Hát, én egy csele-csálén álló spoileres autóért képtelen vagyok lelkesedni. Csak mondtam egy számot, amibõl talán kijönne az az állapot, amiben én ezt az autót elfogadnám...horvatht írta:Mi kerül egy millióba a felújításában amit te így a három kép alapján rögtön látsz?
Egyéb toyoták (eladó/vásárolandó)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Szerintem most már mégannyira sem érti senki, hogy mire gondolsz...bepi81 írta:Hát, én egy csele-csálén álló spoileres autóért képtelen vagyok lelkesedni. Csak mondtam egy számot, amibõl talán kijönne az az állapot, amiben én ezt az autót elfogadnám...horvatht írta:Mi kerül egy millióba a felújításában amit te így a három kép alapján rögtön látsz?
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Szerintem szükségtelen nagyon magyarázni: 1991-es a kocsi. Ki tudja, milyen állapotú a kasztni, motor, váltó, hajtás, stb stb stb...
És eleve: ez egy sport(os) kocsi, amit nem azért vesznek meg újonnan, hogy óvják. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy 20 éves a kocsi és 170.000 bevallott km (muhaha) van benne és mindezt közel fél millióért akarják eladni, hát a nem nevezném normálisan beárazottnak. Ja, hogy ennél szoktak drágábbakat is hirdetni? Na, azok még inkább mosolygásra késztetnek...
Visszatérve az 1M-re: Még egyszer leírom, hogy mondtam egy árat, amibe kb belefér a kocsi teljes felújítása olyan színvonalra, ami méltó lenne egy MR2-höz, mert amúgy a típust nagyon szeretem, tetszik is a formája, csak 20 év körüli autóra én már erõsen szkeptikusan nézek, de legalábbis nagyon tip-topnak kell lennie ahhoz, hogy elismerésemet kiérdemelje (no, nem, mintha ez bárki másnak akármit is számítana, vagy számítania kellene rajtam kívül)
Egy jó példa mindennemû nyalás nélkül: Walaki autóján végzett munkákat, illetve azokról készült képeket sokszor megnézem, mert számomra az egy igényes munkának tekinthetõ, jó látni, hogy mibõl mit hoztak össze (a projektek között természetesen nem csak az övé tetszik, de most csak az övét emeltem ki a teljesség igénye nélkül).
Visszatérve a hirdetésre, hiányos, és igénytelen, akárki is tette fel...
És eleve: ez egy sport(os) kocsi, amit nem azért vesznek meg újonnan, hogy óvják. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy 20 éves a kocsi és 170.000 bevallott km (muhaha) van benne és mindezt közel fél millióért akarják eladni, hát a nem nevezném normálisan beárazottnak. Ja, hogy ennél szoktak drágábbakat is hirdetni? Na, azok még inkább mosolygásra késztetnek...
Visszatérve az 1M-re: Még egyszer leírom, hogy mondtam egy árat, amibe kb belefér a kocsi teljes felújítása olyan színvonalra, ami méltó lenne egy MR2-höz, mert amúgy a típust nagyon szeretem, tetszik is a formája, csak 20 év körüli autóra én már erõsen szkeptikusan nézek, de legalábbis nagyon tip-topnak kell lennie ahhoz, hogy elismerésemet kiérdemelje (no, nem, mintha ez bárki másnak akármit is számítana, vagy számítania kellene rajtam kívül)
Egy jó példa mindennemû nyalás nélkül: Walaki autóján végzett munkákat, illetve azokról készült képeket sokszor megnézem, mert számomra az egy igényes munkának tekinthetõ, jó látni, hogy mibõl mit hoztak össze (a projektek között természetesen nem csak az övé tetszik, de most csak az övét emeltem ki a teljesség igénye nélkül).
Visszatérve a hirdetésre, hiányos, és igénytelen, akárki is tette fel...
- horvatht
- Aktív fóruméletet élõ

Pont, hogy szükséges magyarázni. Ez a lényeg, hogy ki tudja milyen állapotú. Egyikünk se tudja. Lehet, hogy a motor/váltó teljesen rendben van, akár 300ezer kilóméterrel is. Mondjuk, hogy a kasztni a rossz, akkor se kell 1 milliót rákölteni, hogy egy használható és szép sw20ad legyen, ellentétben a többi hirdetett sw20al hahun. (De ez ugyanúgy csak elméleti következtetés, mint a tied, egyiknek sincs alapja, mégis ez az egyetlen kocsi aminél érdemes lenne akár el is gondolkodni rajta és nem rögtön leírni.) Pont ezért linkeltem a hirdetést.
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Oké, elfogadom a véleményed, én azért írtam egy nagyobb összeget, hogy abból valószínûleg így is úgy is kijönne a rendbetétele. Ilyen autóknál érdemesebb nagyobb összegekkel kalkulálni, mint abban bízni, hogy rendben van. Pl., ha egy utolsó generációs Celicáról beszélgetnénk, akkor azt mondanám, hogy kb olaj- és szûrõ csere, és pont, vagy max fékek... de ennél inkább vagyok szkeptikus, minthogy úgy nézzek rá, mint egy hibátlan autóra. És ismétlem, a hirdetés is igénytelen, mégis mit várhatunk akkor az autótól, vajon a hirdetõ mennyire lehetett az autójára odafigyelõ ,azt szervizelõ/szervizeltetõ gondos gazda, ha egy hirdetést sem tud úgy felrakni, hogy abban legalább a képek legyenek normálisak. Ráadásul, még azt sem hazudja oda, hogy megkímélt, szervizelt állapot, s ez számomra azt jelenti, hogy szegény autó állapota még a hazugságot sem érdemli meg, tehát pusztul.
Bocs, de ez a véleményem róla. Kb annyit csinált a hirdetõ, hogy bepipálgatta a felszereltséget, meg odaírta, hogy "azonnal vihetõ", azaz, mindegy, csak vigyed, bammeg!
Nem tudom, így érthetõbb-e, amire célozni akartam?
Persze ettõl eltérõen elvileg létezik még esély arra, hogy a kocsi tényleg elfogadható, uram bocsá', jó állapotban van, találták a pusztában... elhagyatottan...
De most komolyan, erre nem sok esélyt látok. 
Bocs, de ez a véleményem róla. Kb annyit csinált a hirdetõ, hogy bepipálgatta a felszereltséget, meg odaírta, hogy "azonnal vihetõ", azaz, mindegy, csak vigyed, bammeg!
Nem tudom, így érthetõbb-e, amire célozni akartam?
Persze ettõl eltérõen elvileg létezik még esély arra, hogy a kocsi tényleg elfogadható, uram bocsá', jó állapotban van, találták a pusztában... elhagyatottan...
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ízlések és pofonok....bepi81 írta: 20 év körüli autóra én már erõsen szkeptikusan nézek, de legalábbis nagyon tip-topnak kell lennie ahhoz, hogy elismerésemet kiérdemelje (no, nem, mintha ez bárki másnak akármit is számítana, vagy számítania kellene rajtam kívül)
Szerintem érdemes belevágni akár egy lógó talpasgömbfejû, korrodált hátsó ívekkel rendelkezõ E9 Gt-i be is 22 éves kora ellenére, netán egy 25+ éves E8 Hb GT-be, vagy egy jobban felszerelt GL-be.
A kis hibákat a nevetséges árukhoz képest is még ha kijavítjuk, akkor sem vagyunk nagy összegnél és SZERINTEM! sokkal, de sokkal több vezetési élményt, utazási komfortot, kellemes apró részletet nyújtHAT, mint több új típus. És nem a 4AGE miatt mondom. Lehet szó akár egy 1.3 GL-rõl, egy 1.6 Gli-rõl is.
Tudom, kockafejû régi szarpárti vagyok
Mindemellett a km akár valós is lehet. Egy MR2 pont nem az az autó, amivel mindenhova császkál az ember. Csomagtere se nagy, nem is a legtágasabb... Tipikus hétvégi autó. Egy sima Gti belõle a 3SGE motorral igazán szívós tud lenni. A kuplungot sokszor felemésztheti, de ha olajat cseréltek a motorban, akkor sokáig bírja. Simán el tudok képzelni ennyi idõsen belõlük 150-250 ezer km-eseket.
Félreértés ne essék, a hirdetésben szereplõ példány nekem sem túl szimpi elsõre, sõt..., de "egy megnézést mindenképp megér". Ha a csúf külsõ alatt tényleg egybe van, megérheti megvenni az ára miatt. Egy normális lökös, pár kopó alkatrész cseréje, hibák kijavítása még mindig olcsóbb lehet, mint egy milliós+ példányé. Aztán az is lehet, sõt valószínû, hogy sikoltozva menekülnék tõle, de egy esélyt megér...
Azzal meg ismét nem értek egyet, hogy egy szép és jó SW20 miért ne kerülhetne akár 1 millióba, a Turbos, meg akár másfélbe? Szép, ritka, egyedi autó még a mai nap is kellemes vonalvezetéssel.
Valakinek százszor többet ér az, hogy Turbo, Targa, Középmotor, Hátsó hajtás, keret nélküli ablakok, bukólámpa, alacsony, széles, sportos, szép belsõs, Toyota és még jó állapotú is, mint egy éppen nagyon jó fogásnak számító 1.2-es Fabia (de akár E12-es Corolla) 1 millió 3-ért.
Ha az embernek az az igénye, hogy sportautót keressen konkrét kritériumok szerint, akkor nem nézi azokat, hogy ez 91-es és több 100 ezer Ft?....
Szerintem...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Igen, sok gondolatoddal egyetértek, Pacsker, fõleg azzal, hogy "Valakinek százszor többet ér az, hogy Turbo, Targa, Középmotor, Hátsó hajtás, keret nélküli ablakok, bukólámpa, alacsony, széles, sportos, szép belsõs, Toyota és még jó állapotú is, mint egy éppen nagyon jó fogásnak számító 1.2-es Fabia
Márpedig ez az autó igazi élményautó számomra. Jó, én, meg akkor a másik kockafej vagyok, mert engem az AE-86-on kívül nemigazán hoznak lázba a régebbi autótípusok, kivéve a W126 SEC Merdzsók, de ez más téma lesz, inkább a modernebb autók. Ez ízlések és pofonok kérdése egyértelmûen, viszont SOHA nem szarozom le a régi típusokat (autóbuzi révén), csak nem mozgatnak meg. Ez az MR2, viszont számomra egy örökzöld különlegesség lesz mindig is, mindegy, milyen évszámot írunk.
És, igen, egy fullosan felújított példány, pláne, ha turbós is, megér akár 1M feletti összeget is... vagyis nekem megérne, ha ki tudnám fizetni...
Márpedig ez az autó igazi élményautó számomra. Jó, én, meg akkor a másik kockafej vagyok, mert engem az AE-86-on kívül nemigazán hoznak lázba a régebbi autótípusok, kivéve a W126 SEC Merdzsók, de ez más téma lesz, inkább a modernebb autók. Ez ízlések és pofonok kérdése egyértelmûen, viszont SOHA nem szarozom le a régi típusokat (autóbuzi révén), csak nem mozgatnak meg. Ez az MR2, viszont számomra egy örökzöld különlegesség lesz mindig is, mindegy, milyen évszámot írunk.
És, igen, egy fullosan felújított példány, pláne, ha turbós is, megér akár 1M feletti összeget is... vagyis nekem megérne, ha ki tudnám fizetni...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Jaja... Én csak egy ujjamon összetudnék szedni a saját autómra legalább 500.000Ft értékû cuccot... sõt! Futómû + normális hifi + némi optikai fólia a kasztnira, és kis sem jön fél millából...horvatht írta:Bepi értem mire gondolsz, persze, hogy rá lehetne költeni 1 millió forintot, csak kíváncsi voltam mire gondoltál ez alatt az összeg alatt. Egyébként meg mire nem lehetne egy milliót rákölteni?