Motor csörgés, kopogás szenzor, üzemanyagok

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Reagáltam...
Két héten belül...

A nevem mától VillámSpencer...
:twisted: :twisted: :twisted:

Szabber
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

szullosz írta:Reagáltam...
Két héten belül...

Szabber
VillámSpencer !

Az alvázszám nem titok, ugye ??? :lol:
"Nehogy beleírjatok....folyt.köv....." :lol:
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Lackó írta:
szullosz írta:Reagáltam...
Két héten belül...

Szabber
VillámSpencer !

Az alvázszám nem titok, ugye ??? :lol:
"Nehogy beleírjatok....folyt.köv....." :lol:
Te biztosan új lehetsz...
Felhívom a figyelmed kispajtás, hogy a topic moderátora is vagyok egyben!

Ha kóstolgatsz, mehetsz fát szedni az árokpartra...

Remélem világos voltam!

Szabber
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Na....menj a bozótba, azt szeggyed össze....DEMICSINÁÁÁLSZ ??? :lol:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Lackó írta:Na....menj a bozótba, azt szeggyed össze....DEMICSINÁÁÁLSZ ??? :lol:
A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.
A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.

:rizspekta:
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Gabes »

babaluga írta:
2) A gázpedál lenyomásakor a motortérbõl zörgést hallok. Visszaolvastam az összes releváns topikot, de teljesen egyezõ problémával nem, csak hasonlóval találkoztam. Leggyakrabban autópályán 110-130 km/h környékén jelentkezik, de városban, lassabb sebességnél is elõfordul, például amikor fekvõrendõr elõtt lelassítok szinte 0-ra, majd utána kettesben gyorsítok. Akkor is gyakran zörög. Amint felengedem a gázpedált, abbamarad a zörgés, azonnal. Mi lehet a probléma?
Nekem is hasonló problémám van E10nél. Görögországba voltam múlthéten, és visszafelé úton elkezdett csörögni a motor nagyobb terhelésre. Fõként pl. harmadikba történõ erõteljes gyorsításnál. Kisebb gáznál nincs semmi rendellenes hang. Majdnem azon a határon kezdõdik, mikor az economy lámpa átvált pirosba. Azt hittem, h a kinti benzin miatt (szerbia) csinálja, de már többször kifogyasztottam majdnem teljesen és utána tankoltam 100ast OMVnél, de még mindig megvan a tünet. Próbáljam én is meg a gyertyacserét? Azt jól tudom, h hézagot kell állítani a beszerelés elõtt (0,8mm)?

köszi, Gábor
'95 E10 Hatchback 1.3 XLi 4E-FE
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Gabes írta:
babaluga írta:
2) A gázpedál lenyomásakor a motortérbõl zörgést hallok. Visszaolvastam az összes releváns topikot, de teljesen egyezõ problémával nem, csak hasonlóval találkoztam. Leggyakrabban autópályán 110-130 km/h környékén jelentkezik, de városban, lassabb sebességnél is elõfordul, például amikor fekvõrendõr elõtt lelassítok szinte 0-ra, majd utána kettesben gyorsítok. Akkor is gyakran zörög. Amint felengedem a gázpedált, abbamarad a zörgés, azonnal. Mi lehet a probléma?
Nekem is hasonló problémám van E10nél. Görögországba voltam múlthéten, és visszafelé úton elkezdett csörögni a motor nagyobb terhelésre. Fõként pl. harmadikba történõ erõteljes gyorsításnál. Kisebb gáznál nincs semmi rendellenes hang. Majdnem azon a határon kezdõdik, mikor az economy lámpa átvált pirosba. Azt hittem, h a kinti benzin miatt (szerbia) csinálja, de már többször kifogyasztottam majdnem teljesen és utána tankoltam 100ast OMVnél, de még mindig megvan a tünet. Próbáljam én is meg a gyertyacserét? Azt jól tudom, h hézagot kell állítani a beszerelés elõtt (0,8mm)?

köszi, Gábor
Hali !

Kopogásos égés (öngyulladás). Jó esetben csak gyertya, de lehet kokszosodás az égéstérben. Olajat nem eszi ?
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

Lackó írta:
Gabes írta:
babaluga írta:

köszi, Gábor
Hali !

Kopogásos égés (öngyulladás). Jó esetben csak gyertya, de lehet kokszosodás az égéstérben. Olajat nem eszi ?
Szerintem nem eszik sokat (10.000 km-en 1-1,2l). Ma kicseréltem a gyertyákat, és siker! :) Elhallgatott szépen. Örülök, h nincs más gond vele.
babaluga
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: babaluga »

Lackó írta:
Gabes írta:
Lackó írta: Hali !

Szerintem nem eszik sokat (10.000 km-en 1-1,2l). Ma kicseréltem a gyertyákat, és siker! :) Elhallgatott szépen. Örülök, h nincs más gond vele.
Szuper !

Az az olajfogyás elhanyagolható.
És nálad is úgy volt, hogy amint leveszed a lábad a gázról, abbahagyja? Nekem ez volt az, ami nagyon rendellenesnek tûnt. 1 éve lett gyertya cserélve, szóval gáz lenne, ha az lenne bajos :( de ha nálad megoldott, lehet én is kipróbálom.

Köszi a korábbi tippeket is!
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

Gázelvételre elhallgat igen. De végülis nem oldotta meg sajnos. Nagy terhelésre még mindig csörög, csak sokkal késõbb - tehát nagyobb terhelésre mint eddig. Viszont annyira nem hangos, szóval lehet nem kopogásos égésrõl van szó - nem tudom annak pontosan milyen hangja van. Egyik szerelõ ismerõsöm eljött velem egy körre és õ nem hallott semmi rendelleneset. Viszont én hallom a "csörgést" ami eddig nem volt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha nem meghúzott csavar alatt rezonálna egy alátét.
babaluga
Újonc
Újonc

motor csörgés

Gabes írta:Gázelvételre elhallgat igen. De végülis nem oldotta meg sajnos. Nagy terhelésre még mindig csörög, csak sokkal késõbb - tehát nagyobb terhelésre mint eddig. Viszont annyira nem hangos, szóval lehet nem kopogásos égésrõl van szó - nem tudom annak pontosan milyen hangja van. Egyik szerelõ ismerõsöm eljött velem egy körre és õ nem hallott semmi rendelleneset. Viszont én hallom a "csörgést" ami eddig nem volt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha nem meghúzott csavar alatt rezonálna egy alátét.
Jaja olyasmi, vagy mint amikor egy kis drótot dugsz a ventillátorba. És ugye ez gyakran megesik :D
Attila segített a fórumról kis diagnosztikával, mentünk egy kört és sikerült elõidézni a hangot.
Akkor ha minden igaz, ez nem kritikus hiba, ugye? Csak zavaró...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Hosszabb távon szerintem szétb..a a hengerfalat... Nálam is elõfordul sajnos néha.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
babaluga
Újonc
Újonc

montoya írta:Hosszabb távon szerintem szétb..a a hengerfalat... Nálam is elõfordul sajnos néha.
Akkor ha jól értelmeztem és foglalom össze a korábbiakat, 2 alternatíva létezik a megoldásra:
- motorvezérlõ-elektronika csere
- 100-as (98-as?) benzin tankolása.

De csak elõbbi hoz garantált eredményt :(
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Gyertyacsere, és pár tankolásra a drágább benzin mellé etanol vagy spuri. Valószínûleg az okozza, hogy a hengerben lévõ lerakódás növeli a kompressziót, és ezt már nem bírja a benzin, csak a drágább. Vagy az se. Nyilván nem kell hozzá sok, ha picit számol az ember, 10-es kompresszió esetén az eredeti égéstér 1%-át elfoglaló kosz már a robbanás elõtti (összenyomott) pillanatban 10%-ot emészt el, tehát 10-rõl 11-re növeli a kompressziót.

Olajfogyasztásod nincs? Az égéstérben elégett olaj simán okozhat ilyet.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
babaluga
Újonc
Újonc

montoya írta:Gyertyacsere, és pár tankolásra a drágább benzin mellé etanol vagy spuri. Valószínûleg az okozza, hogy a hengerben lévõ lerakódás növeli a kompressziót, és ezt már nem bírja a benzin, csak a drágább. Vagy az se. Nyilván nem kell hozzá sok, ha picit számol az ember, 10-es kompresszió esetén az eredeti égéstér 1%-át elfoglaló kosz már a robbanás elõtti (összenyomott) pillanatban 10%-ot emészt el, tehát 10-rõl 11-re növeli a kompressziót.

Olajfogyasztásod nincs? Az égéstérben elégett olaj simán okozhat ilyet.
De van. 6000 km alatt 2 flaskát benyelt :(
Válasz küldése