Donorautó behozatal alkatrészvámolással
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Donorautó behozatal alkatrészvámolással
Ki mit tud róla? Szeretnék hozni Ausztriából egy E10 dieselt az enyém ellátására, csak nem tudom, hogy hazagurulhatok-e vele a saját rendszámával, vagy E rendszám kell rá, hol vámolhatom, stb.
hogy működik ez? Aki tud valamit, írja be legyenszíves!
- B Jani
- Visszajáró

Re: Donorautó behozatal alkatrészvámolással
Szia!DBandesz írta:Ki mit tud róla? Szeretnék hozni Ausztriából egy E10 dieselt az enyém ellátására, csak nem tudom, hogy hazagurulhatok-e vele a saját rendszámával, vagy E rendszám kell rá, hol vámolhatom, stb.
Trailerel menj.Ha bontóba veszed az autót akkor egyszerűbb mert már ki van vonva a forgalomból.De így is kell egy bontási engedély,amit a "bontós" elintéz a polgármesternél.A számlán szereplő összegnek a 10%-át kell a határon befizetned.Ennyi
A másik variáció,hogy rendszámos gépet(műszakivizsgával)hozol be az elég bonyolult.Ha van kint ismerős akkor egyszerűbb,de mindenképp drágább megoldás.
Van még egy megoldás,de az már a csempészés kategóriába tartozik.
Hónodalá csapod a rendszámod kivisz valaki,megveszed,felcsavarod és jössz.Közbe izgulsz(máraki)hogy nehogy belefuss egy komoly kontrollba.
- konásandrás
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
2007 december óta még vannak határok?B Jani írta:A számlán szereplő összegnek a 10%-át kell a határon befizetned.Ennyi![]()
EU-n belül is kell vámot fizetni?
E11 facelift
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Erre gondoltam én is! Most akkor mi van a határokkal kapcsolatban? Szerintem csak akkor kell "honosítani" ha forgalomba akarom helyezni, vagy nem?konásandrás írta:2007 december óta még vannak határok?B Jani írta:A számlán szereplő összegnek a 10%-át kell a határon befizetned.Ennyi![]()
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Én úgy tudom alkatrésznek ingyen hozhatod. (Ha traileren jön!!! )
Bár hallottam már vámról is. Beszéld meg a bontóssal, hogy a vételár legyen vmi jelképes összeg, a többi a zsebébe megy. Így a papíron kevés szerepel és nem fizetsz.
Esetleg ha fehér a kocsi és az ajtók száma stimmel, akkor a rádobjuk hazajövünk is bejátszhat.
Szerintem Szombathely környékén keress egy trailerest, menj ki vele, hozd át a határon, aztánfel a rendszám és irány a pálya.
Sajnos csak így lehet megoldani ebben az országban. Mindenképp lehúznak és akkor egy deci benzint nem töltöttél bele
Bár hallottam már vámról is. Beszéld meg a bontóssal, hogy a vételár legyen vmi jelképes összeg, a többi a zsebébe megy. Így a papíron kevés szerepel és nem fizetsz.
Esetleg ha fehér a kocsi és az ajtók száma stimmel, akkor a rádobjuk hazajövünk is bejátszhat.
Szerintem Szombathely környékén keress egy trailerest, menj ki vele, hozd át a határon, aztánfel a rendszám és irány a pálya.
Sajnos csak így lehet megoldani ebben az országban. Mindenképp lehúznak és akkor egy deci benzint nem töltöttél bele
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Nagy agyalás megy bennem:
annyit változott az autóhasználati szokásom az utóbbi időben, hogy nem megyek már annyit, hogy a diesel autó megérje. Leginkább városban prüttyögök, oda meg szerintem luxus a 2000 köbcenti közterheit fizetni, arról nem beszélve, hogy a motornak sem tez jót, hogy szinte be sem melegszik. Lehet, hogy elmérem és veszek valami kisköbcentis benzinest.
Ugyanakkor nagyon hozzám nőtt a meglévő... és kell neki a donor, mert az ősszel leghamarabb, de legkésőbb a tél igazi beállta előtt szívátültetést kell végrehajtanom. Sajna. Hiába, a 700 000 km csak sok, még egy sokat látott Toyotának is.
Most mit csináljak???? Vélemény?
annyit változott az autóhasználati szokásom az utóbbi időben, hogy nem megyek már annyit, hogy a diesel autó megérje. Leginkább városban prüttyögök, oda meg szerintem luxus a 2000 köbcenti közterheit fizetni, arról nem beszélve, hogy a motornak sem tez jót, hogy szinte be sem melegszik. Lehet, hogy elmérem és veszek valami kisköbcentis benzinest.
Ugyanakkor nagyon hozzám nőtt a meglévő... és kell neki a donor, mert az ősszel leghamarabb, de legkésőbb a tél igazi beállta előtt szívátültetést kell végrehajtanom. Sajna. Hiába, a 700 000 km csak sok, még egy sokat látott Toyotának is.
Most mit csináljak???? Vélemény?
- B Jani
- Visszajáró

Háát erre nem is gondoltam.konásandrás írta:2007 december óta még vannak határok?B Jani írta:A számlán szereplő összegnek a 10%-át kell a határon befizetned.Ennyi![]()
Egy ismerősöm aki évek óta kint melózik At-ba Ő mondta ezt,igaz még tavaly.