Tartalomjegyzék Corolla Club Hungary
CCH Fórum

Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

BelépésBelépés  RegisztrációRegisztráció

Profil  Keresés  Taglista  Gy.I.K.  Csoportok
Corolla elektronika probléma?
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Csináld magad
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tibierdrol
Visszajáró
Visszajáró

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 02, 08:44 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szüleim E10-ében a bal első ablakemelő azért nem ment, mert elkoptak a szénkefék a motorban. Szénkefe csere után hibátlan. Most a jobb hátsó nem megy, talán ugyan ezért, de nem vagyunk elég motiváltak hogy nekiálljunk Embarassed
Bruce E9
Aktív fóruméletet élő
Aktív fóruméletet élő

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 02, 10:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

birka007 írta:
Nem is berreg, kattog vagy bármi ami arra utalhat, hogy kap delejt az emelőmotor?
Ha nem megy se így, se úgy akkor sanszos, hogy az ajtókárpit mögött lesz a baj. Wink

meg se nyikkan, valószínűleg ajtókárpit bontás lesz belőle. Még arra gondoltam, hogy esetleg nincs külön biztije és az szállt el?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Pacsker
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 03, 09:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nincs külön biztosítéka

TE71 GT DOHC Coupe (2TG) AE92 Liftback Gt-i (4AGE BP MAP) AE82 GT Hatchback (4AGE BP MAP)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Bruce E9
Aktív fóruméletet élő
Aktív fóruméletet élő

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 10, 10:51 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bruce E9 írta:
birka007 írta:
Nem is berreg, kattog vagy bármi ami arra utalhat, hogy kap delejt az emelőmotor?
Ha nem megy se így, se úgy akkor sanszos, hogy az ajtókárpit mögött lesz a baj. Wink

meg se nyikkan, valószínűleg ajtókárpit bontás lesz belőle. Még arra gondoltam, hogy esetleg nincs külön biztije és az szállt el?

Tegnap eltöltöttem vele 3 órát, annyit sikerült kideríteni, hogy a motor jó és nem kap 12V-ot. Még az anyós oldali kapcsoló táblától is jó minden.

Ma elvittem egy autó elektromosság szerelőhöz, a diagnosztika:

A vezető oldali ajtótól menő kábelköteg van megszakadva, egyébként konstrukciós hibás is. Az ajtó ki-be csukásakor a kábelek meg tudnak törni. Ugyanígy járt a központi zár vezérlő is.
Mindkettő mellé egy újabb kábel kihúzva, most működik minden.

Az 1.8 D központi zárát is megcsináltam. A jelenség az volt, hogy a bal hátsó ajtó nem, vagy csak rapszódikusan működött, ezzel is szívtam kb. 2 órát. Kb azóta nem működik normálisan, amióta cseréltem ajtókárpitot 1 éve.
Az ajtókárpitot leszedve beolajozva mindent, tökéletesen működött, amikor feltettem a kárpitot meg nem. Gondoltam, hogy a kis pöcök szorul annyira, hogy a motor nem tudja kinyomni. Mire rájöttem, hogy hol és miért szorul eltelt 2 óra, a szúnyogok majdnem megettek, rámsötétedett, az ajtókárpitot kb. 5-ször le és felszereltem, közben letört egy műanyag bolhát rögzítő fém biz-basz is.
Végül most úgy működik, hohy a kis mozgó pöcök körüli műanyag borítás nincs berakva, és így tökéletes.

Ebből a tanulság, hogyha ajtókárpitot cserélsz, nem az eredetit teszed vissza előfordulhat, hogy nem teljesen ekvivalens az egyik a másikkal, és az ajtó nyitó/záró pöcök szorulva mozog.
Vissza az elejére
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 10, 11:26 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

pontosan végülis mi volt az ami szorult? mert nekem is vacakol néha a két hátsó gomb.
Nálam a tünet az hogy ha kézzel nyomom le a gombot akkor lessebb kerül és ezért a központizár már nem képes felhúzni. ha nem én nyomom le akkor normálisan tudja nyitni magának!

A másik gondom amivel még lusta voltam foglalkozni hogy valamit rosszul raktam össze és nem tudomaz ablakot hatul kezelni csak a bal egyből, de onnan bármelyiket Smile
Bruce E9
Aktív fóruméletet élő
Aktív fóruméletet élő

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 10, 12:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Attila írta:
pontosan végülis mi volt az ami szorult? mert nekem is vacakol néha a két hátsó gomb.
Nálam a tünet az hogy ha kézzel nyomom le a gombot akkor lessebb kerül és ezért a központizár már nem képes felhúzni. ha nem én nyomom le akkor normálisan tudja nyitni magának!

A másik gondom amivel még lusta voltam foglalkozni hogy valamit rosszul raktam össze és nem tudomaz ablakot hatul kezelni csak a bal egyből, de onnan bármelyiket Smile

Az ajtó kárpit tetején van egy kis műanyag "hüvely", ahol az ajtó nyitó pöcök ki/be jár (valószínűleg 1-2 mm-el kijjebb van, mit az eredeti ajtókárpitnál, ezért az a pöcköt már feszítette oldal irányba és így szorult. lehetne kicsit faragni rajta, de annyit nem segített, hogy jó legyen. Így most anélkül van összerakva. Kicsit csúnya, de így működik. A másik lehetőség, hogy magát a pöcköt is magába foglaló szerkezet, amely az oldalirányú mozgást átalakítja függőleges mozgássá, hajlott el, emiatt szorult egy kicsit. Sajnos ez utóbbi mozgatással nem sikerült beállítani sehogysem.

A pöcök, ha túl lent van: szét kell szedni egy menetes fém pálcába tekerődik. Tekerj kijjebb a meneten és a pöcök feljebb lesz, vagy a menetes fémpálca egy 1/4 körcikkes fémtárcsába csatlakozik, azon van két lyuk, amely közül az egyikbe beköt, próbáld ki a másikat.

Valószínűleg egyébként neked is valamelyik kábeled szakadt a két hátsó ajtónál, ahol megy ki a kábelkötek az ajtókba és nyitásnál mozog, hajlik, gyűrődik.
Vissza az elejére
Pacsker
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 10, 02:27 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Krisztián!
Nem írnál erről egy képes (videós) csináld magad témát? nagyon sok embernél előfordul.
Nálam is. Azonban, ha a belső vezérlőről (kp zár kapcsoló) vezérlem, akkor mindig le és felhúzza mind a 4-et. De tagadhatatlanul szorul mostmár kettő is. (én is kárpitot cseréltem annó)

Gyakorlatilag a szorulás megszüntetésn kívül szerintem nagyobb pluszt kéne adni a riasztós vezérlőnek. Vagy az impulzust nagyobb időre venni.

TE71 GT DOHC Coupe (2TG) AE92 Liftback Gt-i (4AGE BP MAP) AE82 GT Hatchback (4AGE BP MAP)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
BANDI0430
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 31, 09:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdv mindenkinek 1.3 -as 12 v-es 91-es corollámhoz kellenének a gyújtás beállítási értékek ha valaki tudna ebben segíteni azt nagyon megköszönném
Andris
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 31, 10:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Azt írja a könyv hogy 5 fok +-2 fok f.h. elött max 950/perc
vákuumtömlő felrakva
Pacsker
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 31, 10:57 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Injektoros vagy karbis? 91-bn már volt mindkettő.

Vissza az elejére
BANDI0430
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Aug. 01, 12:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az enyém karburátoros
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Csináld magad Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5
5 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

phpBB "skin" by DewChugr