AutóHiFi szerelés, és minden ami hozzá tartozik

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

És elõre mit szánsz?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
lallr360
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: lallr360 »

PiciPeti írta:És elõre mit szánsz?
Egyenlõre csak hátsókat cserélem.

szerk: beépítése meg úgy néz ki hogy 3db papíron 12mm-es OSB faragasztóval összeragasztottam és beraktam régi akku alá így estére szárad pont kiadja a 35mm szükséges kiemelést, már leméricskéltem holnap megcsinálom a bal oldalit, ha bevállik a módszer akkor a másik oldalát is ugyan így :)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

OSB helyett jobb az MDF kiemelõgyûrûnek. Merevebb, homogén. :wink:

De én a helyedben inkább elõre raknám be... Vagy ha ragaszkodsz hozzá, hogy hátul is legyen hangszóró, akkor a magasakat kösd inkább le. Nem jó az ha magad mögül hallod... A rádiónak, tv-nek sem háttal ülünk. Színpadról nem is beszélve. :)
Elõre pedig egy komponens szettet tegyél. Pl Audio System MX165, vagy Hertz DSK. Inkább elõbbi... Fõleg, ha csak fejrõl akarod hajtani...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
lallr360
Újonc
Újonc

PiciPeti írta:OSB helyett jobb az MDF kiemelõgyûrûnek. Merevebb, homogén. :wink:

De én a helyedben inkább elõre raknám be... Vagy ha ragaszkodsz hozzá, hogy hátul is legyen hangszóró, akkor a magasakat kösd inkább le. Nem jó az ha magad mögül hallod... A rádiónak, tv-nek sem háttal ülünk. Színpadról nem is beszélve. :)
Elõre pedig egy komponens szettet tegyél. Pl Audio System MX165, vagy Hertz DSK. Inkább elõbbi... Fõleg, ha csak fejrõl akarod hajtani...
Elõre nem szeretnék faragni, kinéztem egy új szett Ground Zero-t az 130mm-es, bolti ár feléért megkapnám és lehet azt tenném be inkább mert az plug'n play ha jól tudom, idõvel lehet teszek be hátra egy erõsítõt, az a lényeg hogy szóljon jól, basszus is lehetõ legtöbb legyen de ládát semmi kép sem szeretnék mert fölöslegesnek érzem hogy elfoglalja a fél csomagtartót.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szerintem olvasd át ezeket a cikkeket: Tudásbázis

Sok kidobott pénztõl, és munkától/idegeskedéstõl óvod meg magad...

Szerintem:

Elõre 16-os komponens szett (aminek van külön hangváltója, és magassugárzója, azok amiket írtam elég érzékenyek, nem kell erõmûvet kötni rá, hogy megszólaljon)
Hátra semmi, vagy ha már megvan a Hifo, akkor magasat lekötni róla, hogy csak "mélyet" közepet adjon. Akkor nem fogod annyira hátulról hallani. De a legjobb lenne be se tenni, inkább továbbadni...
Bár emlékeim szerint az E11 ajtókárpitja alatt nincs hely 16osnak, ha nincs kedves faragni, akkor keress 13-as Rainbow szettet. Azok elég szépen szólnak, és viszonylag olcsók...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
lallr360
Újonc
Újonc

Köszi, Hifo-t mindenképpen meg szeretném tartani, akkor lekötöm róla majd a csipogókat. Tudsz mutatni/linkelni olyan szettet elõre ami 100% hogy barkácsolás nélkül be megy gyári helyére?
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

lallr360 írta:
Jorn írta:62mm beép. mélység, ehhez már biztosan kell beépítõkeret elõre, vagy kis szerencsével a gyári hangszóró "keretének" a felhasználásával megoldható...
(általában van a hangszórókon egy gumiperem, ami levehetõ, ha mögérakod az is emelhet néhány mm-t...)
Mostmár végeztem, le van bontva, holnap jön a hangszóró, viszont azon csodálkoztam hogy a kalaptartó gyárilag okádék módon van kivágva? Nem faragta senki sem, újkora óta a miénk az autó...
Lehet, hogy már itthon, az autókereskedésben rakták bele a hátsó hangszórókat...
Nekem az ülésfûtés gombjainak a rések vannak hanyag módon kivágva, persze csak szétszedéskor látszik... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lallr360 írta:Köszi, Hifo-t mindenképpen meg szeretném tartani, akkor lekötöm róla majd a csipogókat. Tudsz mutatni/linkelni olyan szettet elõre ami 100% hogy barkácsolás nélkül be megy gyári helyére?
Sajna nem... De 30mm-es kiemelõ kerettel szerintem bármi bemegy 13centisbõl.
'07 E12 D-4D, Linea Luna
lallr360
Újonc
Újonc

Nos, beszéltem asztalos haverommal, estére meglesz a kiemelõkeret méretre profin legyártva. Remélhetõleg még ma be is tudom szerelni :) Képekkel meg beszámolóval jövök amint elkészül. 8)
lallr360
Újonc
Újonc

lallr360 írta:Nos, beszéltem asztalos haverommal, estére meglesz a kiemelõkeret méretre profin legyártva. Remélhetõleg még ma be is tudom szerelni :) Képekkel meg beszámolóval jövök amint elkészül. 8)
Nos, sikerült berakni, 2.8cm lett a kiemelõkeret emiatt nem passzol a gyári hangszórórács, pedig nem sok kellene. Nélküle meg elég ronda a kivágás a kalaptartón így valószínüleg az lesz hogy lemásoltatom másik hangszórókivágásokkal. Addig is itt egy kép: [web]http://imagerz.com/QE5CWUtvAwMBAAlEGAVR[/web]
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

PiciPeti írta:OSB helyett jobb az MDF kiemelõgyûrûnek. Merevebb, homogén. :wink:

Peti, szerinted ezeket elég lehet erõsítõ nélkül, a gyári fejrõl meghajtani (számomra azért a jelenlegi gyári szett nem eléggé hangos és a torzítást elkerülendõ, bizonyos hangerõ felett elveszi a mélyet), vagy azért mégiscsak kell egy izmosabb forrás a hanghoz?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ezekkel a gyárihoz hasonló hangerõ érhetõ el, csak sokkal jobb minõségben. A gyári papírmembránosnál nagyobb érzékenységût képtelenség gyártani...

De ha már van normális hangszóród, akkor inkább erõsítõt vegyél :wink:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Idõvel talán egy elsõ szett (kb 20.000Ft) vásárlása még akár bele is férhet, de a Corollából adott az erõsítõ (Jensen Invader 4000) és a kábelezés kompletten. Ezt átraknám, de az Avéban már gyárilag van csipogó, ezért a koax Carpower elsõ szettet nem erõltetném, inkább egy komponens szettet tudnék elképzelni az elsõ ajtóba. A Corolla baleseténél széthasadt a mélyláda, de 5000Ft-ért tudok venni pontosan ugyanolyan szabvány ládát. Ez amúgy egy nagyon egyszerû, MNC812-es láda, semmi extra:
Kép
Jelenleg egy szintén nagyon egyszerû MNC 25, vagy 30cm-s subhangszóró van benne, de ez is csereérett lehet majd, ha jobb hangzást akarnék. Szólogat...

Azok a komponens szettek tetszenek és árban is elérhetõk, amiket linkeltél, fõleg a Hertz szimpatikus a külsõ hangváltója miatt. A gyári fejegységet azonban nem tervezem cserélni, szeretném megtartani az autóban a ránézésre eredeti állapotot, ellenben a kárpitok alatti hangszórókban engedélyeznék módosítást...
A projekt még nem aktuális, szépen apránként, hogy az asszony ne nagyon vegye észre a havi büdzsében a rászánt összeg hiányát, tervezem beszerezni a dolgokat, és a szigetelést is meg szeretném csinálni. Lassan.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A külön hangváltó nekem is szimpatikusabb (minek zenéljen olyan tartományban, ahol nem kedvezõ?) Viszont az AS bíztatóbb felépítésû.
Legjobb lenne mindkettõt meghallgatni az ajtóba szerelve, és úgy dönteni. De ez itthon sajnos még nem nagyon megoldható... :?

Amúgy az MNC láda helyett keress valami normálisat, ami legalább 40mm-es MDF-bõl van, dupla, süllyesztett elõlappal. ~40l körüli reflex általában jó szokott lenni a legtöbb nyomóhoz. Egy állítható reflexcsõvel meg hangolhatod is akár.
Ár/értékben szerintem az öreg JBL-ek, DLS, Phase, AS, SPL Dynamics (nem SPL, az kínai) amik jók átlagos felhasználásra.
Nekem SPL D. V300D2 van, szépen tud zenélni is, jóformán észre se veszed, hogy jelen van, csak a hiányát, ha nem :roll:
Ugyanakkor lehet vele mûszerfalon cd-t táncoltatni... :twisted:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
lallr360
Újonc
Újonc

Na, rég írtam már ide. Lassan de haladok. Ahogy mondtad Peti lekötöttem a hátsó magasokat, de vissza is kötöttem mivel nekem úgy jobban tetszik, fater Avensisébe is hátul is vannak magasok és teljesen élvezhetõ. Meglett az új kalaptartó is, még nincsenek kivágva a lyukak rajta, azt majd külön szabja be egyik haverom: link
Kárpit anyag is megjött, beépítõ gyûrûket már bevontam vele: link (kicsit koszos minden de majd ha finisben leszek kitakarítom)
Már csak ki kell vágni a kalaptartót majd lekárpitozni és összerakni, hétvégén remélem végzek vele.

Kicsit off, de megjött végre a kulcstartóm is: link
Válasz küldése