kw3v865 írta:Milyen légszûrõt érdemes venni? Melyik a legjobb? Én a Jakoparts márkájút néztem ki (elvileg gyári). Szerintetek jó választás?
A levegõ szûrõnek jó választás a Jacoparts is, meg a Japanparts is, nem túl drágák. Szûrõ kérdésben inkább az olajszûrõ esetében érdemes gyárit, vagy még inkább MANN-t venni, az sokkal fontosabb, mint a levegõ szûrõ milyensége.
Az olajszûrõt eddig mindig a márkaszervízben cserélték (gondolom õk alapból gyári adnak), és ezután is oda fogom vinni. Úgy gondolkodom, hogy a levegõ- és pollenszûrõket nem érdemes tõlük venni, mert olcsóbban is meg lehet kapni (remélem nem rosszabb minõségû mint az eredeti Toyota), ezért inkább külön veszem meg.
Unixnál néztem a levegõszûrõt, 4200 Ft a Jakoparts (gyári), a MANN 6200 Ft, az már nagyon sok, és nem hinném, hogy minõségben jobb lenne.
Minõségben nem kérdés, hogy jobb a MANN, de azt a felárat szerintem nem indokolt megfizetni. Légszûrõ és légszûrõ között kisebb a különbség, mint olaj- és olajszûrõ között. Teljesen jó a Jacoparts, ne félj miatta.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81 írta:Minõségben nem kérdés, hogy jobb a MANN, de azt a felárat szerintem nem indokolt megfizetni. Légszûrõ és légszûrõ között kisebb a különbség, mint olaj- és olajszûrõ között. Teljesen jó a Jacoparts, ne félj miatta.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy melyik a Toyota hivatalos beszállítója.
bepi81 írta:Minõségben nem kérdés, hogy jobb a MANN, de azt a felárat szerintem nem indokolt megfizetni. Légszûrõ és légszûrõ között kisebb a különbség, mint olaj- és olajszûrõ között. Teljesen jó a Jacoparts, ne félj miatta.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy melyik a Toyota hivatalos beszállítója.
A Denso az egyik...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Olyan problémám van hogy sikerrel vettünk egy ismerõssel egy e12 kombi 1.4-est csak van a rossz szervíznek 1-2 nyoma pl bekéne szerezni a légszûrõház záró T alakú fülecskét amivel bezárod a végén. Ezt ugyanis valami nagyonokos az egyiket eltörte a másikat meg vissza se rakta. Nemtudjátok hogy honnan lehetne ilyet szerezni???, de a légszûrõházzal együtt nem kell hanem csak a záró fülecskék.
Errõl volna szó:
A ház pedig ígyen néz ki:
George59 írta:Valaki megtudja mondani, hogy melyik tisztító spray nem árt 2006-os Corolla gyári könnyû felnijeinek?
A ferodol port akarom letisztítani róluk de nem akarok karburátor vagy fék tisztító sprayt használni, mert nem tudom, hogy ezek a tisztító folyadékok nem károsítanák-e a lakkot a felnin.
George59 írta:Valaki megtudja mondani, hogy melyik tisztító spray nem árt 2006-os Corolla gyári könnyû felnijeinek?
A ferodol port akarom letisztítani róluk de nem akarok karburátor vagy fék tisztító sprayt használni, mert nem tudom, hogy ezek a tisztító folyadékok nem károsítanák-e a lakkot a felnin.
George
George59 írta:Helló!
Valaki tudja, hogy a Jakoparts olajszûrõvel jön-e egy új leeresztõ csavar tömítés, vagy ha nem, akkor mi az átmérõje?
És mibõl van, réz, alumínium?
George
George59 írta:Helló!
Valaki tudja, hogy a Jakoparts olajszûrõvel jön-e egy új leeresztõ csavar tömítés, vagy ha nem, akkor mi az átmérõje?
És mibõl van, réz, alumínium?
Delnire kicsit higított háztartási sósav. Ecsettel felkened (szemüvegbe), hagyod pár percet hatni, majd bõ vízzel lemosod. (ha lehet ne a fûre). Csodákra képes. Aztán sima mosószerrel átlötykölöd és rongyal szárazra.
Japanparts olajszûrõhöz nem kapsz olajleeresztõt tömítést.
Egységes szabvány majdnem az összes Toyotának. Bemész akármelyik Toyota kereskedésbe és adnak 1-2 száz forintért vagy ingyen. A régi rezes, az új valami azbesztes alu roppantós megoldás. Mindkettõ gyári és bátran.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Hali!
E12 corollára 215/40 R17 es gumikkal a 7 coll széles ET40-es felni felmegy szerintetek?
Postán jönne, és így nem tudom felpróbálni sajnos!
Van valakinek hasonló?
7coll széles ET 40
Köszi!
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)