a következõ tankolásnál 15 liter etanolt fogok hozzá tölteni csak és meg látjuk mi lesz. KB 90% lesz akkor.
E85 (Bioetanol)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Jáj!Attila írta:Tegnap 70% etanolt tankoltam és vigan vagyunk
a következõ tankolásnál 15 liter etanolt fogok hozzá tölteni csak és meg látjuk mi lesz. KB 90% lesz akkor.
Most, hogy végre megy a gép, kisérletezgetel?
Várjuk az eredményeket!
teljesítmény
fogyasztás
hang
kipuffogószag
egyéb hozzáfûzni valók
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Hogy jön Bubi autójához meg a klubbhoz a Rolls Royce?Attila írta:fogyasztást a kisebb márkáknál sem vizsgálnak pl RR
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Egy havertól azt hallottam, hogy 2000 elõtt gyártott autók AC-ja elvileg bírja az etanolt. Ennek lehet valami valóságtartalma?
Õ skodás, és most rendelte meg az új átalakított AC-t, állítólag nem drága. Az Õ kocsiján csomó átalakítással elért százegynéhány lóerõt, 1,6-os 8V-s ( 75 pacis alapból ) 7000-es max fordulatot és fullra etanolosra van alakítva. Városban 9 lityit fogyaszt úgy ,hogy malomkerék méretû 17 col 8j felnik vannak rajta. Átalakítók elõre!
Õ skodás, és most rendelte meg az új átalakított AC-t, állítólag nem drága. Az Õ kocsiján csomó átalakítással elért százegynéhány lóerõt, 1,6-os 8V-s ( 75 pacis alapból ) 7000-es max fordulatot és fullra etanolosra van alakítva. Városban 9 lityit fogyaszt úgy ,hogy malomkerék méretû 17 col 8j felnik vannak rajta. Átalakítók elõre!
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
Pl a Walbro is úgy árulja a pumpákat hogy bírja az etanolt.
Igazából eddig mindenki csak azért aggódott hogy mi lesz a csövekkel meg a pumpával de azért nem hogy a pancsolt benzin milyen hatással van a motorra!
Ugye a benzin keni is a motort az alkohol meg oldja és száritja. A nem át állított autó mérés nélkül rizikós. Lehet szegény a keverék kopogós a motor és utána csapágyas az autó. Vagy reakcióba léphet az olajjal és esetleg annak minõségét lerontja. Ezenkívül bódító hatása van és tompithatja az autóban útazókat ha valamiért vissza szívja a kipugáz akár minimálisan is.
Igazából eddig mindenki csak azért aggódott hogy mi lesz a csövekkel meg a pumpával de azért nem hogy a pancsolt benzin milyen hatással van a motorra!
Ugye a benzin keni is a motort az alkohol meg oldja és száritja. A nem át állított autó mérés nélkül rizikós. Lehet szegény a keverék kopogós a motor és utána csapágyas az autó. Vagy reakcióba léphet az olajjal és esetleg annak minõségét lerontja. Ezenkívül bódító hatása van és tompithatja az autóban útazókat ha valamiért vissza szívja a kipugáz akár minimálisan is.
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Elsõ parára ott a kopogásérzékelõ. Második parát nem is értem. Hogyan léphetne reakcióba az üzemanyag az olajjal? A harmadik para az meg érvényes a benzines autókra is csak az ráadásul büdösebb. Az, hogy az benzin keni is a motort? Ezek nem kétütemû motorok. Talán a benzin égésterméke marad ott de az is leég motorféküzemben. Ne felejtsük el, hogy 15%-ban tartalmaz benzint az E85%. A pancsolásra meg ott van az OMH akinek rendszeresen ellenõriznie kell a kutakon a benzin minõségét.Attila írta:Pl a Walbro is úgy árulja a pumpákat hogy bírja az etanolt.
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
Nos ha egy motor látszólag nem is eszi az olajat attól még a gyakorlatban simán eheti egy fáradt olajban igen nagy részt a égés termék jelent.
Tehát az etanolos szennyezõdés bele kerülhet az olajba aminek pont a tisztitás is a szerepe.
Igen figyelembe veszik a benzin kenõ képességét is mikor egy motort terveznek.
A Pancsolt benzin alatt mondjuk az 50-50 % os általatok kevert üzemanyagot értettem.
Semmiképpen sem veszélytelen átalakítás nélkül felülbírálni a gyári elõírásokat! Ezt szerintem mindenki belátja!
Ettõl függetlenûl én kipróbálok sok mindent de nem csak egy dolog veszélyeztet az etanol használata során. Erre akartam csak utalni.
Tehát az etanolos szennyezõdés bele kerülhet az olajba aminek pont a tisztitás is a szerepe.
A Pancsolt benzin alatt mondjuk az 50-50 % os általatok kevert üzemanyagot értettem.
Semmiképpen sem veszélytelen átalakítás nélkül felülbírálni a gyári elõírásokat! Ezt szerintem mindenki belátja!
Ettõl függetlenûl én kipróbálok sok mindent de nem csak egy dolog veszélyeztet az etanol használata során. Erre akartam csak utalni.
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Ott a pont!Attila írta:Nos ha egy motor látszólag nem is eszi az olajat attól még a gyakorlatban simán eheti egy fáradt olajban igen nagy részt a égés termék jelent.
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó