Köszönöm!
2002-es 1.4 benzines ferdehátú lett végül, nem tudtam kivárni 1.6-ost, mert időhöz voltam kötve, és abból tényleg nagyon kevés az eladó.
Ugyan van benne 260 ezer km, de egy idős házaspártól vettem akik ingázni használták napi 50 km-t, végig vezetett szervízkönyvvel. (Pl. mondtam az öregnek hogy azt olvasom nem egyszerű az izzócsere, erre válaszolja hogy ő nem tudja, ha kiégett, vitte a szervízbe). Nem is hittem hogy van még ilyen Magyarországon.

Felhívtam a Toyota Mayert, ahova hordták az autót, meg tudtuk nézni a munkalapokat, ami mostanában, pár honapon belül lett cserélve: olaj+szűrők, váltóolaj, tárcsák+betétek, kuplung, gyertyák, bal első féltengely. Az olaj még valóban világosbarna volt, úgyhogy tényleg hozzá sem kellett nyúlnom semmihez. Megegyegyeztünk a szervizessel hogy 1 év múlva találkozunk.
Azért ez a 13 év kívülről hagyott nyomokat az autón, de valószínű én is gyüjtők még pár parkolási karcot az eddigiekhez.
Hogy ne legyek teljesen off, amire én odafigyeltem a vásárlásnál: még ne rohadjon a kasztni, és hogy kitől veszem az autót. Az eladó személye árulkodó arról hogy hogyan viszonyult az autóhoz, mennyire figyelt oda rá. Két kereskedés után eldöntöttem hogy csak tulajdonostól veszek autót.