Autós nyílt napok, versenyek - Hungaroring, Pannoniaring...

Főként a már lezajlott találkozókról olvashattok. Kinek hogy tetszett?
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Érdekes hírek. Akárhogy is lesz, remélem meg tudják tartani a pálya egyedi karakterét. Amire megépül én is szeretnék valami pályázós autót, hogy végig gurulhassak rajta. :D
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Arról lehet már tudni infót, hogy a nyomvonalat érinti-e a változtatás (az újraaszfaltozáson kívül)?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

quote="bepi81"]Arról lehet már tudni infót, hogy a nyomvonalat érinti-e a változtatás (az újraaszfaltozáson kívül)?[/quote]

Az elsõ elképzelések szerint úgy volt, hogy hozzáépítenek, (születtek is ákom-bákom rajzok) aztán kiderítették, hogy arra nincs elég pénz. Remélem ma azt is megtudjuk, hogy ha lesz átalakítás akkor az alatt mit kell érteni.
ex bubidisc felhasználó
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: lasi »

bubidisc írta:

Mesélj! Mik a tapasztalatok, kanyarsebességek, köridõk, végsebesség? Milyenek voltak slick-ek? Mennyire volt "elég", hozzá a futómû?[/quote]

Az autó tökéletesen mûködött, futómû nagyon jó, slik is nagyszerûen viselkedett. Az elsõ etapban 1 tiszta köröm volt, akkor tudtam 2.40.675 öt menni, ez racecrhonoval mérve, második etapon nem volt tiszta köröm, harmadik etapon egyedül mentem ekkor több körön keresztül nem tartott fel senki és nekem sem kellett senki elengedni , viszont ekkor nem volt bent a mérõmûszer, szerintem megvolt a jobb idõ is..... 4dik etapon szintén nem volt tiszta kör, utolsó 4 körben átadtam Szutinak a kormányt, kapásból ment 2.44 et , még ugy is hogy elment a szervó..... :D

Az autóban több van ez biztos, lehet bennem is.... de úgy nehéz hogy az erõs autok egyenesben otthagynak, féktávon meg beesnek mellém, elém és feltartanak.

Végsebességet passzolom, mert joval kisebb kerék volt fent, mint a gyári átmérõ így nem mérvadó a km óra által közölt adat. :)
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Érdekes. Én is ilyen idõket mentem anno az E11-el. Így tovább! Legközelebb viszont hagyj idõt, hogy körbesétálj. Biztos, hogy megismerkedhettél volna pár corollással.
ex bubidisc felhasználó
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

bubidisc írta:Érdekes. Én is ilyen idõket mentem anno az E11-el. Így tovább! Legközelebb viszont hagyj idõt, hogy körbesétálj. Biztos, hogy megismerkedhettél volna pár corollással.
Szerinted is?
Én is többet vártam magamtól és a géptõl is. Bár a nem mért 3dik etapban tuti volt jobb idõ, de vaktában nem dobálózok számokkal.
Amugy szerintem kicsi volt a slik is, szélesebb kellene ekkora súlyú kocsihoz, valamint az is zavaró hogy ha picit jobban kihasználom a pályát és rámegyek a rázókõre akkor elmegy a szervó.
2.35 öt tudnia kell a gépnek...

Körbesétálhatok/tam, de a pár corolla amit láttam mind össze vissza állt, tüzõ napon meg nem üldögélt benne a gazdája.....1000 embert meg nem szólitok le, hogy bocs Te vagy ennek vagy annak az autónak a tulaja. :lol:
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Slicken mentél 2:40-et? :shock:
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Mint irtam biztos volt jobb is, de a mért legjobbam annyi...... bekamuzni meg nem fogok 2.30 at.....
Azt azért ne felejtsétek el hogy ez majdnem 13 mázsa, nem 900 kg :wink:
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

Pacsker írta:A teljesség igénye nélkül:

- Zed Kris
- Attila
- ZDoman
- Pitya
- Szmöre
- Bubidisc
- Mdaemon + Közlekes
- BruceE9 + Rita
- TRD + Barbi
- RWD
- Baly
- Ati
- Szuti
- Aaron85
- Lasi
- Havazoo
- Fiszy
- Mozso
...

Lementünk a kettes kanyar külsõjére fotózni (persze a teleobit fent hagytam a kocsiba :) ), kemény 2 percig álltunk is ott, mikor Bubidisc megminvitált minket gokartozni.
1500 volt egy menet, ami a pálya hosszát, minõségét és gokartok színvonalát tekintve igen csekély összeg.
Hamar verbuváltunk egy CCH csapatot és kezdetét vette a vérre menõ csata :)

ZDoman elõre bejelentette, õ mások testi épsége miatt nem veszi le a lábát a gázról. Nem hittem, hogy komolyan gondolja, de 40-50km/h-nál is Dodgemezni kezdett. Elsõ körben gyakorlatilag tekézett velem (én voltam a golyó), de mindig visszaelõztem, vagy a seggébe voltam. Nem ám csak kocc-kocc, hanem én segítettem neki bevenni a kanyarját és egyenesben is végig rámhúzott kormánnyal bõvítette a pálya szélességét :) Ettõl függetlenül nagyon tetszett. és kb ugyanolyat mentünk (pár század különbség).
Második menetben nagy-nagy unszolásra Bubidisc is eljött velünk bizonyítani.
Ezúton szeretnék gratulálni neki és BruceE9-nek, hisz csodaszép idõket mentek. Marci talán 9 tizeddel is jobb volt nálunk. Legközelebb megyek a popótokban és lesek ;)
ZDoman és én viszont annyira egyet mentünk, hogy hihetetlen. Az elsõ körtõl kezdve csata volt. Sportszerûtlenkedni ismét próbálkozott, amit visszavertem, onnantól viszont szép és látványos verseny lett belõle. Nagyon tiszta körünk nem volt, viszont így még Gokartot nem élveztem. Ahogy néztem a nézõk is imádták. A többiekre 2-4 kört vertünk, sokszor kanyarban két oldalról elõzve. Ráéreztünk nagyon. Én érzésre az elsõ menethez képest 15-20 %-al is jobbat mentem (jobb ívek, tempósabb kanyarok), mégis az idõeredmények alig 1 tizeddel többet mutattak, mint az elején. Betudtuk annak, hogy elõtte tankolták meg az összes gokartot. Érdekes...
A végén készült díjnyertes fotó az egymást elismerõ kézfogásról :) Nagyon jól éreztem magam.
A többi Toyota-s is szépet ment. Ahogy néztem a nagy átlaghoz képest ügyibbek vagyunk. Gratula! Ritának Max respect! Mentem utána fél kört és nagyon ügyes volt.

Pitya, ZDoman és Én végül a három hátsóssal méltóságteljesen kivonultunk a boxból. Õk csak élményautóztattak, én indultam haza. Maradtam volna, de dolog volt.
Jó volt nagyo a szombati nap! Meglepinek szántuk, hogy megjelenünk Ritával!

Elõször Matyit láttam meg, tényleg maga alatt volt, majszolta a kis nápolyit és csak ténfergett amikor odamentünk köszönni! Rögtön felvidult az arca, amikor Rita elmondta, hogy nem érzi, hogy az E9 számára problémás lene, sõt egyáltalán nem érzi, hogy a kocsival bármilyen problémája lenne.

A gokart az én ötletem volt, bár nem kellett nagyon unszolni,.... nagyon jó volt, próbáltunk mi corollások egy futamon indulni és látszódott mindenki arcán, hogy nagyon összpontosít: Bubi elment elõtte a WC-re :lol: súlyt csökkenteni, ZDoman a testsúlyokról érdeklõdött a futam elõtt, mérlegelte az esélyeit. :D
Az elsõ futamon - életünkben elõször menve- még csak ismerkedtünk a pályával ZDomannal csaknem azonos köridõt mentünk: 33. 205 és ZDoman 33.211 sec.

Majd a második menetben Bubival meccseltünk egy jót! Sokáig élen haladva jött szorosan mögöttem Bubi, majd a lekörözéseknél a második gokartnál megpördültem :-) akkor hagyott el Bubi, aki addig nagyon sportszerûen és szépen követett. Végül ismét utolértem a két lekörözött gokartot, amikor vége lett a 8 perces futamnak. Az elsõ körhöz képest csaknem 1.5 sec javult a legjobb köridõm 31.953 lett, Bubié 31.49X sec. Nagyon jó volt tényleg! Rita is 3 secundumot javult az elsõ futamához képest, megelõzve 2 fiút is! Még most is mosolygok az élmények miatt! Köszi fiúk a gokartozós élményért! Nagyon jó volt! Közlekes csinált egy csomó képet, hamarosan felteszi!

Lehet túl rámenõs voltam, de megkértem Pityát és ZDoman-t, hogy csak egy körre vigyenek már a hacsikkal, csak érezni a 30 éves technikát! Ritát ZDoman vitte, nagyon kedves volt õ is! :-) Remélem nem neheztelnek emiatt rám! :-) szóval jött számunkra egy kis AE86 mókázás!

Pitya Lada tolókerekes egyenes fogazatú váltójával csalt egyenes vigyort és q----a a....st a számra, amikor mentünk egy kört a Hungaroringen kívül! Állat volt tényleg! Az a váltó hang és az a kuplung nélküli váltás, a váltási sebesség és a hang mellé! Komolyan ezt mindenkinek hallani kell! Külön köszönet Pityának az élményért! Nagyon nagyon nagy élmény volt! Nagyon sokan felkapták a fejüket, ahogy mentünk és amilyen hanggal mentünk! Még most is vigyorgok, ha rá gondolok!

Köszönjük Pitya, köszönet ZDoman!
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lasi írta:Mint irtam biztos volt jobb is, de a mért legjobbam annyi...... bekamuzni meg nem fogok 2.30 at.....
Azt azért ne felejtsétek el hogy ez majdnem 13 mázsa, nem 900 kg :wink:
Jaaa, nem rossz idõ az...én például Smarttal mentem 2:41-et, utcai gumikon...
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Mivel, itt volt róla szó, ezért inkább ide rakom, természetesen áthelyezhetõ egy megfelelõbb topicba, ha a vezetõség úgy látja jónak:

Új versenypálya a Balaton mellett autó- motorversenyekre
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

bepi81 írta:Mivel, itt volt róla szó, ezért inkább ide rakom, természetesen áthelyezhetõ egy megfelelõbb topicba, ha a vezetõség úgy látja jónak:

Új versenypálya a Balaton mellett autó- motorversenyekre
Tetszik a nyomvonala, ide azért kell kraft ..... :)
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Reméljük el fog készülni belátható idõn belül! (nem úgy mint pl a 4es metró és hasonló magyar projectek! :D )
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A cikk szerint már folynak helyszíni munkálatok, és 2014-ben lesz átadva...
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Holnap megnézem nektek a helyszínt, hogy tényleg épül-e ;)
Válasz küldése