
Bár nagyon olcsó és ha tényleg nem marja a gumialkatrészeket, akkor tisztító jelleggel érdemes belerakni!
Magyarul, amit most leírtál az azt jelenti, hogy 1,33 literrel kevesebbet fog enni az autód. Minden átalakítás, elõgyújtás, égéstér csökkentés nélkül, csupán 100km-re 3ml adaléktól. Szerintem így leírva is elég furán hangzik.
Azt elhiszem, hogyha rakok piros spurit a 95-öshöz és ha tényleg teljesen ugyanúgy vezetek, mint elõtte, akkor nem 600km-t fogok elmenni eg tankkal, hanem 630-at, de te közel 100 km-enként említessz ilyen mértékû növekedést.
kiváncsi vagyok a hiteles és nem pszihésen befolyásolt eredményre!
Valami olyasmit kéne várnunk, hogyha eddig elmentél a 2E-vel egy tankból 680km-t(csak tipp), akkor ezzel az adalékkal ugyanolyan vezetés mellett el fogsz menni 810-et.
Bár nagyon olcsó és ha tényleg nem marja a gumialkatrészeket, akkor tisztító jelleggel érdemes belerakni!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Nem bántasz meg. Én sem vagyok híve az alcsó pancsolt, no name adaléknak mondott dolgok beleöntögetésével kapcsolatban az autóba.
Mivel valamelyest már ismerhetsz nem vagyok az a tipikus Mrs. Daisy soffõrje. Nálam ez a phszihés dolog nem játszik, sõt a honlapon írják is, hogy jobb alapjárat és szebb, dinamikusabb járású a motor, na ilyen hatása nincs, mert nálam ugyan úgy viselkedik.
Megoszlanak a vélemények a hatásfokáról is. Nem vagyok elvakult, ha nem használ, mint fogyasztás csökkentõ akkor, mint egy adalék ahogy írtad is tisztító kúrának felel meg.
A tényleges adatok eddig elautóztam 480 km átlagban egy teli tankból és most tart 240-nél több, mint fél tanknál. Én úgy voltam vele, hogy jól körül ugráltam a témát, a terméket és belevágtam, hisz veszteni valóm nincs vele.
to be continue...
A terméke: plusz 20 km! A honlap cím: http://www.plus20.hu/
Mivel valamelyest már ismerhetsz nem vagyok az a tipikus Mrs. Daisy soffõrje. Nálam ez a phszihés dolog nem játszik, sõt a honlapon írják is, hogy jobb alapjárat és szebb, dinamikusabb járású a motor, na ilyen hatása nincs, mert nálam ugyan úgy viselkedik.
Megoszlanak a vélemények a hatásfokáról is. Nem vagyok elvakult, ha nem használ, mint fogyasztás csökkentõ akkor, mint egy adalék ahogy írtad is tisztító kúrának felel meg.
A tényleges adatok eddig elautóztam 480 km átlagban egy teli tankból és most tart 240-nél több, mint fél tanknál. Én úgy voltam vele, hogy jól körül ugráltam a témát, a terméket és belevágtam, hisz veszteni valóm nincs vele.
to be continue...
A terméke: plusz 20 km! A honlap cím: http://www.plus20.hu/
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.

- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Ne haragudj Biago, de én sem hiszek ezekbe a csodaszerekbe, a fizika és a kémia törvényeit egyik sem tudja áthágni. Fogyasztáscsökkenést a hatásfok növeléssel lehetne elérni, vagyis kisebb surlódás és hõveszteség (ez inkább kenéstechnika) vagy egyenletesebb és tökéletesebb égés (üzemanyag befecskendezés, porlasztás, gyújtás, égéstér kiképzés, stb. Legjobb fogyasztáscsökkentést a jobb lábbal lehet elérni, ha mindig úgy haladsz, gyorsítasz, hogy égjen az economy (zöld) lámpácskád, hogy megpróbálsz minél inkább egyenes vonalú egyenletes mozgást végezni, kihasználod a többi jármû szélárnyékát, nem használod a fékeket, hanem mindig elõrelátóan már elveszed a gázt, a motorfékkel lassítasz, stb. Nem cipelsz plusz súlyt, a gumiabroncs nyomásod a maximumon, leveszel minden külsõ akadályozó dolgot a kocsiról, tetõcsomagtartó, tükrõkBiagio írta:Régi topikot belendíteném egy kicsit.
A lényege, hogy tankolás elött a tankba kell önteni a 20 ml-t (40 literhez). Ennek hatása, hogy 100 km-ént +20 km-t biztosít, természetesen vezetési stílustól függõen. Hosszú jobblábasoknak nem ajánlott.![]()
ezekkel állítom, hogy átlagosan 5,5 körülire le lehet vinni bármelyik benzines AE92 fogyasztását, még a Gt-ijét is.
Csak mindezek elveszik az autózás örömeit, igaz el lehet jutni így is A-ból B-be!
Forró Fecske
Forró Fecske
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Örülök, hogy nincs harag 
Ha netán tényleg ilyen brutálisan megnöveli a futásteljesítményt, akkor én is veszek
Ha netán tényleg ilyen brutálisan megnöveli a futásteljesítményt, akkor én is veszek
Klubelnök

- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

a turbós autódat kivéve! egyébként lehet(ne) közlekedni vele úgy, hogy a turbó még nem kapcsol be?Attila írta:az az 5.5 elég esélytelenül hangzott!én meg 7 alá sem tudtam vinni a fogyasztást! Országúton 90-nel volt 7.2 egyszer
Forró Fecske
Forró Fecske
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Én a 6-ot elhinném. Nekem fogyasztott már a MAP-os!!! 6,8-at és nem nagyon figyletem a figyasztásra, csak nem õrültködtem. Ha mindezt be tudná tartani az ember, tényleg csodákat lehet elérni, d képtelen vagyok rá. Majd talán 30 év múlva. Egyébként néha rámjön a nyugalom és nagyon óvatosba krúzolok, akkor hihetetlenül könnyedén jár a motor és érezhetõ, hogy lejjebb menne a fogyasztás, még városban is. De inkább arra vagyok büszke, hogy igen nehéz lábbal is tartósan 8 körül eszik CSAK városban.
Klubelnök