E85 (Bioetanol)
-
dogi77
- Újonc

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata bioetanol használatát lehetõvé tevõ berendezés beszerelésérõl (pl.:Hunflex, E85power)?
A 2000-es évjáratú E11 1,6 vvti Corollám "átalakításán" gondolkodom, de még egyetlen fórumon sem találkoztam ezzel a típussal, sõt még Corollával sem nagyon.
Átalakítás nélkül még nem mertem vegyesben sem tankolni az E85-öt...
Van valakinek tapasztalata bioetanol használatát lehetõvé tevõ berendezés beszerelésérõl (pl.:Hunflex, E85power)?
A 2000-es évjáratú E11 1,6 vvti Corollám "átalakításán" gondolkodom, de még egyetlen fórumon sem találkoztam ezzel a típussal, sõt még Corollával sem nagyon.
Átalakítás nélkül még nem mertem vegyesben sem tankolni az E85-öt...
- humby
- Visszajáró

- Kapcsolat:
hello!
nézz szét itt: http://etanol.blog.hu
de, amúgy http://etanol.blog.hu/2009/08/17/toyota_yaris_e85_tel
õ hunflexet szereltetett be. Viszont azért számolj utána, hogy megéri e mert szerintem nem. itt blogon találsz nagyon jó pontos méréseket, és 25% többlet fogyasztással lehet számolni nyugodtan.
üdv
nézz szét itt: http://etanol.blog.hu
de, amúgy http://etanol.blog.hu/2009/08/17/toyota_yaris_e85_tel
õ hunflexet szereltetett be. Viszont azért számolj utána, hogy megéri e mert szerintem nem. itt blogon találsz nagyon jó pontos méréseket, és 25% többlet fogyasztással lehet számolni nyugodtan.
üdv
-
dogi77
- Újonc

Köszönöm az infókat! Számolok... Tényleg nem egyértelmû az olvasottak alapján az etanol használatból származó elõny. Illetve az átalakító használatával az általam futott, évi 15-18 ezer km-el számolva bizony elég hosszú a megtérülés ideje. (A berendezésen kívül plusz költségként jelentkezik minimum egy benzinszûrõ csere.) Továbbá a III. kerülettõl jelenleg a legközelebbi kút is 12-14 km távolságban van és nekem egyáltalán nem esik útba...
Felvettem a kapcsolatot az átalakítókat forgalmazó cégekkel is, majd beszámolok, ha lesz érdemleges információm.
Sziasztok!
Felvettem a kapcsolatot az átalakítókat forgalmazó cégekkel is, majd beszámolok, ha lesz érdemleges információm.
Sziasztok!
-
dogi77
- Újonc

Sziasztok!
Kipróbáltam vegyesben az e85-öt átalakítás, mindenféle "beavatkozás" nélkül. Elõször kb. 20-30 % körül volt etanol benzinnel vegyítve, így mentem 400-450 km-t, majd emeltem 40 % körülire (eddig cirka 40 km városban). Negatívumot eddig nem tapasztaltam, erõsebbnek, nyomatékosabbnak tûnik alacsonyabb fordulatszámon. Az autó fogyasztása jelentõsen nem nõtt, fed. komp. szerint 7,1 volt hosszú távon (fõút, autópálya), a megtett távolság és a tankolás adataiból én 7,5-7,6 körül számoltam. Hidegben gond nélkül indul.
Az átalakítást jegelem, rengeteget olvastam a fórumokon, szép, jó, de nem gyõztek meg. (Az E85 power nevû szerkezettel szimpatizálok, azonban nekem laikusként kicsit bonyolultnak tûnik az "utánállítása", finomhangolása + corollába még nem szerelték, úgy látom Opelesek körében népszerûbb...).
Benzinszûrõt cseréltetek már e85 használata során? Mikor szükséges, más fórumokon néhány ezer km használat után javasolták.
Kipróbáltam vegyesben az e85-öt átalakítás, mindenféle "beavatkozás" nélkül. Elõször kb. 20-30 % körül volt etanol benzinnel vegyítve, így mentem 400-450 km-t, majd emeltem 40 % körülire (eddig cirka 40 km városban). Negatívumot eddig nem tapasztaltam, erõsebbnek, nyomatékosabbnak tûnik alacsonyabb fordulatszámon. Az autó fogyasztása jelentõsen nem nõtt, fed. komp. szerint 7,1 volt hosszú távon (fõút, autópálya), a megtett távolság és a tankolás adataiból én 7,5-7,6 körül számoltam. Hidegben gond nélkül indul.
Az átalakítást jegelem, rengeteget olvastam a fórumokon, szép, jó, de nem gyõztek meg. (Az E85 power nevû szerkezettel szimpatizálok, azonban nekem laikusként kicsit bonyolultnak tûnik az "utánállítása", finomhangolása + corollába még nem szerelték, úgy látom Opelesek körében népszerûbb...).
Benzinszûrõt cseréltetek már e85 használata során? Mikor szükséges, más fórumokon néhány ezer km használat után javasolták.
Na lassan nekem is kiürül a tankból az etanol!
én 66% ban kevertem
Tapasztalatok:
Érzetre semmi különös
Viszont a reggeli hidegben másodikra indul mert az elsõ indítás után leáll! Aztán fokozatosan magára talál valószínû az elektronika gépészkedik
Amíg nem melegedett be nagyobb gáz adásra fuldoklik.
Az utolsó szakaszban nehezen melegszik fel kb 90%nál megpihen a mutató de ha túl vagyunk ezen szépen megy gyorsít stb.
Ami meglepõ volt az 6200 ford után jelentkezett és tiltásig akkorát tol hogy hihetetlen hogy miért nem tudom ! kár hogy ez a tartomány szinte sosincs használva!
én 66% ban kevertem
Tapasztalatok:
Érzetre semmi különös
Viszont a reggeli hidegben másodikra indul mert az elsõ indítás után leáll! Aztán fokozatosan magára talál valószínû az elektronika gépészkedik
Amíg nem melegedett be nagyobb gáz adásra fuldoklik.
Az utolsó szakaszban nehezen melegszik fel kb 90%nál megpihen a mutató de ha túl vagyunk ezen szépen megy gyorsít stb.
Ami meglepõ volt az 6200 ford után jelentkezett és tiltásig akkorát tol hogy hihetetlen hogy miért nem tudom ! kár hogy ez a tartomány szinte sosincs használva!
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Etanol
SZIASZTOK!
PÁR NAPJA TANKOLTAM 99-ES COROLLA-BA. 15L BENZINT+30L ETANOLT
SEMMI GOND,PÖCCRE INDUL,JÓL MEGY,MI KELL MÉG???
ÁLLITÓLAG MÉG TISZTÍTJA IS AZ ÜZEMANYAG RENDSZERT+AZ ÉGÉSTERET...
JA,ÉS NINCS BENNE SEMMI KÜTYÜ! MINDEN GYÁRI!
HA GONDOLJÁTOK PRÓBÁLJÁTOK KI,NEKEM BEVÁLT!!!
ÜDV:Gábor
PÁR NAPJA TANKOLTAM 99-ES COROLLA-BA. 15L BENZINT+30L ETANOLT
SEMMI GOND,PÖCCRE INDUL,JÓL MEGY,MI KELL MÉG???
ÁLLITÓLAG MÉG TISZTÍTJA IS AZ ÜZEMANYAG RENDSZERT+AZ ÉGÉSTERET...
JA,ÉS NINCS BENNE SEMMI KÜTYÜ! MINDEN GYÁRI!
HA GONDOLJÁTOK PRÓBÁLJÁTOK KI,NEKEM BEVÁLT!!!
ÜDV:Gábor
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Van egy AE92etanol topic jelenleg 2 oldallal, ott néhányan leírtuk a tapasztalatainkat.Pepe írta:Sziasztok!
Akinek esetleg van még az etanolról tapasztalata, az írhatna, hogy hosszútávon milyen meg mennyivel eszik többet az autó! Én is nagyon gondolkodom a használatán, de sokféle hírt hallottam róla. Jót és rosszat is. Szóval nem tudom mi a jó...
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Összevontam a két topic-ot. Lehet visszaolvasgatni!
(nekem is hamarosan beszerelésre kerül a bioetun V3.0) Ha bent lesz írok tapasztalatokat.
Egyébként tankoltam már semmiféle átalakítás nélkül fele-felébe és nem volt semmi gond!
Benzinszûrõt CSERÉLNI kell!
(nekem is hamarosan beszerelésre kerül a bioetun V3.0) Ha bent lesz írok tapasztalatokat.
Egyébként tankoltam már semmiféle átalakítás nélkül fele-felébe és nem volt semmi gond!
Benzinszûrõt CSERÉLNI kell!
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Tegnap tankoltam E85-öt az autóba. Kb. 40% E85 és 60% 95-ös benzin lehet most a tankban. Hideg motorral plusz tizenegy fokban alig észrevehetõen többet kelllett indítózni, mint tisztán benzinnel, bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak. Menetteljesítményben nem vettem észre változást, igaz csak városon belül, nagypapásan mentem vele.
Asszonyom is autózott tegnap, neki se tûnt fel semmi különbség.
A fogyasztásra kíváncsi leszek, bár nagyon változó hogy mennyit használjuk városban, elég nagy szokott lenni a szórás, nehéz lesz viszonyítani.
Asszonyom is autózott tegnap, neki se tûnt fel semmi különbség.
A fogyasztásra kíváncsi leszek, bár nagyon változó hogy mennyit használjuk városban, elég nagy szokott lenni a szórás, nehéz lesz viszonyítani.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Tegnap meghajtottam kicsit a Toyotát (még mindig 40% E85, 60% benzin van benne), ugyanúgy megy mint benzinnel. Másodikban kilencvennél még szépen húz, ott meg már úgyis kapcsolom a harmadikat.
Fórumokon olvastam olyat, hogy finom pálinka illata lesz tõle a kipufogó gáznak, sajnos ezt én nem tapasztalom, pedig örülnék neki.
Fórumokon olvastam olyat, hogy finom pálinka illata lesz tõle a kipufogó gáznak, sajnos ezt én nem tapasztalom, pedig örülnék neki.