Autó HiFi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Lackó!
Mennyibe kerülnek a végfokok? Érdekel engem is. Írj már árakat 2 csatitól a végsőkig légyszi!
Mennyibe kerülnek a végfokok? Érdekel engem is. Írj már árakat 2 csatitól a végsőkig légyszi!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Pacsker írta:Lackó!
Hát....nincs jó hírem. Drágák, legalábbis az egyik. A monoblokk erősítő 100 ezer Ft. A szetthez való sztereó cucc ehhez képest baráti, és azt kell mondjam nagyon jó választás....33 ezer Ft-ért.
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Lackó!Lackó írta:Pacsker írta:Lackó!
Hát....nincs jó hírem. Drágák, legalábbis az egyik. A monoblokk erősítő 100 ezer Ft. A szetthez való sztereó cucc ehhez képest baráti, és azt kell mondjam nagyon jó választás....33 ezer Ft-ért.
pusztán csak az egyéni ízlésvilágomat követve tanácsolom a következőt:
Ha csak nem akarsz hangnyomás-versenyre járkálni, ne építs erősítő-szubláda pakkot a kocsiba. Hangzás terén, elviselhető hangerővel hallgatva szerintem bőven elég egy jól összeállított ovál-mélyközép-csipogó szett, egy tisztességes fejegységgel hajtva.
Amióta AndrewGL-től megvettem a Hertz párost, azóta vissza kellett vennem a mélyet, mert túl sok lett.
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

DBandesz írta:Lackó!Lackó írta:Pacsker írta:Lackó!
pusztán csak az egyéni ízlésvilágomat követve tanácsolom a következőt:
Ha csak nem akarsz hangnyomás-versenyre járkálni, ne építs erősítő-szubláda pakkot a kocsiba. Hangzás terén, elviselhető hangerővel hallgatva szerintem bőven elég egy jól összeállított ovál-mélyközép-csipogó szett, egy tisztességes fejegységgel hajtva.
Amióta AndrewGL-től megvettem a Hertz párost, azóta vissza kellett vennem a mélyet, mert túl sok lett.
Hali DBandesz !
Egy Rendszer mélyládával lesz teljes. Nélküle nem is HiFi a HiFi. Régebben az autóimban voltak - kis jóindulattal - HiFinek nevezhető berendezések. A legjobb hangszórószett sem igazán képes 100 Hz alá menni, és ugyebár ebben a tartományban lép be a mélyláda. A lábdob pl igencsak ott szól, a legalján....vagy a basszusgitár hangja is úgy lesz kerek. A mélyláda tehát egész egyszerűen nem hiányozhat a teljes képből. Jól kell megépíteni egy rendszert, úgy, hogy arányosan szóljon, ne nyomja el egyik komponens a másikat....és akkor lesz igazi összkép.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Teljes mértékben egyetértek veled Lackó!
Lehet szó akármilyen 6-9es oválról, vagy 16os kerekről, de (ha csak nem Bose LÁDÁRÓL van szó) sosem fogsz elérni igazán öblös lágy mélyeket.
Magyarul, ha nincs láda nem fogsz hallani szép lágy mélyeket. ne tévesszenek meg az ajtóba szerelt gyári új autós cuccok. Ott is ládakezdeménynek számít az ajtó légtere. De az sem lesz neked sose 60 Hz környéke. Azt mondom 100Hz-ig ütős mélyekről beszélhetünk.
Egy láda tényleg sokat számít. Főként amiatt, mert a hangszóró érzékenysége és mérete mivoltából már kis frekvenciánál is elég mennyiségű levegőt meg tud mozgatni olyannyira, hogy abból komoly hangot (lökéseket) produkáljon. Mindezt nem azért mondom mert tucc tucc fiftiszent vagy spigiboj és jól rezegteti a rendszámtáblát. Én is a kiegyensúlyozott szép zenét szeretem. Szerencsére az autóm Liftback kialakítása miatt sokkal könnyebb ezt megoldanom. Hangszóróimat is úgy vettem, hogy inkább a magas és a közép dolgozon erősen kiegyensúlyozottan, a mély már csak másodrangú volt.
minden álmom egy komoly hifi. Ezalatt csakis a minden egyes hangszórót külön csatornáról/erősítőről hajtván, Olyan mélyládával, ahol nem a tízezer watt a lényeg, hanem, hogy valójában a szépen kiválasztott erősítőjével megvágva mondjuk 20!!! tól 100-120 Hz-ig muzsikáljon. Sajnos ez nem a szegény ember hifije költségvetésbe tartozik bele. De talán majd egyszer.
Természetesen minden hangszóró légterét kimérve
Legjobb példa még a ládára:
Ugye nekem még a műszerfalam alján van 45 fokba lefele a lábam irányába forgatva a gyári hangszóró hely. 10 centis. Akármilyen űber fasza erős széles membrán gyűrűs bitang Piot vettem bele, mégse szól szart se. Pontosan a közép és a magas ami hallható. Nem is vártam tőle többet.
Erre Sworrin Celica-ját szerelgetem. Utsó bukólámpás ST18 ha jól tudom. Annak is 10es hangszóró megy ugyanoda lefele, de hihetetlen milyen mélyeket produkált. Lekerült a műanyag. Lőn világosság egy gyári nagy kimért kis műanyag amorf doboz volt a hangszóró mögött, de vagy 20-30 centire belógott. A végén egy 20 forintos nagyságú reflex nyílással. Így már érthető volt. Természetesen valami noném hangszóró, nekem meg szabadon a Pio még meg se közelítette. Tudom ennek a herzekhez már semmi köze, de iszonyatosan sokat számít! nem mindegy, hogy csak egy hely van neki vágva a műszerfalban vagy az ajtóban, vagy egy gyárilag behangolt doboza is van. netán még terelt is
Lásd komoly BOSE. Na olyanból már hallottam csodát

Lehet szó akármilyen 6-9es oválról, vagy 16os kerekről, de (ha csak nem Bose LÁDÁRÓL van szó) sosem fogsz elérni igazán öblös lágy mélyeket.
Magyarul, ha nincs láda nem fogsz hallani szép lágy mélyeket. ne tévesszenek meg az ajtóba szerelt gyári új autós cuccok. Ott is ládakezdeménynek számít az ajtó légtere. De az sem lesz neked sose 60 Hz környéke. Azt mondom 100Hz-ig ütős mélyekről beszélhetünk.
Egy láda tényleg sokat számít. Főként amiatt, mert a hangszóró érzékenysége és mérete mivoltából már kis frekvenciánál is elég mennyiségű levegőt meg tud mozgatni olyannyira, hogy abból komoly hangot (lökéseket) produkáljon. Mindezt nem azért mondom mert tucc tucc fiftiszent vagy spigiboj és jól rezegteti a rendszámtáblát. Én is a kiegyensúlyozott szép zenét szeretem. Szerencsére az autóm Liftback kialakítása miatt sokkal könnyebb ezt megoldanom. Hangszóróimat is úgy vettem, hogy inkább a magas és a közép dolgozon erősen kiegyensúlyozottan, a mély már csak másodrangú volt.
minden álmom egy komoly hifi. Ezalatt csakis a minden egyes hangszórót külön csatornáról/erősítőről hajtván, Olyan mélyládával, ahol nem a tízezer watt a lényeg, hanem, hogy valójában a szépen kiválasztott erősítőjével megvágva mondjuk 20!!! tól 100-120 Hz-ig muzsikáljon. Sajnos ez nem a szegény ember hifije költségvetésbe tartozik bele. De talán majd egyszer.
Természetesen minden hangszóró légterét kimérve
Legjobb példa még a ládára:
Ugye nekem még a műszerfalam alján van 45 fokba lefele a lábam irányába forgatva a gyári hangszóró hely. 10 centis. Akármilyen űber fasza erős széles membrán gyűrűs bitang Piot vettem bele, mégse szól szart se. Pontosan a közép és a magas ami hallható. Nem is vártam tőle többet.
Erre Sworrin Celica-ját szerelgetem. Utsó bukólámpás ST18 ha jól tudom. Annak is 10es hangszóró megy ugyanoda lefele, de hihetetlen milyen mélyeket produkált. Lekerült a műanyag. Lőn világosság egy gyári nagy kimért kis műanyag amorf doboz volt a hangszóró mögött, de vagy 20-30 centire belógott. A végén egy 20 forintos nagyságú reflex nyílással. Így már érthető volt. Természetesen valami noném hangszóró, nekem meg szabadon a Pio még meg se közelítette. Tudom ennek a herzekhez már semmi köze, de iszonyatosan sokat számít! nem mindegy, hogy csak egy hely van neki vágva a műszerfalban vagy az ajtóban, vagy egy gyárilag behangolt doboza is van. netán még terelt is
Lásd komoly BOSE. Na olyanból már hallottam csodát
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Lackó
- Fanatikus fórumozó

Az autóm most lakatosnál van, és szeretném
kihasználni az alkalmat, hogy teljesen szét van bombázva.
A későbbiekben megy bele majd hifi cucc, de előtte
mindenképpen szeretném rezgéscsillapító anyagokkal
bőségesen ellátni az ajtók belsejét, doblemezeket, padlót
, tetőt....stb.
Erre a célra léteznek ugyebár kiváló minőségű autóspecifikus
anyagok (Dynamat termékek, Noise ex...stb) amelyek
sajnos eléggé drágák is. Nagyjából ahogy számolgattam,
simán belekerülne 70-80 ezer Forintba egy ilyen művelet. A
bitumenlapos megoldás sokkal olcsóbbnak ígérkezik, és ebben
a "műfajban" is vannak autóspecifikusak. Nekem viszont nincs
tapasztalatom a témában.
Valaki szigetelt már autót valamilyen módszerrel ? Bármilyen
tapasztalat, tipp, ötlet hasznos lehet !!!
Köszi
kihasználni az alkalmat, hogy teljesen szét van bombázva.
A későbbiekben megy bele majd hifi cucc, de előtte
mindenképpen szeretném rezgéscsillapító anyagokkal
bőségesen ellátni az ajtók belsejét, doblemezeket, padlót
, tetőt....stb.
Erre a célra léteznek ugyebár kiváló minőségű autóspecifikus
anyagok (Dynamat termékek, Noise ex...stb) amelyek
sajnos eléggé drágák is. Nagyjából ahogy számolgattam,
simán belekerülne 70-80 ezer Forintba egy ilyen művelet. A
bitumenlapos megoldás sokkal olcsóbbnak ígérkezik, és ebben
a "műfajban" is vannak autóspecifikusak. Nekem viszont nincs
tapasztalatom a témában.
Valaki szigetelt már autót valamilyen módszerrel ? Bármilyen
tapasztalat, tipp, ötlet hasznos lehet !!!
Köszi
- Pampi
- Gyakori látogató

Passsz. Ennyi van rajta ami a képen is. Azért fényképeztem le a hátulját, mert az elárul mindent. Más nincs rajta. Ami még talán nincs rajta a képen, hogy mp3-at sajna nem játszik. Amúgy mondhatni tök újnak. Egyik ismerősöm vett egy új hyundai-t, és abban volt gyáriként de egyből kivette és nekemadta. A fóliát még én szedtem le róla amikor beraktam a corollába kb 2 hétig 
Még annyi, hogy bármilyen gyári TOYOTA fejegységre elcserélem csak nézzen ki normálisan
Még annyi, hogy bármilyen gyári TOYOTA fejegységre elcserélem csak nézzen ki normálisan
hangszóró beültetés
Hello mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy E11-es corollában(1997-es 3 ajtós kereklámpás) hogyan kell az ajtókból kiszedni a hangszórókat?Nem jöttem rá. Gondoltam inkább megérdezem valakitõl aki csinált már ilyet,mert nem akarok nekiesni aztán "szétbarmolni".Le akarom cserélni benne a hangszórókat mert a gyári nem adja annyira szépen már a hangokat.Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy E11-es corollában(1997-es 3 ajtós kereklámpás) hogyan kell az ajtókból kiszedni a hangszórókat?Nem jöttem rá. Gondoltam inkább megérdezem valakitõl aki csinált már ilyet,mert nem akarok nekiesni aztán "szétbarmolni".Le akarom cserélni benne a hangszórókat mert a gyári nem adja annyira szépen már a hangokat.Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Corolla foreva'