Honlap

Minden felhasználónak kötelező! A fórummal és a honlappal kapcsolatos tudnivalók és információk.
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

CindR írta:Személy szerint a vendégkönyv az, amit a lehető legutolsó helyre tennék a prioritási listán.

Ha valamelyikünk szabadidejében meg tudná csinálni, akkor oké, de más idejét ne raboljuk ezzel.

Szerintem. Többiek :?:
Szerintem Cindi mondja a frankót!
Bocs tesó! :oops:
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Ezt én is totál így gondoltam...

A cikkírás, hát arra egy külön tim kéne :)
Később persze meglátjuk...

Majd a végén jöhetnek a cicomák, meg plussz fícsörök.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Én az egyszerűség híve vagyok!
Legyen egy erős alap mire tudunk támaszkodni letisztúlt új dizájnal, aztán arra mindent lehet... :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Srácok...
Nem egyszerű dolog ez a honlapszerkesztés. Mármint ha a design-ra is törekszünk... Ezt csak az érti meg aki már próbálkozott :)
f...om már Bohi nyugtatóztat.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Én szerény személyem csak html-ben tudok programozni, de a php-hoz tényleg acél idegek kellenek. Nagy tisztelője vagyok azon embereknek akik képesek rá.
Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

De banyek...

Mi amit akarunk itt már nem csak HTML vagy PHP, hanem XHTML, JAVA, meg FLASH is benne van. Hát ha ehhez nem kell ideg akkor semmihez. Persze ez azé van me egyik nyelvet se vágjuk áthatóan. Majd kialakul a mi oldalunk is meg a Matyié is. Ha az Én és Cindi által készített oldal meglessz, nekiállok segítek Matyinak.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Layosh azért mondtam, hogy kitartás és sok sok nyugi bogyó! :wink:
Kép
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Bocsánat, tudom új vagyok, még nem találkoztunk sőt még csak nem is regisztráltam magam stb. és mégis belepofázok az oldal kinézetébe. Megnéztem az itt lévő oldalt, nem tudom ez az utolsó változat-e? Csak lenne pár szerény megjegyzésem a dologgal kapcsolatban (legfeljebb kiutáltok :-)):

1. Az oldal helyfoglalásával kapcsolatban: A fórum oldalak kitöltik a rendelkezésre álló helyet, széthúzódnak amennyire lehet az adott monitoron. Ehhez képest a tervezett oldal fix 1005px-re van méretezve. Ez két dolog miatt fontos: az első, hogy ha 1024x768-as felbontásra méretezitek, akkor olyan 980px-nél nem kéne szélesebb legyen. A másik, hogy szerintem jobb lenne, ha ez is széthúzódós (float) lenne, tehát mint a fórum, az sincs belőve fix szélességre.

2. Ez a színösszeállítás eléggé ingerszegény, ráadásul ahogy itt írta is valaki, a fekete-fehér logó nagyon nagy dinamikájú, ehhez színeket választani nagyon nehéz is. Nem tudom, a Toyotának mik a hivatalos színei, az F1-es autójuk ugyebár fehér-piros.

3. Szerintem ezek a vastag keretek, amik elválasztják az oldal részeit, nem igazán divatosak (bízhattok bennem). Manapság inkább dobozokat raknak helyette. Az elrendezésbe nem szólok bele, az egy dolog, ha így szeretnétek, akkor legyen így.

4. Szerintem ne legyen mérce az, hogy "ekkora a banner" - ez nem banner, itt nem reklámhely eladásáról van szó (legalábbis amennyiben nem magunkat reklámozzuk), úgyhogy legyen akkora, amekkora kell. Jó ötlet, hogy a tagok autói legyenek fent; de a gyári és nem gyári fotók keverése miatt elég eklektikus lesz. Szerintem (!) valahogy úgy kellene, hogy a nyitó oldalon nagyobb kép, menü, és rövid bevezető szöveg. Ha rákattintanak egy menüre, akkor a kép már nem jelenik meg, csak a logó, menü és a hasznosabb szöveges részek.

5. Nem fogom egyelőre, hogy az az óra és naptár miért is kell? Szerintem nagyon nem szép a jelenlegi terven lévő.

6. A menü, gondolom még sokat fog fejlődni, úgyhogy nem is mondok semmit a jelenlegi állapotról.

Mindent összevetve, nekem a jelenlegi oldal sokkal jobban tetszik, mint a terv. Lehet, hogy egyszerű, lehet hogy van benne hiba de összességében tetszetősebb, átgondoltabbnak néz ki.

Ha úgy érzitek, hogy egyáltalán nincs igazam, akkor nyugodtan vegyétek úgy, hogy nem szóltam semmit. Szívesen segítek is, mivel programozó vagyok, a PHPt és Javascriptet elég jól ismerem, és egész véletlenül 15 éve grafikázom is, sőt még Flashben is összehoztam már pár dolgot, de felelőtlen ígéreteket nem akarok tenni; sajnos rengeteg is a munkám. De ha még nem késő, esetleg megpróbálhatok összedobni 1-2 óra alatt egy tervet. Mit szóltok? (Viszont ez esetben lehet, hogy én is fix szélességű tervet fogok csinálni, hehe.)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szervusz!

Igazad van, hogy új vagy, kevés hozzászólás, no tali résdszvét, de!
Azthiszem a mondókád lénygre törő, határozott, és a szakmai tapasztalatod, tutiod is lejön belőle teljesen!

Köszönöm a kommentet. Sok jó értelmes felvetés és észrevétel van benne. Csinálok egy teljesen más sémát egy ideje. A tartalmat (menüpontok, almenüpontok már ki lett találva. A design is napról napra kerekedik. Fogjuk rá 75-80%. El is kezdtem már, lassan haladok. Kép formában meg tudok mindent csinálni idővel. Hogy php-ben működjön egy része, a flash-ek be legyenek installálva, az már lehet kérdésesebb.
Budapesti vagy? Ha gondolod nagyon szívesen találkoznék veled, akár vasárnap akár a jövő hét folyamán vmikor! Te ebben vagy Mayer kétségtelen, én meg az autók terén tudnék esetleg pár tanáccsal szolgálni/válaszolni kérdéseidre. Ha már elmondhatom a terveim, megmutathatom, hol tartok és mondassz rá valamit, az már nekem nagy segítség lenne!
Leköteleznél!

Köszönöm az őszinte kommentet.

Hozzáteszem egyikünk sem grafikus, vagy honlaptervező. Lassan és nehézkesen haladunk. De a mostaninál persze formásabbat szeretnénk. Amikor még azt csináltam, nem volt fogalmam semmiről, frontpage-be így is 2 hét alatt pakoltam össze éjszakázva fojton. Még a működés és a viszonylagos tartalom volt a lényeg, nem a design. Azthiszem mára már az utóbbira is nagy szükség lenne!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Pacsker írta:Csinálok egy teljesen más sémát egy ideje. A tartalmat (menüpontok, almenüpontok már ki lett találva. A design is napról napra kerekedik. Fogjuk rá 75-80%.
Segítek, amit tudok, privát üzenet ment.

s.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

köszi
Klubelnök

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Biagio írta:Layosh azért mondtam, hogy kitartás és sok sok nyugi bogyó! :wink:
Az tuti kell... Valamelyik nap nem is véletlenül akartam néhány szerkesztő programot megnyúvasztani :D Kifárasztottak :d
Egyiknek az a baja, hogy a flasht nem kezeli jól, a másika firfoxal nem komál, a harmadik meg a kerettel bajlódik...

Szóval jó kis játék. Nem baj Cindivel összeülök és jó lessz az :)
six írta:Segítek, amit tudok,
s.
Jókat írtál köszi szépen én is...

Az a baj, hogy elképzelés nálunk is van, de megvalósítás háát...

A designet, azt CindeR intézi, neki van hozzá kreativitása.
A többi tartalmat a régi oldalról húzzuk át :)

Ezt most azért csináljuk, hogy a mostani oldal hibáit a működésben kiküszöböljük. Tudod így is több programban csináljuk... Ftontpage, NVU, Dreamveaver meg még ami jön.

A FLASH-t azt egy grafikus kollégám csinálta ajándékba. És örülök ennek is nagyon, mert magunktól az életbe ilyen össze nem rakunk.

A menüre majdcsak kitalálunk valamit.
És a másik dolog meg az ,hogy amíg nincs az, hogy minden szerkeszthető legyen egy admin felületből, addig a lehető legegyszerűbbnek kell lennie.. Hogy mi magunk könnyen tudjuk frissíteni. PL hírek taglista.

Igen szerintem is jó lenne találkozni. Szerintem veled egy két óra alatt egész pofás dolgot össze lehetne ütni.

Na majd akkor beszélgessünk még erről. Meg kíváncsi vagyok, hogy Matyi is mit alkot. Meg segítenék is de ez a hetem kb katasztrófa.

Majd még írok.
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Layosh írta:Jókat írtál köszi szépen én is...
Az a baj, hogy elképzelés nálunk is van, de megvalósítás háát...
Igen, ez a baj nálam is, időből van a legkevesebb. Mindegy, most még két meló között kicsit belehúztam, és csináltam egy nagyon gyerek kezdeményt. A menüt még nem álmodtam meg hogy hogy kéne, de úgy gondoltam a legfontosabbak lehetnének a képernyő tetején is. A logó sugaraival nem nagyon tudtam mit kezdeni, egyelőre azt leszedtem, de úgy gondoltam úgysem számít, mit csinálok, mindössze annyit akartam, hogy lássátok, kb. mire gondoltam. A többit sajnos hozzá kell képzelnetek; szóval a menüt a kép alá gondoltam, mivel gondolom a főmenü sokat nem fog változni; de az még nincs meg, a tartalom meg értelemszerűen jönne alá. Az oldal háttere olyan szín/minta lenne, mint itt a fórum, hogy illeszkedjék némiképp. Azért van két kép, mert cserélődősre nem tudtam ilyen hirtelen megcsinálni, csak lássátok hogy a képek cserélődnének, azért van kétféle autó. Na ennyi, sajnos kb. egy órám volt valamit csinálni, elég karcsú de talán ad ötleteket.

Első kép
Második kép

s.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

six írta:Igen, ez a baj nálam is, időből van a legkevesebb. Mindegy, most még két meló között kicsit belehúztam, és csináltam egy nagyon gyerek kezdeményt. A menüt még nem álmodtam meg hogy hogy kéne, de úgy gondoltam a legfontosabbak lehetnének a képernyő tetején is. A logó sugaraival nem nagyon tudtam mit kezdeni, egyelőre azt leszedtem, de úgy gondoltam úgysem számít, mit csinálok, mindössze annyit akartam, hogy lássátok, kb. mire gondoltam. A többit sajnos hozzá kell képzelnetek; szóval a menüt a kép alá gondoltam, mivel gondolom a főmenü sokat nem fog változni; de az még nincs meg, a tartalom meg értelemszerűen jönne alá. Az oldal háttere olyan szín/minta lenne, mint itt a fórum, hogy illeszkedjék némiképp. Azért van két kép, mert cserélődősre nem tudtam ilyen hirtelen megcsinálni, csak lássátok hogy a képek cserélődnének, azért van kétféle autó. Na ennyi, sajnos kb. egy órám volt valamit csinálni, elég karcsú de talán ad ötleteket.

Első kép
Második kép

s.
Uhh ezigen!

Baró nagyon :) Ügyes vagy hallod :)
Najó hát ezzel foglalkozol, de akkoris...

Azt hiszem a Matyi féle kezdeményezéshez már DÖFI lessz nagyon...

Én tényleg megpróbálom most hétvégén a Cindivel megcsinálni. Ha más nem egyedül összeszenvedem. Egy nap? Háát majd megpróbálom vasárnap. Mert per pill a szobám darabokban. és az ágyon ülve tudok a géphez hozzáférni...

De ezeket a designeket tartsuk majd meg. Nagyon ütősek :)
Cindivel mi is gondoltunk már arra, meg Ngabee val is beszéltem, hogy a főoldalon lenne ez a flash amit nekem csináltak és a többi aloldalon meg egy egy kép. És akkor nem terhelődne az egész. Mert a FLASH fogja. Látványosan tudja fogni a gépet.

Na most nem túl sokat mondtam. Megpróbálom Vasárnap a lehetetlent.

Ma este megyek ki gyorsra. Valószínű talizok Cucuval. Odaadom neki a kamerát. Ha esetleg kijön valaki az szóljon. Bármi segítség jó lenne a weboldalban. :)
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Layosh írta:Baró nagyon :) Ügyes vagy hallod :)
Najó hát ezzel foglalkozol, de akkoris...
Köszönöm szépen, főleg mivel nem ezzel foglalkozom. Ez csak afféle hobbi. :-)

s.
Válasz küldése