|
Corolla Club Hungary CCH Fórum
|
|

|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
tibierdrol Visszajáró

Csatlakozott: 2009.08.05., 14:57 Hozzászólások: 126 Tartózkodási hely: Érd
|
Elküldve: 2010 Jún. 02, 08:44 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szüleim E10-ében a bal első ablakemelő azért nem ment, mert elkoptak a szénkefék a motorban. Szénkefe csere után hibátlan. Most a jobb hátsó nem megy, talán ugyan ezért, de nem vagyunk elég motiváltak hogy nekiálljunk  _________________ '99-es lépcsőshátú E11, 4E-FE motorral |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bruce E9 Aktív fóruméletet élő

Csatlakozott: 2007.10.01., 15:36 Hozzászólások: 534 Tartózkodási hely: Tiszaújváros
|
Elküldve: 2010 Jún. 02, 10:22 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| birka007 írta: | Nem is berreg, kattog vagy bármi ami arra utalhat, hogy kap delejt az emelőmotor?
Ha nem megy se így, se úgy akkor sanszos, hogy az ajtókárpit mögött lesz a baj.  |
meg se nyikkan, valószínűleg ajtókárpit bontás lesz belőle. Még arra gondoltam, hogy esetleg nincs külön biztije és az szállt el? _________________ ----------------------------------
AE92 Liftback Gt-i (anno 1988 in Japan)
CE90 Liftback 1.8 D (anno 1989 in Japan) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pacsker Site Admin

Csatlakozott: 2007.03.09., 18:44 Hozzászólások: 7579 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2010 Jún. 03, 09:12 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nincs külön biztosítéka _________________ Merjünk nagyban gondolkodni!
TE71 GT DOHC Coupe (2TG) AE92 Liftback Gt-i (4AGE BP MAP) AE82 GT Hatchback (4AGE BP MAP)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

Csatlakozott: 2007.10.01., 15:36 Hozzászólások: 534 Tartózkodási hely: Tiszaújváros
|
Elküldve: 2010 Jún. 10, 10:51 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Bruce E9 írta: | | birka007 írta: | Nem is berreg, kattog vagy bármi ami arra utalhat, hogy kap delejt az emelőmotor?
Ha nem megy se így, se úgy akkor sanszos, hogy az ajtókárpit mögött lesz a baj.  |
meg se nyikkan, valószínűleg ajtókárpit bontás lesz belőle. Még arra gondoltam, hogy esetleg nincs külön biztije és az szállt el? |
Tegnap eltöltöttem vele 3 órát, annyit sikerült kideríteni, hogy a motor jó és nem kap 12V-ot. Még az anyós oldali kapcsoló táblától is jó minden.
Ma elvittem egy autó elektromosság szerelőhöz, a diagnosztika:
A vezető oldali ajtótól menő kábelköteg van megszakadva, egyébként konstrukciós hibás is. Az ajtó ki-be csukásakor a kábelek meg tudnak törni. Ugyanígy járt a központi zár vezérlő is.
Mindkettő mellé egy újabb kábel kihúzva, most működik minden.
Az 1.8 D központi zárát is megcsináltam. A jelenség az volt, hogy a bal hátsó ajtó nem, vagy csak rapszódikusan működött, ezzel is szívtam kb. 2 órát. Kb azóta nem működik normálisan, amióta cseréltem ajtókárpitot 1 éve.
Az ajtókárpitot leszedve beolajozva mindent, tökéletesen működött, amikor feltettem a kárpitot meg nem. Gondoltam, hogy a kis pöcök szorul annyira, hogy a motor nem tudja kinyomni. Mire rájöttem, hogy hol és miért szorul eltelt 2 óra, a szúnyogok majdnem megettek, rámsötétedett, az ajtókárpitot kb. 5-ször le és felszereltem, közben letört egy műanyag bolhát rögzítő fém biz-basz is.
Végül most úgy működik, hohy a kis mozgó pöcök körüli műanyag borítás nincs berakva, és így tökéletes.
Ebből a tanulság, hogyha ajtókárpitot cserélsz, nem az eredetit teszed vissza előfordulhat, hogy nem teljesen ekvivalens az egyik a másikkal, és az ajtó nyitó/záró pöcök szorulva mozog. _________________ ----------------------------------
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Attila Fanatikus fórumozó

|
Elküldve: 2010 Jún. 10, 11:26 am Hozzászólás témája: |
|
|
pontosan végülis mi volt az ami szorult? mert nekem is vacakol néha a két hátsó gomb.
Nálam a tünet az hogy ha kézzel nyomom le a gombot akkor lessebb kerül és ezért a központizár már nem képes felhúzni. ha nem én nyomom le akkor normálisan tudja nyitni magának!
A másik gondom amivel még lusta voltam foglalkozni hogy valamit rosszul raktam össze és nem tudomaz ablakot hatul kezelni csak a bal egyből, de onnan bármelyiket  _________________ AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Jún. 10, 12:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Attila írta: | pontosan végülis mi volt az ami szorult? mert nekem is vacakol néha a két hátsó gomb.
Nálam a tünet az hogy ha kézzel nyomom le a gombot akkor lessebb kerül és ezért a központizár már nem képes felhúzni. ha nem én nyomom le akkor normálisan tudja nyitni magának!
A másik gondom amivel még lusta voltam foglalkozni hogy valamit rosszul raktam össze és nem tudomaz ablakot hatul kezelni csak a bal egyből, de onnan bármelyiket  |
Az ajtó kárpit tetején van egy kis műanyag "hüvely", ahol az ajtó nyitó pöcök ki/be jár (valószínűleg 1-2 mm-el kijjebb van, mit az eredeti ajtókárpitnál, ezért az a pöcköt már feszítette oldal irányba és így szorult. lehetne kicsit faragni rajta, de annyit nem segített, hogy jó legyen. Így most anélkül van összerakva. Kicsit csúnya, de így működik. A másik lehetőség, hogy magát a pöcköt is magába foglaló szerkezet, amely az oldalirányú mozgást átalakítja függőleges mozgássá, hajlott el, emiatt szorult egy kicsit. Sajnos ez utóbbi mozgatással nem sikerült beállítani sehogysem.
A pöcök, ha túl lent van: szét kell szedni egy menetes fém pálcába tekerődik. Tekerj kijjebb a meneten és a pöcök feljebb lesz, vagy a menetes fémpálca egy 1/4 körcikkes fémtárcsába csatlakozik, azon van két lyuk, amely közül az egyikbe beköt, próbáld ki a másikat.
Valószínűleg egyébként neked is valamelyik kábeled szakadt a két hátsó ajtónál, ahol megy ki a kábelkötek az ajtókba és nyitásnál mozog, hajlik, gyűrődik. _________________ ----------------------------------
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pacsker Site Admin

Csatlakozott: 2007.03.09., 18:44 Hozzászólások: 7579 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2010 Jún. 10, 02:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Krisztián!
Nem írnál erről egy képes (videós) csináld magad témát? nagyon sok embernél előfordul.
Nálam is. Azonban, ha a belső vezérlőről (kp zár kapcsoló) vezérlem, akkor mindig le és felhúzza mind a 4-et. De tagadhatatlanul szorul mostmár kettő is. (én is kárpitot cseréltem annó)
Gyakorlatilag a szorulás megszüntetésn kívül szerintem nagyobb pluszt kéne adni a riasztós vezérlőnek. Vagy az impulzust nagyobb időre venni. _________________ Merjünk nagyban gondolkodni!
TE71 GT DOHC Coupe (2TG) AE92 Liftback Gt-i (4AGE BP MAP) AE82 GT Hatchback (4AGE BP MAP)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BANDI0430 Újonc

Csatlakozott: 2009.11.10., 23:44 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Hőgyész
|
Elküldve: 2010 Júl. 31, 09:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv mindenkinek 1.3 -as 12 v-es 91-es corollámhoz kellenének a gyújtás beállítási értékek ha valaki tudna ebben segíteni azt nagyon megköszönném
Andris |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Attila Fanatikus fórumozó

|
Elküldve: 2010 Júl. 31, 10:26 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Azt írja a könyv hogy 5 fok +-2 fok f.h. elött max 950/perc
vákuumtömlő felrakva _________________ AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pacsker Site Admin

|
Elküldve: 2010 Júl. 31, 10:57 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Injektoros vagy karbis? 91-bn már volt mindkettő. _________________ Merjünk nagyban gondolkodni!
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BANDI0430 Újonc

Csatlakozott: 2009.11.10., 23:44 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Hőgyész
|
Elküldve: 2010 Aug. 01, 12:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Az enyém karburátoros |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|